Autobahn

Hehe, Rutte neemt ergens de leiding: infrastructuur

Hosanna! In Den Haag is iemand wakker geworden uit zijn winterslaap en heeft besloten dat het tijd wordt om een integrale visie op infrastructuur te ontwikkelen. Immers, alleen zo kan Nederland ooit een beetje uit de file komen.

Midden in Den Haag staat een gebouw vol met kakelende kippen zonder kop. Er wordt van alles besloten, maar het levert doorgaans niks op. Rekeningrijden invoeren zonder alternatief, iedereen aan een elektrische auto terwijl we niet weten waar de elektriciteit vandaan moet komen, en hogesnelheidstreinen kopen bij een amateurtreinbouwer. Zomaar een greep uit de briljante mobiliteitsplannen die Nederland de afgelopen jaren had. In de tussentijd stond Mark Rutte een beetje te glimlachen en te sms'en met CEO's.

Visie

Toch blijkt er iets te broeien in de ivoren toren. De vier grote steden mogen hun verlanglijstje voor infrastructuur inleveren bij Mark Rutte en die gaat vervolgens kijken of hij ergens geld vandaan kan toveren. Hint: kijk eens bij de inkomsten van wegenbelasting, milieubelastingen, brandstofaccijns, BPM en de BTW daar weer over. De club van de vier grote steden komt vandaag bijeen met Rutte en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Het doel is om een aantal infrastructuur- en woningbouwprojecten versneld uit te kunnen voeren.

Amsterdam wil twee nieuwe metrolijnen bouwen aan de westkant van de stad (één naar Schiphol en één lijn naar een nieuwe wijk), Den Haag wil een nieuwe lightrailverbinding richting Zoetermeer, Utrecht wil (eindelijk) een metrolijn onder de grond gaan leggen en Rotterdam wil een nieuw brug in het oosten van de stad (eh, Rotterdam kan het niet wat ambitieuzer, waar zijn de metrolijnen?).

Tijd

Met de dichtslibbende wegen, het uit elkaar spattende spoornet en de toch nog wel even groeiende economie is nu het moment om te beginnen aan nieuwe infrastructuurprojecten. Nu de Betuwelijn, de hogesnelheidslijn en de Noord/Zuidlijn klaar zijn, is er nu helemaal geen giga-project aan de gang. Hoe kan dat nou?

Als Autobahn Futurewatch nog een duit in het zakje mag gooien: doe als Elon Musk en koop een tunnelboormachine. Leg metrolijnen door de hele randstad (en ver daarbuiten) aan voordat het te laat is. Als mensen bovenop een metrostation gaan wonen, is het moeilijker klagen dan als er een metrolijn onder hun huis wordt gelegd, terwijl ze er al wonen. 

Reacties

WatMoetJeNu 09-01-19 | 15:11 | 2

Die tunnel on het oosten van Rotterdam staat al ruim 4 jaar op het wensenlijstje (voor zover ik weet). Nu de Maastunnel alweer ruim een jaar afgesloten is en er dus dagelijks rond de Erasmusbrug en de Willemsbrug een klein verkeersinfarct is, wordt pas duidelijk dat die 3 verkeersaders over/onder de Maas niet voldoende zijn.

Het verlengen van de Noord-Zuid lijn naar Schiphol hadden ze sowieso al direct moeten doen.
Die hele lightrail constructive tussen Den Haag en Rotterdam is leuk, maar gewoon nog te kleinschalig. Uitbreiden naar Leiden/Zoetermeer/Ridderkerk/Dordrecht en de Hollandse eilanden zou heel wat verbeteringen in het OV netwerk daar opleveren.
In Utrecht ondergronds gaan is ook geen slecht idee, maar pak het dan wel meteen goed aan.

NietHenkLooij 09-01-19 | 17:05

De Uithoflijn onder de grond is én kapitaalvernietiging van de huidige lijn(die nog steeds niet rijdt) én waarschijnlijk net zo ellendig als de noord/zuidlijn. Want als we ondergronds gaan neemt men de kortste route, oftewel onder het historische centrum door, en daar hebben ze in A'dam ervaring mee.

Utrecht is sowieso een clusterfuck als het over mobiliteit gaat. De oostkant/De Uithof waar dagelijks richting de 100.000 man komen is zowel met het OV als met de auto slecht te bereiken.

PantyHamster 09-01-19 | 18:56

We moeten uitbreiden naar Duitsland!

Kiwi45 09-01-19 | 15:32

Tijd voor de hoge snelweg. Extra rijbanen boven de bestaande snelwegen. En daar kun je dan tol voor vragen. De plannen liggen er al jaren.
De andere optie is om het spoor te asfalteren, en uitsluitend open te stellen voor bus- en vrachtvervoer.

oo4load 09-01-19 | 15:48 | 1

Gewoon het ijsselmeer droogleggen tussen Amsterdam en Almere, lekker veel bouwgrond erbij. Metrolijntje erop, klaar.

koeberg 09-01-19 | 16:11

Dat heet het Markermeer en droogleggen was oorspronkelijk de bedoeling ja. Daartoe is een dijk aangelegd tussen Lelystad en Enkhuizen. De nieuwe polder had de Markerwaard moeten gaan heten.
Maar toen Flevoland was opgeleverd dacht men "Wat een doodse ellende. Dan nog liever een plas water" en zijn die plannen nooit uitgevoerd.
nl.wikipedia.org/wiki/Markermeer

two ball cane 09-01-19 | 16:08 | 1

Opzich ben ik een groot voorstander van investeren in de infrastructuur maar....
Waar alle 396 niet-g4-gemeentes zelf hun investeringen moeten doen, en met geluk hun provincie kunnen overtuigen dat bereikbaarheid boven de gemeentegrenzen uitgroeit, krijgen de grote steden zomaar gratis geld. En niet zo'n beetje ook. Terwijl juist in een stad efficiency voordelen te halen zijn. Ter info: 10 gemeentes die het meest ontvangen per inwoner uit het gemeentefonds (geld van het rijk naar de gemeentes): 1. Schiermonnikoog 2959pp, 2. Vlissingen 2871, 3. Heerlen 2744, 4. Vlieland 2603, 5. R'dam 2485.. 7. A'dam 2403 .. 9 DH 2323. Het (gew) gemiddelde is 1671 en bloemendaal en blaricum komen er met 870pp het meest bekaaid vanaf. Waarom de superrijke G4 dan toch weer voorrang moeten krijgen is mij een raadsel maar dat zal wel komen omdat ik er niet woon.

Barkey 09-01-19 | 17:00

Ben ik even blij dat jij niet bij mij in de mooiste (G4) gemeente van NL woont; dan zouden wij ook niks meer krijgen.

hier openen 09-01-19 | 17:46

Dit land is overvol en er blijft maar bijkomen dus alles wat hij aandraagt is over 5 jaar al weer achterhaald. (zie de A2)

TP 1984 09-01-19 | 19:28

Wordt het fileleed je teveel? Ga dan in de buurt werken of emigreer en hou wellicht iets meer over dan nu.

André4711 09-01-19 | 20:03

Het beste wat deze overheid kan doen voor de mobiliteit is een onmiddellijke immigratiestop voor laagopgeleiden. De Nederlandse (over-)bevolking krimpt van nature, en de files verdwijnen als sneeuw voor de zon. Evenals het woningtekort, de werkeloosheid en de criminaliteit, maar dat terzijde.

Reageer