Autobahn

Officieel: nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé

De eerste generatie CLA was een groot succes voor Mercedes, en natuurlijk komt er een opvolger. De voorwielaangedreven instapbenz is aardig gegroeid, en dat is geen overbodige luxe. Zijn voorganger was geen ruimtewonder.

Mercedes' PR-wals prijst de CLA - gisteren al slachtoffer van lekkage - aan als "de meest emotionele auto en een van de intelligentste in zijn klasse". Wij houden het op een prettige verschijning, zeker wanneer hij een beetje aangekleed wordt door zijn leaser, bijvoorbeeld met de optionele 19 inch velgen. De nieuwe cee-el-aa werd 48 mm langer en liefst 53 mm breder. Over de notoir smalle linkerbaan bij een Baustelle inhalen wordt echter makkelijker: inclusief spiegels nam de breedte met 33mm af.

De CLA verschijnt in eerste instantie als CLA250, de dikste non-AMG, met tweeliter viercilinder. Hij levert 225 pk en 350 Nm en is gekoppeld aan een zeventraps DCT. Zodra de marktintroductie in mei dichterbij komt ontvouwt Mercedes ook diverse lagere modellen. 

Naast een compleet MBUX-instrumentenpaneel behoort ook een "ENERGIZING COACH, die fitnesaanbevelingen [sic] voorstelt" tot de mogelijkheden. We shit you not. De CLA lijkt nog het meest op een kleine CLS, en hij heeft zelfs heuse powerdomes op de motorkap (om plaats te bieden aan de beestachtige 1.5 dieselmotor die de CLA 180d krijgt). Wat wel slim is, is dat de gebruiker hem - als hij dat wil - vol kan hangen met luxe uit de S-Klasse. We gaan richting de marktintroductie in mei wel eens spelen met de configurator.

Reacties

Waakvlam 09-01-19 | 11:05 | 1

Wat is het verschil aan de buitenkant? Moet wel heel erg goed kijken wil je het ontdekken. Blijft weliswaar in het zwart een vette auto hoor!

TuurlijkNiet 09-01-19 | 14:31

De kofferbak is in elk geval flink verbeterd. CLA 2.0 is nu gewoon een kleine C-klasse.
Maar pas op met het spelen met de configurator. Voor je het weet heb je met de opties de prijs van de auto verdubbeld. Maar dat gaat voor zo'n beetje alle auto fabrikanten op, maar vooral de Duitse zakelijke merken..

Daarbij is het prijs verschil tussen de huidige CLA en C-klasse erg klein. Nog geen 5000 euro, terwijl veel opties voor de C-klasse goedkoper zijn en de C-klasse ook al completer is uitgerust.

Ik vind de CLA maar een zeer kale (minimalistische) auto. Maar hij zal vooral populair zijn bij de twintigers (detacheerders) welke een auto v/d zaak onder de kont krijgen..

Grappig genoeg heb ik eerder deze week bericht gekregen van de Mercedes dealer dat de auto inmiddels in elkaar wordt gezet. Heb zelfs een track & trace link gekregen en als alles volgens planning gaat zou de auto op 8 februari bij de dealer moeten staan en waarschijnlijk kan ik hem in week 7 ophalen.

Frisbee20 09-01-19 | 11:36

Mooie wagen. Jammer van de oranje lijntjes en lelijke velgen, maar dat is eenvoudig op te lossen.

brabantman 09-01-19 | 11:43

Frisbee20
Eens met u. Maar heeft u wel eens een Duitser met smaak ontmoet. Als ik soms hun gifgroene auto's met rode binnen bekleding brrrr...

Pikkebaas 09-01-19 | 12:11

Jammer, dat de 9G-Tronic er nog niet in ligt.

DanEngels 09-01-19 | 12:21 | 1

Een coupe met vier deuren. Apart.

Noltie 09-01-19 | 14:28

Precies, is niks coupé aan. Next!

Reageer