Max Verstappen was in de 2018 de beste starter van de topteams: gemiddeld 1.65 plek winst

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

In 2018 was Max Verstappen de beste starter van de top zes coureurs. De Nederlander was daarnaast de tweede beste starter van het gehele F1-veld. Hij moet hierin alleen Lance Stroll voor zich dulden.

De Nederlander startte gemiddeld op de 6.76e plaats. Nadat de vijf startlichten gedoofd waren, wist Verstappen gemiddeld over het hele seizoen 1.65 plekken in te halen in de eerste ronde van een race. Lance Stroll, die het beste startte van de gehele grid, wist gemiddeld 1.89 plekken goed te maken.

Verstappen duidelijk beter dan Ricciardo

Max heeft in 2018 niet alleen de strijd in de WK-stand en de kwalificaties gewonnen van zijn teamgenoot, ook als het gaat om zijn starts bleek de Nederlander een stuk beter in zijn vel te zitten dan de Australiër. Waar Max gemiddeld 1.65 plekken goedmaakte in de eerste ronde, wist Daniel er slechts 0.05 goed te maken. Daarnaast startte hij gemiddeld ook verder naar achter: startplaats 7.33.

Vettel de grootste verliezer van de topteams

De coureurs die het vaakst de top vier plekken bezette tijdens de kwalificatie, waren de Ferrari- en Mercedes-rijders. Maar dit betekende niet dat ze altijd een even goede start hadden. Daarnaast starten er geen auto's meer vóór de top vier, waardoor het lastiger is om auto's in te halen.

Valtteri Bottas deed het nog het beste van de top vier. De Fin verloor gemiddeld 0.55 plekken over het gehele jaar genomen. Daarna kwam Lewis Hamilton, die 0.8 plekken verloor. 

Kimi Raikkonen is de beste starter van de twee Ferrari's, hij verloor gemiddeld 1 plek over het jaar genomen in de eerste ronde. Sebastian Vettel was duidelijk de minste van deze groep, onder andere door zijn aanrijdingen in Italië en Amerika. De Duitser verloor gemiddeld 1.7 plekken in de eerste ronde van een race.

Reacties