Autobahn

Oh noes, nog meer sneuneuzen blokkeren Tesla Superchargers

De nieuwste trend in Amerika moet maar niet overwaaien naar Nederland: selfrighteous prick uithangen met pick-up truck bij een Tesla Supercharger. Mensen zoek gewoon een baan.

Nadat rond de Kerst een stel Tonka-rijders een Tesla Supercharger in Hickory (North Carolina) blokkeerden met hun dinosaurusverbranders blijkt een trend losgebroken in de VS. Gelukkig is het nog geen al te wijd verspreid virus, maar gisteren werd weer een stel zielepieten met F-150's gespot op een Superchargestation ergens in de VS. 

De rednecks beschuldigen Tesla-rijders ervan dat ze op kolen rijden. Dat kan allemaal waar zijn, maar in een benzinewagen met V8 ben je ook niet erg goed bezig. Wat bezielt mensen om zich zo in te spannen om anderen te irriteren? Echt, zoek een baan en ga leuke dingen doen met het geld dat je verdient. 

Ziet u het al gebeuren dat er straks een horde elektrisch rijdende veganistische SJW'ers met hun Nissan Leafs en linksdraaiende Tesla Model 3's (zonder leren bekleding, want leder is viesbah) een tankstation blokkeren? Nee mensen, doe het niet. 

Reacties

Techtalent 02-01-19 | 18:49

Zijn nog niet genoeg stekkerauto's voor om de pompen bezet te houden. Die 2 parkeerplekken twee plekken onder de fastned bogen zijn daarentegen met je F150 (of ram warmt de heren redneck zzpers hier rijden) zo gevuld.

koeberg 02-01-19 | 19:10 | 3

Ik ga met mijn Ioniq een benzinepomp bezet houden omdat ik een hekel heb aan verbrandingsmotoren of zo. En omdat ik echt niets beters te doen heb.
Echt, wat bezielt die mensen!?

Angerfish 02-01-19 | 19:18

Niet dat ik het goedkeur, maar het wordt gecreëerd door de regelgevers. De ev-rijder krijgt voordeel op voordeel, altijd een mooi parkeerplekje en anderen mogen voor de kosten opdraaien. Terwijl die, zelfs als ze het al zouden willen, vaak geeneens een EV kunnen rijden. En dan hebben we het nog geeneens over de vervuiling die EV's veroorzaken, want ja die vervuilen ook.

Harry Turtle 02-01-19 | 20:55

Je bent het niet eens met de regelgever dus pak je de EV rijder, ja heel logisch.

Con 03-01-19 | 14:09

@angerfish
Vrijwel nooit is dat een parkeerplek maar een laadplek. Enkel plekken in woongebieden die op nummerbord staan zijn dat. Anders moet je auto weg als hij vol is. Dat dit niet gebeurt en niet beboed wordt is een ander verhaal.

Angerfish 02-01-19 | 19:14 | 3

Een ander irriteren? Ik zou niet weten waarom ik belastingverhoging op belastingverhoging krijg, en daarmee betaal voor de belastingvrijstellingen van een ev-bestuurder. En dat terwijl zij vrijwel net zoveel vervuilen. En als klap op de vuurpijl krijgen ze ook nog mooie vaak ruimere parkeerplekken vooraan het parkeerterrein. Eén ding is zeker, ik zet hem er niet expres neer om een statement te maken, maar als het het laatste plekje is of het enige normale plekje is helemaal achteraan dan gaat mijn bolide wel op zo'n plekje.

exqueeseme 02-01-19 | 23:15

Het zit je wel hoog he? De frustratie viert hoogtij. Maar wees gerust als jij je Tomos op een laadplek zet zet ik hem wel opzij.

Inferi0r 03-01-19 | 01:49

Als je je zo ergert aan Den Haag, parkeer je je auto toch lekker door om te zieken?

Als ik hoor dat jij eindelijk weet gebruik te maken van een fijne doch legale belastingaftrekpost komen we toch ook niet met elkaar bij jou in de voortuin parkeren?

Je lijkt wel een politicus: de gewone burger pakken in plaats van een veroorzaker.

bitflip 03-01-19 | 08:39

Voor zover EV's zulke fantastische parkeerplekken hebben, komt dat meestal gewoon door de kosten van de bekabeling.

CamaroHans 02-01-19 | 19:25

Ik zie het ook een beetje zoals bij sommige stakingen. Daarbij gaan mensen ook actievoeren om hun punt te maken. Hier in NL zou ik me voor kunnen stellen dat mensen gaan ageren tegen de 70k subsidie die een Tesla binnenharkt, en op hun verhaalt wordt, zonder dat daar iets positiefs tegenover staat.

Hiesjes 02-01-19 | 19:31 | 4

Gewoon de Politie bellen, die horen er zorg voor te dragen dat die dingen verwijderd worden.
Kan de eigenaar van de Dino-car een rekeninge vaneen sleepbedrijf en een leuke boete tegemoet zien.

Angerfish 02-01-19 | 20:25

Hoezo? Is er dan ineens een wegsleepregeling van kracht? Boete onder de ruitenwisser is voldoende hoor. Die auto mogen ze niet zomaar verplaatsen. Je klinkt als een echte EV-rijder. Hoog in de bol en denken dat iedereen en alles maar moet wijken om het jou makkelijker te maken. N iet meewerken == als een nsb'er de politie bellen..

Of zit ik verkeerd?

2voor12 02-01-19 | 20:26

Op de foto lijken het me gewone algemene parkeerplekken waar toevallig laadpalen staan. En mag iedereen daar gewoon staan. Geen idee hoe dat daar geregeld is.
Verder is het inderdaad wel sneu als je zoiets doet want een EV-rijder leeft al genoeg met de angst of hij het volgende stopcontact wel haalt.

StevenQ 02-01-19 | 22:16

volgens mij zijn die plekken zelfs eigendom van Tesla en mogen ze ook alleen door Tesla eigenaren gebruikt worden en zelfs niet door andere elektrische auto's

Hiesjes 03-01-19 | 01:17

@Angerfish , je zit heel erg verkeerd. Maar neem aan dat er wettelijk wel wat geregeld is met een elektrisch oplaadpunt. Niks met NSB te maken.

Harry Turtle 02-01-19 | 20:58 | 2

Sta je dan, met je compensatie rednecktruck gekocht op afbetaling.

CamaroHans 02-01-19 | 21:03

Die dingen worden daar bijna gratis weggegeven. Hij heeft er thuis nog 2 staan waarschijnlijk.

Harry Turtle 02-01-19 | 23:18

Thuis? Bij zijn trailer bedoel je?

zik 02-01-19 | 22:10 | 2

Wat die klootzakken nog steeds niet begrijpen, is dat een centrale kolencentrale die niet in een stadskern staat en niet zijn meuk op maaiveldnviveau uitblaast, altijd beter is dan decentrale door texaanse idioten onderhouden big block V10's die benzine per gallon wegguzzelen en hun uitstoot in standscentra op maaiveld uitbraken. En dan heb ik het nog niet eens over efficientie.

Ik ben groot voorstander van EV, echter één ergernis begrijp ik wél. Waarom worden EV's nu als een soort van gehandicapten gezien die altijd vooraan mogen staan. Dat is wel storend. Prima als je op dit ogenblik buiten de norm wil vallen (EV is nog niet de norm), prima als een bedrijf de functionaliteit van een laadpaal wil aanbieden, maar doe dat dan ergens ACHTER op je parkeerplaats, niet naast de invalidenparkeerplaatsen vooraan. Dat geeft ook scheve blikken.

Hiesjes 03-01-19 | 01:19

Een moderne kolencentrale heeft waarschijnlijk betere filters als 100.000 dino-trucks bij elkaar. Daarnaast kun je die kolencentrale in de toekomst vrij makkelijk vervangen of upgraden. Dat heeft bij die hillbilly autos weinig nut.

bitflip 03-01-19 | 08:47

Ok, betaal jij dan even de extra kosten om een laadpaal ver van bestaande elektra neer te zetten?

kloopindeslootjijook 02-01-19 | 23:24

Gretchen Wilson - Redneck Woman
www.youtube.com/watch?v=82dDnv9zeLs
H... yeah.

Diepstrotje 02-01-19 | 23:26 | 1

Snap de ophef hier niet, beetje gezocht, zo ver van mijn bed show. Hier speelt het niet, gelukkig, te kansloos. EV rijders mogen van mij voor naast of desnoods in de ingang staan, sta zelf zover mogelijk van de ingang. Die 30 seconden extra lopen overleef ik wel en met een beetje mazzel is het voor iedereen te ver, dus dan ook geen deuren die half in mijn auto gebeukt worden.

bitflip 03-01-19 | 09:56

Zag gister nog een oud dametje niet ver genoeg achteruit rijden uit haar parkeerplek om de weg op te draaien, en ipv corrigeren gaat mevrouw gewoon door en duwt letterlijk de andere auto een halve meter naar achter terwijl haar bumper over het nummerbord schraapt en rijd vervolgens doodleuk weg.

Wtf...

kloopindeslootjijook 02-01-19 | 23:31

Corb Lund - Truck Got Stuck
www.youtube.com/watch?v=pDY6bWT5oTM

aghasee 03-01-19 | 00:47

AB die de ottomotor nu opeens voor de bus gooit, dat is pas zielig.
Meehuilen met de geclimatiseerde genderneutale co2-loze wolven in het bos.
100pk is 100pk. Eer ze nu uit een biomassa- dan wel kerncentrale komen, dat maakt de eerste wet van de thermodynamica geen ene moer uit. Kernenergie is dan wel weer milieuvriendelijker dan al die Tesla-pelletkachels. bah

Reageer