Autobahn

BMW-medewerkster steelt $1,1 miljoen van dealer, koopt Ford Mustang

De New Yorkse Vanessa Vence-Small heeft goed geboerd bij haar werkgever, een BMW-dealer. Ze stal in totaal 1,1 miljoen dollar waar ze onder meer een Ford Mustang van kocht. Nu mag ze dertig maanden brommen voor haar daden.

Het vinden van een dikke V8 in een BMW wordt steeds lastiger. Ja, er is nu een mooie 8 Serie die hem onder de motorkap heeft, maar voor de rest is de keuze beperkt. Voor de echt dikke en betaalbare V8 kun je beter voor een Ford Mustang kijken, maar als je werkgever je niet genoeg betaalt om die te kunnen kopen, dan moet je andere oplossingen vinden. De 50-jarige Vanessa Vence-Small deed precies dat en begon met creatief boekhouden voor haar werkgever Continental BMW.

In de periode tussen oktober 2014 en juni 2018 wist de dame ruim 1,1 miljoen dollar te laten verdwijnen zonder dat de dealer hier enig idee van had. Ze deed 65 ongeautoriseerde overboekingen en inde 28 cheques de ze zelf ondertekende. In totaal deed ze voor $904.659 aan overboekingen, betaalde ze $207.777 aan openstaande facturen en inde ze $31.452 aan cheques. Voor al dat geld liet ze zichzelf en haar tuin verbouwen, vloog ze eerste klas naar dure vakantieoorden, en kocht ze een Ford Mustang. Want waarom zou je een dikke BMW willen rijden als je ook Amerikaans waar onder je kont kan hebben?

Gevolgen

Na twee jaar van verdoezelingspraktijken begonnen ze bij de dealer lont te ruiken. Ze verdienden wel geld, maar aan het einde van de maand stond er niet veel saldo op de rekeningen. Daarom werd besloten om te bezuinigen en vielen er ontslagen. Maar alle geldbesparende acties hadden geen enkele invloed op de financiën. Uiteindelijk kwamen Vanessa's wanpraktijken aan het licht, die zelf alles probeerde te verantwoorden met mooie praatjes en bambi-ogen.

Sterker nog, de dievegge claimde tijdens haar steelactiviteiten dat ze de heldin van dit hele verhaal was. Ze vond constant zwakke plekken in het financiële systeem van het bedrijf en beweerde dat ze deze verbeterde, terwijl ze ze eigenlijk gebruikte om geld weg te sluizen. Ook nu ze gepakt is, proberen haar advocaten haar als bijna onschuldig iemand af te schilderen. Volgens hen is ze geen geharde crimineel en is ze hard bezig om haar leven te beteren. Dit terwijl ze bij haar vorige werkgever is ontslagen om vrijwel hetzelfde gedrag.

Baas van het dealerschap, Paula Callari, ziet het dan ook heel anders: "The only thing Vanessa is sorry for is that she stayed with our company too long and got caught. People like Vanessa do not change their stripes." Gelukkig  voor de dealer moet Vanessa alle toegebrachte schade terugbetalen en hebben ze al voor $755.000 van de verzekering gekregen. De 50-jarige New Yorkse heeft haar Mustang verkocht voor $28.840 en heeft tot nu toe een totaal van $200.000 terugbetaald. Ook moet ze 30 maanden de cel in. Iets minder dan de 33 tot 41 maanden die de aanklagers eisten.

Vanessa Vence-Small

Reacties

Lebowski72 29-12-18 | 15:26 | 1

Mwoa, 40000 per maand, niet slecht

gatij 29-12-18 | 16:43

u hebt ook gelezen dat ze alles terug moet betalen?

devil13 29-12-18 | 21:11

Totale niksnut, veel plezier in de gevangenis.

BenPakdee 30-12-18 | 09:21

30 maanden vrouwengevangnis, met dat koppie.... ik teken er voor. En dan moeten ze de rest van de 1.1 miljoen maar zien te vinden.....

ger1306 30-12-18 | 11:08

Leuk verhaal en lichte straf vanwege Ford ipv BMW, hoop ik.

EmilioEsteves 30-12-18 | 12:30

De zwakke plekken in de organisatie heeft ze inderdaad gevonden. Vervolgens heeft ze die verbeterd maar moest even testen of het ook daadwerkelijk werkte en dan kan je beter jezelf als proefpersoon aanstellen dan iemand anders. Na meerdere malen proberen bleek dat de verbeteringen niet toereikend waren.

loze stijl 30-12-18 | 12:40

Met alle gepleegde feiten had ze mogelijk best nog weg kunnen komen maar ze had, als goed betaalde medewerkster van BMW geen Mustang moeten kopen. Dat is slapende honden wakker maken natuurlijk.

Reageer