Autobahn

Dronken vrouw rijdt hulpverlenende politieagenten ziekenhuis in

Het jaar is nog jong, maar de titelhouder van 'totale lul trut van het jaar' lijkt al gevonden. De dame in kwestie besloot dronken in haar Volvo te stappen, rode kruizen op de A2 te negeren en vervolgens tegen een politiewagen tot stilstand te komen.

Op oudejaarsavond rond 22:00 kreeg de politie de melding dat er iemand met pech op de A2 tussen Waardenburg en Zaltbommel stond. Twee agenten waren snel ter plaatse. Ze plaatsen hun nieuwe Mercedes schuin over twee wegstroken om ervoor te zorgen dat ze veilig de pechhebbenden van de weg konden duwen. De wegstroken waarop ze werkten werden voorzien van rode kruizen. Niet dat het veel baat had.

Nadat de agenten klaar waren met het pechgeval stapten ze in hun auto om weg te rijden. Precies op dat moment kwam de dronkaard in haar Volvo aanzetten. Ze had alle rode kruizen tot op dat punt genegeerd en ramde zich vol in de zijkant van de Mercedes van de dienders. Deze moesten vervolgens er weer uit geholpen worden door de brandweer. Beide agenten, een man en een vrouw, waren er ernstig aantoe en werden direct naar ziekenhuizen in Utrecht en Nijmegen vervoerd.

De te hulp geschoten politie hield de veroorzaakster aan en na een blaastest op het bureau werd duidelijk dat ze onder invloed achter het stuur had gezeten. Ze had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeluk.

Reacties

CamaroHans 02-01-19 | 10:52 | 4

Hoop dat de douw die ze krijgt, nu ze een paar agenten te pakken had, nog wat hoger uitvalt. Trouwens wel een demonstratie van de veiligheid van de moderne auto's. Een paar jaar geleden hadden we een andere uitkomst gehad.

prutser83 02-01-19 | 11:10

Met een wat oudere Volvo was ze dwars door die Mercedes heen gereden bedoel je?

De schade valt me nog mee trouwens, dat is geen 120 km/u geweest

Sunir 02-01-19 | 12:56

Ja, 60 uur taakstraf minimaal. Geen genade met deze mensen.

CamaroHans 02-01-19 | 14:10

@Prutser: De nieuwe Volvo heeft veel van de impact geabsorbeerd lijkt het, en de nieuwe Mercedes heeft de inzittenden uitstekend beschermd met de gordijnairbags. Je hoeft met zo'n zijdelingse impact echt geen 120 te rijden om doden te hebben. Voor de Mercedes was de kreukelzone zo groot als de deur dik is. Mogelijk heeft de Volvo zelf nog een noodremactie uitgevoerd?

prutser83 02-01-19 | 15:07

@CamaroHans: Zal wel met een kmtje of 50 gegaan zijn (zie youtu.be/azAOqQ85jno?t=71 ), is nog zat om je nek te breken, van de zijkant geraakt worden is sowieso beroerd... Dat het een Volvo XC betreft zal ook wel iets geholpen hebben om de krachten beter te verdelen over de Merc.

Ultrafox 02-01-19 | 11:42 | 1

Auto en rijbewijs in de pers en 5 jaar zitten.
Wordt tijd dat men onderhand eens echt hard gaat optreden tegen dit soort moordenaars.

CamaroHans 02-01-19 | 14:22

Die auto in de pers heeft nu niet veel impact meer.

slotbert 02-01-19 | 11:43

De politie stelt een onderzoek in naar het ongeluk., is dat nog niet duidelijk dan?

Pong 02-01-19 | 11:45

Smartphone al onderzocht? Hoe dan ook, rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven.

Johnny66 02-01-19 | 11:46

Een vrouw , dronken en een auto . De keuken was ook goed geweest , of het bed.

gepast_betalen 02-01-19 | 12:44 | 1

Als werkgever kun je de schade verhalen op de tegenpartij. DWZ de twee werknemers zullen geruime tijd moeten herstellen. Je praat wellicht over twee maal een half jaarsalaris ofwel zomaar een werkgeversschade van 50 .. 60k. Mevrouw zal ongetwijfeld een WA hebben maar die zal niet uit willen keren want mevrouw zat boven de wettelijke limiet. Ik ben benieuwd hoe zoiets nu juridisch technisch zal of kan aflopen.

Naast het hierboven geopperde inhouden van het rijbewijs lijkt me dat dan ook een prima straf. Vooral laten betalen dus, maar kan dat ook wettelijk?

CamaroHans 02-01-19 | 14:21

Misschien heeft mevrouw liggende gelden, of een eigen huis. Maar onredelijk is het niet in dit geval om een volledige schadeloosstelling op te leggen. Als de werkgever (politie) daar voor op zou moeten draaien dan zijn wij met z'n allen (de belastingbetaler) dus de klos.

b4 02-01-19 | 13:32 | 2

Geheel terecht dat iedereen boos is op haar en dat ze straf verdient. Maar kijk eens in je omgeving. Er zijn bij mij op het werk nog steeds mensen die op vrijdagmiddag 2 pilsjes pakken omdat in hun hoofd onder de toegestane limiet zit. Laat die mensen eens iemand dood rijden dan worden ze ook gestenigd vanwege het alcoholgebruik.
Ik zeg er voortaan altijd iets van als ik mensen met drank op, al is het er maar één achter het stuur zie kruipen.

Haringkoning 02-01-19 | 13:47

En zo hoort het. Iedereen heeft zijn eigen verantwoording, maar als collega/vriend/familielid/etc moet je er anderen ook op (durven) wijzen. Ik heb ooit een flinke ruzie met de (inmmiddels ex) Haringkoningin gehad omdat ik vlak voor een kerstdiner niet even naar huis wilde rijden om wat vergeten spullen op te halen: 'je hebt maar een paar biertjes op, dus het kan'. Nee, het kon niet!

gepast_betalen 02-01-19 | 14:31

twee of dire pilsje is hooguit een rijontzegging van een paar uur. Maar drie keer de toegestane hoeveelheid zoals hier is gewoon een aanslag. Dus op het schavot met naam en toenaam.

Reageer