Autobahn

BE AFRAID. Auto van de toekomst kan lopen

Als de machines over een paar decennia de macht grijpen, en u wordt op de hielen gezeten door een autonome auto, dan kunt u altijd nog een trap op vluchten, right? Wrong. Wetenschappers hebben de eerste auto met benen gemaakt. Scary shit.

Hyundai grijpt de Consumer Electronics Show (CES) aan om met iets daadwerkelijk revolutionairs te komen in de autowereld. Onder de naam 'Ultimate Mobility Vehicle (UMV)' presenteren de Koreanen voertuigen met robotbenen en wielen die kunnen uitklappen tot mechanische voeten. Ze noemen het ding Hyundai Elevate, en sugarcoaten hem met mooie beloftes van inzet in rampgebieden en zelfredzaamheid wanneer de bestuurder van de weg raakt, maar daar trappen wij natuurlijk niet in. Dit ding, dat moeiteloos over muurtjes van 1,5 meter hoog klimt, is de eerste stap op weg naar onderwerping van onze nieuwe Koreaanse robot-overlords. Word(t) wakker, mensen!

Over die autonome auto die mensen op de hielen zit uit de inleiding, die werd in de jaren '70 al voorzien in de heerlijk slechte film The Car. Wilt u zich in slaap laten wiegen door de PR-speak van onze toekomstige heersers, lees dan hier meer over het  product van Hyundai's robotica-afdeling, die heel toepasselijk 'Cradle' heet. We vragen ons of de naam 'Elevate' geen conflicten met Uber veroorzaakt.

Reacties

TP 1984 08-01-19 | 12:00

En dan denk je net de patser te mogen zijn met je nieuwe XC Volvo of Range Rover.
Komt er een dubbel zo hoge Hyundai naast je staan bij het verkeerslicht voor de helft van de prijs.

Wel leuk als je dan een schop uit kan delen met die robot poten. Dan is de orde op de weg zo weer wedergekeerd bij de appende meerderheid.

prutser83 08-01-19 | 12:25

Lopende auto's hebben we al vaker gezien hoor, ook op deze site, dus wat dat betreft is Hyundai niet de eerste (en ze hebben zo te zien ook nog niks gemaakt, op een paar animaties na dan).

Anywho, kan me niet voorstellen dat dit ook echt praktisch is, of snel, en het onderhoud en slijtage na 100.000 km wil je denk ik ook niet weten.

Leuk bedacht, dat dan weer wel.

lekkeraustralie 08-01-19 | 13:33 | 1

Wel lastig met mijn 2000 kg paardentrailer erachter.

koeberg 08-01-19 | 20:44

Paard kan toch zelf lopen.

Reageer