Motorsport Italië: 'Red Bull Racing rust de RB15 uit met de controversiële velgen van Mercedes'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Over iets meer dan een maandje zullen alle Formule 1 bolides voor 2019 bekend gemaakt worden. Tot die tijd moeten we het doen met geruchten en lekkende informatie en volgens Motorsport Italië is er een nieuwtje te vertellen over Red Bull Racing.

De Italiaanse tak van het Amerikaanse mediabedrijf heeft via bronnen vernomen dat Red Bull in 2019 de omstreden velgen van Mercedes kopiëren. Die velgen kwamen vorig seizoen in opspraak omdat er kleine gaatjes in het midden van de velg zaten. Deze zorgden ervoor dat de hitte van de remschijven makkelijker weg kon. Op zich geen probleem, alleen bracht het volgens kenners een aerodynamisch voordeel met zich mee. 

Hierom werden de velgen even verboden, maar na een protest van Mercedes, werden ze toch weer als legaal gezien. Van deze uitspraak wil Red Bull dit jaar gebruik maken. Adrian Newey zou de RB15 hebben uitgerust met deze velgen, evenals Mercedes dat dit jaar gaat doen. Ferrari kiest ervoor om haar dichte velgen te gebruiken, die ook in 2018 op de auto lagen.

Reacties