Autobahn

Kinderen breken in bij dealer, zorgen voor tonnen schade

Een viertal tieners heeft een Amerikaanse autodealer half geruïneerd door na sluitingstijd met de inventaris te joyriden. De schade bedraagt  bijna een miljoen dollar.

Wat deed u toen u tussen de veertien en zestien jaar oud was? We gokken dat inbreken bij een dealer en daar al joyridend het halve wagenpark aan puin rijden niet op het lijstje van activiteiten voorkomt. Helaas bleek de opvoeding van vier jonge Amerikanen uit Houston niet toereikend genoeg om ze van het criminele pad te houden. In de nacht van zes januari besloten ze in te breken bij een lokale CarMax-dealer en daar met wat auto's te gaan scheuren. Gevolg: voor ruim $800.000 schade.

Aanvankelijk hadden de vier boefjes het idee om auto's te stelen, maar ze konden niet van het terrein wegkomen omdat dit te goed afgesloten was. Bij hun poging om toch uit te breken maakten ze flink wat kabaal en was de politie snel ingelicht en snel ter plaatse. De jongens probeerden te voet te ontkomen, maar twee van hen konden met behulp van een politiehond in de kraag gevat worden. De andere twee waren bekenden van de politie en werden thuis opgepikt. 

De dealer heeft nu te maken met twintig beschadigde auto's waaronder een Dodge Challenger Scat Pack, een Chevrolet Corvette Z06, een Ford Mustang GT, een Porsche 911 en een Jaguar XE. De jongens mogen binnenkort voor de rechter verschijnen, maar of ze voldoende gestraft worden valt te betwijfelen aangezien ze minderjarig zijn.

Reacties

Tarrelhapper 09-01-19 | 18:25 | 2

Dat is een Porsche 718 en geen 911 ouwe autokenner

TP 1984 09-01-19 | 19:23

Boeien, ze lijken pas 50 jaar altijd hetzelfde op het eerste gezicht.

Blubberbazooka 09-01-19 | 23:17

De foto bij het artikel is geen 718. Lijkt eerder een 2005 Boxter. De link wijst wel naar een 911.

CamaroHans 09-01-19 | 19:21

De sleutels waren kennelijk niet erg moeilijk te vinden...

24qv 09-01-19 | 21:00 | 2

Sleutels liggen in iedere garage nagenoeg onder handbereik; dit ivm eisen brandweer

wapster 09-01-19 | 22:49

De grandweer strlt hier geen eisen aan hoor. Het is in het belang van de dealer. En er bestaat ook nog zoiets als een sleutelkluis.

SanderVreibik 10-01-19 | 00:44

Niks brandweereisen, gewoon gemakzucht. Als er een autobedrijf in de hens staat mag het bedrijf + inventaris gewoon afbranden zolang we omliggende panden + eventuele mensen maar kunnen redden.
We redden wat er te redden valt natuurlijk maar als we gaan lopen kutten met autosleutels om een aantal stomme auto's uit een pand te halen zijn we in het begin van de inzet teveel mankracht kwijt aan relatief waardeloze zaken waardoor de schade per saldo groter zal zijn dan wanneer we die auto's gewoon laten staan en ons met de brand (en eventuele slachtoffers) bezig houden.

Lagging 10-01-19 | 01:02 | 1

Ik denk dat Wilman niet erg veel verstand heeft van de wet inzake diefstal in Texas. Deze lui kunnen een first degree felony tegemoet zien indien de totale waarde van de autos die ze poogden te stelen meer dan $300k is. En vanaf 14 jaar kan voor een first degree felony een kind worden doorverwezen naar het volwassenen-recht, waar ze hiervoor 5-99 jaar cel tegemoet kunnen zien.

Nu zal men in praktijk voor een eerste vergrijp wellicht niet zo hard doorgrijpen en zal het wel bij 1 a 2 jaar in jeugd-detentie uitkomen, maar 40 uur schoffelen zoals dat in Nederland gebruikelijk is zit er echt niet in.

Carmax kan ook de ouders civiel aanklagen, maar het maximum daar is $5k per persoon wat niet echt opschiet bij $800k aan schade.

The Ugly 10-01-19 | 11:34

Maximum is 5k per persoon? Waarom?

Reageer