Autobahn

Totale lul die vijf mensen doodreed ontweek flitspaal

De man die in de nacht van 21 op 22 december in het Duitse Stolberg een dodelijke frontale botsing veroorzaakte, deed dit in een poging om niet geflitst te worden. Dit maakt de Duitse politie vandaag bekend.

Twee weken geleden, vlak voor Kerst, verloor iemand in Duitsland zijn vrouw en twee kinderen door toedoen van een godvergeten staatsmongool van 20 jaar jong. Deze jongeman reed (veel) te hard, zag een flitspaal, en besloot deze te ontwijken door naar de andere weghelft te sturen. Hier reed een 44-jarige vrouw met haar kinderen van 16 en 17. Zij stuurde naar de andere weghelft om hem te ontwijken, op het moment dat ook hij terugstuurde. Resultaat: een frontale botsing, waarbij de auto van de vrouw volledig uitbrandde. Zowel de drie tegenliggers als twee inzittenden van de dader kwamen om het leven.

Onder de twee overlevenden, u raadt het al, is de bestuurder die het ongeval veroorzaakte. We zijn benieuwd wat de rechter ervan vindt dat hij een compleet gezin plus dat van zijn twee inzittenden om zoiets onbenulligs de vernieling in heeft geholpen.

Reacties

matatwork 04-01-19 | 15:00

In Nederland staat voor zoiets toch al gauw 240 uur taakstraf.
Waarvan 140 voorwaardelijk.

ParanoidAndroid 04-01-19 | 15:07

Nee, 240 uur taakstraf is alleen voor zware gevallen als Jenny Douwes, een moordenaar krijgt in ons land een forse berisping en een vergoeding voor imagoschade.

Count_Grishnackh 04-01-19 | 15:11 | 2

En dit zijn dus typetjes zoals de gele hesjes die her en der de flitspalen slopen. Lui die alleen maar als een achterlijke rond willen/kunnen rijden en alleen aan zichzelf denken en niemand anders.

F. Jacobse 04-01-19 | 15:56

U denkt niet echt na voor u iets schrijft, hè?
Op het vmbo heeft men u dat vast vaker toegevoegd?

Ben-Bataaf 04-01-19 | 15:57

Gele hesjes zijn vaak harde werkers van minimaal 40 die de 20 jarige Euro wisseltruc aan den lijve ondervonden hebben.
Zij zien flitspalen als stelende overheidsinkomstengeneratoren.

Daar is bij deze 20 jarige mafklapper geen sprake van.
Zal wel met zijn puntenrijbewijs te maken hebben.

Leukautootje 04-01-19 | 16:18 | 4

Tja sorry, maar dit is natuurlijk wel het zoveelste bewijs dat flitspalen meer levens kosten dan dat ze besparen. ongeacht dat de vrouw natuurlijk nooit had moeten besluiten om spook te rijden. Flitspalen blijven gewoon levensgevaarlijke apparaten.

Majoor Pikindewind 04-01-19 | 17:15

Lees nog even terug wat je hier schrijft. Je legt hier de schuld van het ongeluk bij het slachtoffer!
Die vrouw heeft niet besloten te gaan spookrijden, ze probeerde juist een frontale aanrijding met een spookrijder te voorkomen.

hans123 04-01-19 | 18:14

In de 1e versie zat de 17e jarige zoon met een beginners rijbewijs achter het stuur I.p.v. de vrouw.

Leukautootje 04-01-19 | 20:56

Ja, dat je in paniek rijdt van een hardrijder kan ik me nog indenken, maar puntje bij paaltje is zelf spookrijden natuurlijk een vreemde reactie wanneer iemand op jouw wegdek rijdt.
Overigens geef ik de schuld aan de bouwers van de flitspalen, een flitspaal is gewoon een vreselijk gevaarlijk product die al ontelbaar veel levens heeft gekost.

CamaroHans 05-01-19 | 11:35

Iemand wordt geconfronteerd met een bizarre actie van een idioot en neemt van schrik de verkeerde beslissing om óók te gaan spookrijden om zo een botsing proberen te vermijden. Om de schuld ook maar voor het allerkleinst mogelijke deel bij de slachtoffers neer te leggen getuigd van complete randdebieliteit.

Diotima 04-01-19 | 16:27 | 1

Verder moeten leven met de gedachte dat je door je onbesuisdheid verantwoordelijk bent voor de dood van 5 mensen en je het nooit meer kan herstellen lijkt me waanzinnig zwaar, veel zwaarder dan je tijd uitzitten in een gevangenis. Wat moet je na je straf? Voorlichting geven aan jonge automobilisten? Ik denk dat heel veel jonge bestuurders (vooral mannen) fratsen uithalen waarvan ze achteraf niet beseffen hoe gevaarlijk het had kunnen aflopen: een bocht afsnijden, vermoeid rijden, spiegels vergeten, geen afstand houden, afgeleid zijn door passagiers, telefoon of navigatiesysteem, etc.

Maar misschien ben ik naïef en veel te empathisch, om te veronderstellen dat je je als dader hier zo schuldig over voelt dat je zou wensen nooit te hebben bestaan. Want ik heb op autobahn zaken gelezen waar daders berouw voelen noch tonen.

sparka 04-01-19 | 18:23

Ik mag het hopen dat die hier de rest van z'n leven last van blijft houden. Anders ff vragen aan het ene kwart van het gezin dat nog leeft...

Hiesjes 06-01-19 | 00:48

Die kerel heeft doden op zijn geweten, waarvan naasten. Is zelf zwaargewon, zal behoorlijk zijn als hij de enige overlevende was. Zal in Duistland wel flinke straf krijgen neem ik aan. Daarna een verschikkelijk kutleven hoop ik. Zal de staat wel weer een hoop kosten zo'n idioot.

Reageer