'Red Bull Racing heeft in 2019 eindelijk een party mode met de Honda-motor' - Helmut Marko

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Daar is het eerste goede nieuws over Red Bull in 2019. Adviseur Helmut Marko laat tegenover Motorsport.com weten dat de ontwikkeling van de Honda-motor op rolletjes loopt. Daarnaast heeft de Oostenrijker een erg leuk nieuwtje voor ons.

Dat Helmut Marko positief tegenover de overstap naar Honda staat, is al een flinke tijd duidelijk. De Oostenrijker is sinds de zomer van 2018 bezig met het ophemelen van de Japanners, die volgens hem uitzonderlijk werk verrichten. Ook in 2019 blijft Dr. Marko met complimenten strooien, maar deze keer komt hij ook met echte resultaten.

Volgens de Red Bull-adviseur heeft Max Verstappen aankomend seizoen iets waar hij al vier jaar om vraagt: een kwalificatiemodus. Een kwalificatiemodus, ook wel 'party mode' genoemd, is een stand van de motor, waarin het in de derde kwalificatiesessie meer vermogen naar boven haalt. Renault wist niet voor elkaar te krijgen om dit te introduceren, waardoor Mercedes en Ferrari vaak wegliepen in Q3, maar met Honda gaat dat in 2019 niet meer het geval zijn.

"De cijfers maken ons erg optimistisch, ook als het gaat om het verbeterde vermogen. Bovendien kunnen wij nu ook voor het eerst gebruikmaken van een 'party mode. De Honda-motor is nu al beter dan de Renault-krachtbron. Als je onze GPS-data combineert met de data van Honda, dan zullen we in de buurt van Mercedes en Ferrari komen", aldus Marko tegenover Motorsport.com.

'Zelfs met achterstand kunnen wij het gat goedmaken'

Max Verstappen en Pierre Gasly zullen aankomend seizoen in ieder geval niet hoeven aan te zien hoe de Mercedes- en Ferrari-bolides zes tienden weglopen op de rechte stukken. Volgens Marko maakt Honda zo'n grote stappen, dat de concurrenten voor het grijpen zijn, zelfs al zouden zij zich nog verbeteren.

"Natuurlijk zitten zij(Mercedes en Ferrari) ook niet stil. Maar omdat zij al op een hoog niveau zitten, kunnen zij niet meer zulke grote stappen maken. Zelfs als we 15 kW achter hen zitten, dan kunnen we dat nog wel goedmaken. Dat was met Renault in het V8-tijdperk ook zo", doelt Helmut op het sterke chassis van Red Bull.

Toch moet Marko wel toegeven dat Red Bull-Honda in 2019 waarschijnlijk niet genoeg heeft aan drie motoren en er dus hoogstwaarschijnlijk gridstraffen gaan volgen over het seizoen. Voor Max Verstappen is dat geen probleem, hij liet eerder weten liever om de race een motor op te blazen en de andere race te winnen, dan altijd betrouwbaar zijn, maar ergens in de middenmoot rijden.

"We zijn ons ervan bewust dat het met de betrouwbaarheid soms nog wat lastig kan worden en dat we het seizoen waarschijnlijk niet met drie motoren kunnen uitrijden. Maar als je de juiste circuits uitkiest voor die gridstraffen, dan kun je binnen een paar ronden alweer vooraan meedoen", zoals we zagen bij Max in Rusland en Amerika.

Reacties