Autobahn

Keep fighting Michael! Het is alweer vijf jaar geleden dat Schumacher viel

Op dit moment is het exact vijf jaar geleden dat Michael Schumacher, de grootste autorijkampioen allertijden, ten val kwam naast een piste in het Franse Méribel. Sindsdien zweeft de wereld tussen hoop en vrees over het lot van de GOAT.

Op zondagmorgen 29 december 2013 gaat het verschrikkelijk mis vlak buiten een piste in het Franse Méribel. Onder de skilift Saulire lijkt een mooi stukje off piste te liggen, maar schijn bedriegt. Het heeft maar een klein beetje gesneeuwd, waardoor de grote rotsblokken alleen aan het zicht worden onttrokken. Wie eroverheen skiet loopt groot gevaar om op de stenen vast te lopen en te vallen. 

Michael Schumacher is de pechvogel die dat overkomt en tot overmaat van ramp belandt hij met zijn hoof ook op een scherpe kei. Het is iedereen meteen duidelijk dat het ernstig is als om 11:07 uur de oproep bij de bergredding binnenkomt. Er wordt meteen een helikopter naar het punt waar Schumacher ligt gestuurd en hij wordt vliegensvlug naar het universiteitsziekenhuis in Grenoble gebracht.

Sindsdien is er nauwelijks meer iets over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 vernomen. Hoewel geen nieuws doorgaans goed nieuws, lijkt dat in dit geval niet op te gaan.
#KeepFightingMichael

Reacties

Johnny66 29-12-18 | 11:36

Las net dat juist die relatief lange vlucht ook zijn pech is geweest . Ze twijfelden dat of het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Maar goed.

zurekomkommer 29-12-18 | 13:16 | 1

Laat die man toch gaan.
Als ik dit zou zijn, kill me.

hendrikjandetuinman 29-12-18 | 13:49

Moet je het wel kunnen vertellen

mark1487 29-12-18 | 13:52 | 2

De conclusie wordt in de laatste alinea (pas) getrokken.
Er is geen nieuws.

mark1487 29-12-18 | 13:53

Redactie met vakantie, klaargezet topic. Op GS ook al. Ik ben er een beetje klaar mee. Liever niets dan prefab non-nieuws.

hendrikjandetuinman 29-12-18 | 14:09

Koop lekker een abonnement op een andere website. Als je het belang van vijf jaar Schumi niet snapt ga je toch lekker Libelle lezen

Haringkoning 29-12-18 | 14:25

Vanavond toch maar weer eens Asterix en de Olympische Spelen met Schumi in een Ferrari-rode Romeinse renwagen. En verder: leave Michael alone!

Motleycrew 29-12-18 | 15:52

Lijkt me geen leven voor die man... Hij heeft de allerhoogste toppen meegemaakt. Roem, succes, rijkdom, een fijn gezin, in de kracht van zijn leven. En dan gebeurt plotseling zoiets... Dan beland je in één klap van de allerhoogste toppen in de krochten van de hel. Dat is onmenselijk, dat is meer dan een mens aankan. Voor zover bekend kan hij niet (of amper) bewegen of praten. Dat kun je zo iemand niet aandoen. Dat is bijna egoïstisch van de mensen om hem heen, om hem in leven te laten, hoewel uiteraard wel te begrijpen. Je wil je geliefde echtgenoot en vader niet missen, maar ik geloof echt dat ze hem beter zouden kunnen laten gaan. Dit is geen leven voor de grote Michael Schumacher. Voor hem niet en ook niet voor zijn familie.

BenPakdee 30-12-18 | 09:23

Schumacher is breindood. Ze hadden er , net als bij Friso, gewoon de plug uit moeten trekken. Nu wordt het een zielig fiasco, als de centjes langzaam opraken....

Reageer