Autobahn

Tesla downplayt komst zelfrijdende auto's: erg ver weg

Hoewel Elon Musk kopers van Tesla's al jaren Full Self Driving Capabilities verkoopt, kan het nog flink wat jaren duren voordat de auto's het kunnen. Althans, waarschijnlijk kunnen ze het wel, maar de regelgeving in veel landen is er nog niet klaar voor.

Sinds 2016 konden kopers van een Tesla ervoor kiezen om Autopilot 2.0 hardware in hun auto te laten bouwen. Op den duur zou Tesla dan via updates de techniek aanzetten om de auto autonoom te maken. Dat is echter nog steeds niet gebeurd, en het ziet er ook uit dat het nog wel even op zich laat wachten. 

Inmiddels is de optie "Full Self-Driving package" à €5.000 ook verdwenen uit de configurators van Tesla. Kopers kunnen het echter nog steeds bestellen als ze dat willen, het is als het ware een secret menu-item bij In-N-Out Burger. Mocht je echter bij de kassa staan voor een full-animal-style-self-driving-Tesla, dan waarschuwt de verkoper je tegenwoordig voor je portemonnee: "Before I take your order for the FSD, I would like to point out that the legal aspect of Full Self Driving is very far away. Especially in Europe, the USA might be closer to get it legalized."

Inmiddels heeft Tesla ook al de eerste testopstellingen van Hardware 3.0 klaar. Zodra die leverbaar is, krijgen kopers van Hardware 2.0 en Full Self-Driving package een gratis upgrade Het is dan echter nog steeds de vraag wanneer ze achterover kunnen gaan liggen terwijl de auto rijdt. Wellicht kan de software het allemaal wel aan, maar Europese overheden zien het nog steeds grotendeels niet zitten auto's al het werk te laten doen.

Dus wat Musk (of vervelende Vincent) ook roept over zelfrijdende auto's, het mag gewoon niet. Of de auto het nou wél kan of niet, maar als zelfs Tesla zegt dat het niet kan, dan kan het niet.

Reacties

koeberg 09-01-19 | 20:08

> Inmiddels is de optie "Full Self-Driving package" à €5.000 ook verdwenen uit de configurators van Tesla.
Geavanceerde Autopilot staat nog wel als optie van €5.300. Is dat een andere naam voor het zelfde of echt iets anders?

-=PyP=- 09-01-19 | 22:38

Ik ga toch eens vragen aan RWS of het mogelijk is om een pilot op te starten waarbij autopilot alleen werkt vanaf de oprit van een snelweg en weer uitgeschakeld wordt op de afrit. Dan heb je het snelwegennet geautomatiseerd en het lokale wegennet wordt gewoon heel lastig.

owikzegmaarwat 10-01-19 | 02:41

Wat iedereen al wist...

Johnny66 10-01-19 | 09:06

Nee kan niet , bestaat niet . Nog enkele decennia voor de techniek en.... indien geaccepteerd door de mens.

Reageer