Autobahn

Nico Hulkenberg hoopt dat Daniel Ricciardo Red Bull geheimen deelt

Met de komst van Daniel Ricciardo naar Renault hoopt Nico Hulkenberg dat de nieuwkomer wat waardevolle informatie over zijn vorige werkgever met Renault gaat delen.

Daniel Ricciardo gaat dit jaar aan de slag voor de Franse renstal Renault. Daar zijn ze al immens blij dat de coureur überhaupt voor hen wil rijden, maar teamgenoot Nico Hulkenberg denkt dat er nog meer uit de Australiër te halen valt. Hij hoopt dat de ex-Red Bull-coureur wat leugens inside information over de rode stieren met hem en Renault wil delen. 

"Hij zorgt voor een frisse wind en heeft zeker nog wat informatie van Red Bull voor ons. Bijvoorbeeld over hoe zij bepaalde dingen aanpakken, zoals met het afstellen van de auto. Dat wordt absoluut interessant," aldus de Duitser tegenover Auto, Motor und Sport.

Maar gelukkig heeft Hulk ook kennis van contracten en weet hij ook wel dat Ricciardo geen echte informatie mag delen. "Ricciardo zal dus niet zeggen” ’jullie moeten dat bardgeboard zo en zo maken’, die zaken werken gewoon niet op deze manier. Hij kan ons alleen wél helpen door uit te leggen wat Red Bull qua set-up doet of welke systemen zij allemaal op de auto hebben."

Met of zonder die informatie denkt Nico dat Renault het een stuk beter gaat doen aankomend seizoen. Volgens hem is zijn team nu al drie jaar bezig met een comeback waar zes jaar voor gepland staat. Dat houdt in dat ze nu op de helft zijn en dat ze vanaf nu echt kunnen gaan presteren. "Niet alleen bij ons duurde het zo lang om alles op de rit te krijgen. Ook Red Bull, Mercedes en Ferrari hebben die tijd nodig gehad om aan de top te komen. Daarom vraag ik fans om ons die tijd ook te gunnen."

Reacties

politiekgemotiveerd 05-01-19 | 13:34

Renaults PR offensief is duidelijk gestart. Beetje jammer dat de meest belangrijk quote is ''kijken wat we van de bij de concurrent weggekochte courreur'' kunnen leren. Dacht dat het ging over dingen als op eigen kracht e.d. Maar dat is natuurlijk silly, Renault die altijd zegt dat hun F1 wagens geweldig zijn en dit jaar nog geweldiger dan het jaar ervoor, dus dan is het logisch dat je naar de concurrentie moet kijken.(los van het feit dat elk team dat natuurlijk doet)

Deviant 05-01-19 | 20:55

Blijkbaar hebben ze bij Renault niet de kennis om zelf een auto af te stellen. Renault is een beetje de EA van de auto-industrie, grote bek, weinig prestaties en toch mensen die erin trappen.

captainobvious 05-01-19 | 22:13

Ach God, denkt Nico echt dat Renault beter gaat worden met achterhaalde info van vorig jaar? Dan is het heel droef gesteld bij de fransozen.....

Caveman48 06-01-19 | 00:32 | 2

Als Renault echt stappen had willen zetten hadden ze Adrian Newey moeten wegkapen bij Red Bull, niet Ricciardo.

CamaroHans 06-01-19 | 08:59

Klopt. Ik denk dat Ricciardo weinig nuttigs over het ontwerp van de auto kan vertellen. Hij is geen engineer en bovendien weten ze bij de fabriek heel goed hoe het balletje kan rollen. Ook Max gaat echt geen gevoelige ontwerp informatie onder ogen krijgen, wie weet krijgt ie het straks op zijn heupen en werkt ie volgend jaar Williams...

Guus Muisarm 06-01-19 | 19:52

Daar hebben ze die FIA gast al voor weggekocht, info over alle teams :)

odolstoornis 06-01-19 | 12:07

Maar Red Bull is ook niet achterlijk, lijkt me. Ze beschermen de coureur ook van teveel informatie, want de coureur is niet per definitie een vaste factor op de vloer. Ze weten dondersgoed dat coureurs kunnen vertrekken en dat die info met zich mee brengt. Alles wat te belangrijk is om te delen, zal in het contract worden vastgelegd als zwijgplicht. En de aller kleinste details zal hij niet eens te horen krijgen.

Datgene wat Daniel wél kan delen is al weer verouderd nieuws want 2019 biedt weer een compleet nieuwe benadering. Sterker nog, nu helemaal. Red Bull heeft sinds lange tijd een 'eigen motor' en bouwt er nu speciaal een chassic omheen. Alles is anders in 2019 en daar zal Renault geen drol aan hebben.

Overigens heb ik ook sterk het idee dat ondanks Daniel bij Renault zit, hij altijd wel iets van een loyaliteit zal hebben tegen Red Bull. Zonder Red Bull had Ricciardo nooit een F1 stoeltje gehad. Dus hij zal denk ik niet meedoen aan modder smijten naar zijn ex-werkgever, tenzij Red Bull en Daniel WEL met ruzie uit elkaar zijn. Maar die indruk krijg ik niet.

Epistulae_Morales 06-01-19 | 16:03 | 1

Heeft Daniël al gedaan. Hij heeft het blaadje dat boven zijn bed hing aan de teamleiding gegeven. Daarop staat: “it’s the engine, stupid”

CamaroHans 06-01-19 | 18:29

Bij zijn nieuwe werkgever is het echt niet alleen the engine. Anders hadden we afgelopen jaar lekker veel gevechten tussen RB en Renault gezien.

Reageer