Autobahn

Bewezen: Tesla-rijders vertrouwen blind op Autopilot

De Autopilot van Tesla is indrukwekkende technologie, maar het blijft een computer en die heeft menselijk toezicht nodig. Sommigen durven wel erg ver te gaan in hun poging te bewijzen dat de apparatuur goed werkt.

Wie in zijn -redelijk recente- auto in een slip raakt voelt meteen dat de auto alles in het werk stelt om je niet te laten verongelukken. Terwijl de auto dat doet zet je zelf ook alle zeilen bij door tegen te sturen en dergelijke. Als het goed is rijdt de auto vervolgens weer gewoon verder.

Als een Tesla-evangelist in een Model 3 bent doe je natuurlijk wat anders, je doet helemaal niets, want Elon de Grote beschermt je. Je rijdt op een halfbevroren snelweg in Canada met de Autopilot ingeschakeld en een snelheid die hoger is dan het overige verkeer. Als de auto in een slip raakt, reageer je totaal niet, en laat je de computers het reddingswerk uitvoeren. 

Toegegeven, de video ziet er indrukwekkend uit, het systeem corrigeert feilloos de slip waarin de Model 3 plotseling raakt. Het is echter nauwelijks voorstelbaar dat je als bestuurder gewoon blijft zitten kijken als dit gebeurt. Je moet wel erg veel vertrouwen in de techniek hebben (of starnakel bezopen zijn) wil je niet snel zelf het stuur vastpakken op zo'n moment. Ondergetekende vindt het al lastig om een automatische cruisecontrol de remmen te laten bedienen, laat staan het stuur tijdens een slippartij.

De geredde bestuurder verklaart het echter als volgt: "I didn’t touch the wheel once. Everything was done through Autopilot and the AWD system. […] The steering wheel was moving so fast that I preferred to let the car handle it." Tja, gelukkig hebben we de video nog.

Reacties

Sgt. Pepper Spray 06-01-19 | 17:50 | 3

vraag: waarom gaat een auto met 4WD op deze redelijke schoon gereden rijbaan ueberhaubt in een slip? #ikstuurlekkerzelf

koeberg 06-01-19 | 19:35

Dat redelijk schoon gereden vind ik nogal tegenvallen. Zou je op deze baan zelf rijden dan trek je al snel de conclusie: beter een baan naar rechts. Maar als je al het stuurwerk aan de auto over laat, dan merk je niet dat er iets mis is. Totdat je in de slip gaat dan.

Epistulae_Morales 06-01-19 | 21:03

Voornamelijk omdat het voor de natuurwetten geen ene reedt uitmaakt dat je AWD hebt. De enige reden voor een slip is de mate van verschil in grip tussen voor en achteras, en tussen linker en rechterwielen, bij de gegeven snelheid. AWD en sich helpt je daarbij niet: ijs op de weg geeft een verschil in grip en de snelheid was hier dus gewoon te hoog..
Wat AWD wel enorm helpt is hoe je daar weer uit kan komen. Indien de snelheid verlaagt, wat bij uitbreken vrijwel altijd automatisch het geval is, dan heb je met AWD veel sneller weer grip en, als je niet op je rem gaat staan, controle.
Dat de autopilot precies het juiste doet, en waarschijnlijk sneller dan een mens is hier belangrijk.
Ook houden Tesla’s bij koud weer al automatisch iets meer afstand op autopilot

redanx 07-01-19 | 08:56

Het is een kaarsrechte vlakke weg. Dan is het een kunst in de slip te raken. De verschillende grip wordt bij een goede auto al ingeregeld voor dat die in de slip raakt (dus als een kant loskomt wordt de andere kant in milliseconden ook ontkoppelt). Jezelf ziet alleen het lampje van de DSC branden een misschien gaat een waarschuwing af.

Maar verder voel je het als bestuurder al eerder. Als de bestuuring wat licht wordt weet je al dat de grip niet meer best is. Als de auto licht wiebelig wordt ook. De zicht is slecht, er ligt sneeuw. Dus je gaat vanzelf langsamer rijden - wat de rest van het verkeer ook doet. Maar de autopilot heeft het helemaal niet door.

Pöllön poikasia 06-01-19 | 18:24

Het stuur van mijn zelf inparkerende auto draait al rap (niet dat ik het vaak gebruik), kan me voorstellen dat je een auto die in de slip raakt je stuur nog sneller draait en het laat deze vast te pakken.

Pierre Tombal 06-01-19 | 19:46

Leuk. Praktisch lege weg (belangrijk voor zo'n frats) en totaal geen overcorrectie, hetgeen mechanisch praktisch onmogelijk is. Computeranimatie is inderdaad best indrukwekkend.

W_F 06-01-19 | 20:11 | 1

De blauwe auto probeert de tesla nog in de war te brengen door tijdens de slip een baan naar links te gaan, maar de Tesla laat zich niet van de wijs brengen in blijft keurig in de oorspronkelijke rijbaan.

Pierre Tombal 06-01-19 | 20:26

LOL

GPZ550 06-01-19 | 21:26 | 2

Ik geloof intussen ook heilig dat de computer beter kan rijden dan een mens. Mijn auto Lexus is relatief simpel vergeleken met een Tesla. Desondanks heeft hij mij in de 6000 km die ik er nu mee heb gereden mogelijk 1 keer gered. Iemand snee mij af, en degene daar voor sprong op de rem. Mijn auto handelde sneller dan mij. Ging net goed. Anderzijds volgt mijn auto de rijbaan (en voorganger) en verslapt mijn aandacht.

TonnieP 07-01-19 | 08:01

Je auto kan sneller ingrijpen bij bepaalde situaties, Auto's kunnen echter nog niet "veel beter rijden dan een mens" omdat er nog te veel situaties zijn waar ze gewoon niet mee overweg kunnen.

Doet niets aan af hoe veel voordeel een forward radar op een auto heeft overigens.

Johnny66 07-01-19 | 09:49

Snel zijn , sneller dan de mens heeft niets met het bestaansrecht van een zelfrijdende auto van doen , andere actoren zijn hier bij van belang.

Diepstrotje 06-01-19 | 21:47

Had nog geloofwaardiger geweest als je het stuur ook had gezien. Verder als die auto echt zo slim was en beter dan de mens had deze een andere snelheid gereden.

Roeieber 07-01-19 | 08:52 | 1

Tesla rijders zijn net als de eerste Apple-fans, hun ding kan alleen maar goed doen.
Dus als je in een Tesla rijdt kun je onverantwoord rijden (of hoef je niet te kunnen rijden), want de auto redt je wel. Goed om te weten. Note to self: blijf uit de buurt van Tesla's.

redanx 07-01-19 | 08:57

Niet voor niks rijden ze veruit de meeste bekeuringen bij elkaar. Net als heiligen - onschendbar.

Johnny66 07-01-19 | 09:48

#allesjonnies Autopilot bestaat niet . Een zelf rijdende auto bestaat niet.

2voor12 07-01-19 | 09:49 | 1

De abrupte bewegingen geven aan dat de auto niet in een slip is maar dat de dashcam met de hand bewogen word.

harry19612 07-01-19 | 10:42

Op naar de dashcam-callenge. Zal best mooie filmpjes opleveren.

lekkeraustralie 08-01-19 | 14:14

Waarom rijdt iemand te snel als de omstandigheden (het weer,de weg etc) het niet toelaten. Ooit rijles gehad ?

Reageer