Autobahn

Deze elektrische auto's kunt u in 2019 verwachten

Nu de elektrische revolutie op stoom begint te komen, groeit het aanbod aan e-auto's zienderogen. Het komende jaar belooft een recordjaar te worden, met zeker een dozijn nieuwe elektro-auto's. We zetten ze op een rij.

Vorig jaar begonnen we met de elektrische vooruitblik, en destijds zaten we aardig dichtbij de werkelijkheid. Ook dit jaar zetten we de meest geloofwaardige geruchten naast de modellen die al aangekondigd zijn. Een elektrische Jaguar XJ vindt u bijvoorbeeld niet terug, omdat nog te onzeker is wanneer we dit model kunnen verwachten.

Nissan Leaf 60 kWh (januari 2019)

In 2018 debuteerde de tweede generatie Nissan Leaf, met een 40 kWh-pakket. Een stap vooruit ten opzichte van de 24/30 van de eerste Leaf, maar nog steeds behoorlijk aan de krappe kant. Daarom lanceren de Japanners begin januari op de CES in Las Vegas een 60 kWh-variant, die naar verluidt Leaf E-Plus gaat heten en een actief gekoelde batterij krijgt. Officieel is de auto nog niet aangekondigd, maar we verwachten de eerste leveringen in het tweede kwartaal van 2019.

Audi e-tron (begin 2019)

Audi's eerste echte elektrische massamodel, de e-tron, is een SUV die qua formaat tussen de Q5 en Q7 zit, kan driefasenladen, en is voorzien van een 95 kWh-accu plus optionele spiegelcamera's. De hele wereldpers werd (heel klimaatneutraal) naar alle uithoeken van de wereld (Colorado, Namibië, San Francisco, Abu Dhabi) gevlogen voor plug-evenementjes, maar binnenkort kunnen ook niet-journo's de auto proberen.

Kia e-Niro / Hyundai Kona Electric 39,2 kWh

De eerste Koreaanse elektrische SUV's rijden al in Nederland rond, zij het met 64 kWh-pakket. Vanaf volgend jaar komt er ook een versie van beide auto's voor de bestuurder die met iets minder range toe kan.

Mercedes EQC (medio 2019)

Mercedes' eerste model onder het EQ-sublabel wordt de EQC 400 4MATIC. Hij deelt zijn basis met de GLC en heeft een 80 kWh-pakket aan boord. Technisch behoort 110 kWh tot de mogelijkheden, maar we weten niet of Mercedes een dergelijke capaciteit voorbehoudt aan een EQS of EQE. De tijd zal het leren. Een vergelijking tussen de e-tron, EQC en de Jaguar I-Pace leest u hier.

Porsche Taycan

Wellicht de e-auto waar het meest naar uitgekeken wordt in 2019, omdat Porsche. De Taycan (voorheen Mission E) komt er in drie varianten met verschillende vermogens. De sterkste zal 600 pk aan de dag leggen. Een andere troef is het snelladen: dankzij een 800 Volt-systeem is de Taycan in staat met 350 kW te laden, een testmodel haalde eerder dit jaar zelfs al meer dan 400 kW.

Tesla Model 3 normal-/mid-/long-range

Daar is 'ie weer, de Tesla Model 3. Vorig jaar stond hij al in de lijst, maar we bleken iets te positief: geen enkele Nederlandse klant heeft nog een Model 3 mogen ontvangen. Volgend jaar moet het echter echt gaan gebeuren, in de tussentijd is er (stilletjes) een derde batterijvariant bijgekomen: de mid-range, met een Amerikaans bereik van 260 mijl, omgerekend een kleine 420 km.

Hyundai Nexo

Een voor leaserijders zeer interessante auto, is de Hyundai Nexo. De Nexo haalt zijn energie niet uit een batterijpack, maar uit waterstof. Voor waterstofauto's geldt de bijtellingscap van 50.000 euro niet, wat betekent dat over de gehele cataloguswaarde 4% fiscale bijtelling wordt betaald. De auto heeft een vanafprijs van 69.995 euro, Hyundai zegt al 85 pre-orders te hebben.

Voor wie per se goedkoop wil rijden, mag de Nexo niet vergeten worden. Stel: u zit in de hoogste schijf en de cataloguswaarde bedraagt 75 mille, dan betaalt u bij een Nexo op jaarbasis netto 1.559 euro. Bij een vergelijkbare elektrische auto is dit 3.896 euro.

MINI Electric

MINI experimenteerde al eerder met elektriciteit: het bouwde een volledig elektrische Cooper, die de achterbank moest opofferen om plaats te maken voor batterijen. Inmiddels is de technologie verder, en krijgen we in 2019 een volledig elektrische MINI-vierzitter. U herkent hem aan de gele balk op grille, een designelement dat op elke elektrische MINI gaat terugkomen.

Volvo XC40 Electric

Na geëxperimenteerd te hebben met de inmiddels uit productie gehaalde C30, komt Volvo volgend jaar met zijn eerste elektrische productiemodel: de XC40. Bij de ontwikkeling van de SUV is - net zoals de Koreanen dat deden - rekening gehouden met diverse aandrijflijnen, waaronder een volledig elektrische. Veel details kennen we nog niet, of beter gezegd: we weten eigenlijk nog niks van de elektrische XC40, behalve zijn carrosserievorm.

Opel eCorsa

Opel lanceert volgend jaar de eerste Corsa onder Frans management. De auto, die gezamenlijk met de Peugeot 208 ontwikkeld wordt, komt er ook geheel elektrisch. De orderboeken gaan in 2019 open, maar we verwachten de eerste modellen die van de band rollen niet voor 2020. 

DS3 Crossback e-tense

DS, het andere merk van de Groupe PSA, toonde dit jaar de DS3 Crossback. Hierbij werd meteen een volledig elektrische variant getoond, die voor 2019 in de planning staat.

Volkswagen Neo (november 2019)

Volkswagens eerste model uit de I.D-serie, de Neo, gaat in november 2019 in productie. De hatchback wordt de eerste uit een lange rij elektrische modellen, gebouwd op het MEB-platform. Naarmate 2019 vordert verwachten we de eerste concrete informatie over de auto te ontvangen. Volkswagen - dat eerder een mobiele laadtoren bouwde - gaat een drietal Duitse fabrieken inzetten voor e-auto's: Zwickau, Hannover, en Emden. De glazen fabriek in Dresden is al omgeschakeld naar e-modellen. 

Kia Soul EV

Ook de elektrische Kia Soul krijgt een vervanger. Waar de huidige Soul een 28 kWh-pakket heeft, krijgt zijn opvolger de volle 64 kWh in de bodem. Het ligt voor de hand dat ook de Nederlandse markt bediend wordt.

Nieuwe Renault Zoe

De Renault Zoe is bijna aan een tweede generatie toe. We verwachten dat deze eind 2019 onthuld wordt, maar misschien wacht Renault ook wel tot 2020, dat is nog onzeker. Aan de momenteel rondrijdende testauto's te zien zal Renaults elektrische auto een stukje groeien.

Sono Sion

Tot slot de onbekendste van het hele stel, de Sono Sion. Sono is een Duitse startup, die een betaalbare simpele e-auto wil maken. De Sion heet 35-45 kWh aan batterij aan boord, en een viertal zonnecellen op het dak, die voor stroom moeten zorgen

Reacties

Leukautootje 30-12-18 | 14:36

"Mercedes' eerste model onder het EQ-sublabel wordt de EQC 400 4MATIC. Hij deelt zijn basis met de GLC en heeft een 80 kWh-pakket aan boord. Technisch behoort 110 kWh tot de mogelijkheden, maar we weten niet of Mercedes een dergelijke capaciteit voorbehoudt aan een EQS of EQE. De tijd zal het leren. Een vergelijking tussen de e-tron, EQC en de Jaguar I-Pace leest u hier."
110kWh aan accu's of met maximaal 110kW de accu's kunnen laden per uur? 110kWh is namelijk wel redelijk imposant, dat is zelfs meer dan de Tesla model X op dit moment heeft. 80kWh, zoals de tekst schetst valt echter wel mee.

Raider Twix 30-12-18 | 14:45 | 1

Mooie opvolgers van subdidie-krater Mitsubishi Outlander.
Alleen verkocht als leasebak.
Voor de rest vooral niet verkocht.
Na einde lease willen de Polen deze misschien ook wel.
Zijn ze dan net aan toe.

koeberg 30-12-18 | 15:49

U denkt dat deze elektrische auto's niet hier tweedehands verkocht gaan worden?

bitflip 30-12-18 | 15:41 | 9

85 pre-orders voor de waterstof Nexo, dat gaat nog eens wat worden.

Johnny66 30-12-18 | 16:36

Wat een bedreiging toch die waterstof auto.

bitflip 30-12-18 | 19:51

Allemaal particulieren denk je?

Harry Turtle 30-12-18 | 20:16

Ja waarschijnlijk een greenwash projectje van een groot bedrijf.
Zal iig geen leasetopper worden ondanks de lagere bijtelling.

Johnny66 30-12-18 | 20:52

Geen particulieren . Duitsland is ook groot netwerk aan het uitrollen . Ps. Bij elke waterauto moet geld bijgelegd worden.

kloopindeslootjijook 30-12-18 | 22:20

Het rendement van waterstof is nogal laag.
- Een auto op duurzame waterstof heeft 2 à 3 keer zoveel windmolens nodig als een auto met alleen accu’s.
- Qua reikwijdte en tankgemak is het voordeel van brandstofcelauto’s ten opzichte van stekkerauto’s nihil.
- Alle opties open houden lijkt nobel maar op het verkeerde paard wedden is gewoon duur.
- Waterstof is een belangrijke energiedrager voor de toekomst, maar niet voor auto’s.
Volgens
www.wattisduurzaam.nl/15443/energie-be...
dan he.

Johnny66 30-12-18 | 22:21

Ik heb het vaker gezegd , jullie zijn veel slimmer.

Tapioca pudding 31-12-18 | 00:59

Ik heb er alle vertrouwen in dat problemen zoals batterij gewicht en laadsnelheid worden opgelost. Ook waterstof kan efficiënter. In ieder geval wordt het nu te duur aangeboden. Kunstmatig wordt de prijs gelijk aan conventionele brandstof gehouden.
Al met al zijn het interessante tijden vol ontwikkeling en verandering.

W_F 31-12-18 | 09:20

"- Qua reikwijdte en tankgemak is het voordeel van brandstofcelauto’s ten opzichte van stekkerauto’s nihil."
Er gaat niets boven het gemak van thuis opladen (zonder eigen oprit woon je on een stad waar openbaar vervoer vaker dan 1x per dag komt) Thuis waterstof maken host veel te veel stroom en ook niet heel erg veilig.

Johnny66 31-12-18 | 09:36

Ik baal er ook al jaren van dat ik thuis geen benzinetank heb.

Ad Bervoets7847 30-12-18 | 15:54 | 8

Het kapstergehalte is wel heel erg aanwezig, en ja, ook bij de Porsche! Het worden duistere tijden voor petrolheads, en waarom? Vraag ik me dan af.....

Johnny66 30-12-18 | 16:37

Vraag ik me ook af , lekker otto blijven rijden. Het beste voor het milieu . Eer een Tesla neutraal rijdt ben je 8 jaar verder ( zweeds onderzoek).

TuurlijkNiet 30-12-18 | 17:35

@Johnny:
Maar aan dat Zweedse onderzoek is een hoop aan te merken. Allereerst is de uitstoot van de auto beperkt tot de auto en niet het oppompen, transport, raffineren en distributie van de brandstof naar de benzine stations. Ook nemen de onderzoek de energie behoeften van de pomp stations en raffinaderijen niet mee. Stom van mij! Pernis krijgt natuurlijk magisch stroom, wordt immers met een speciale antenne uit de lucht gehaald!
Waar dat onderzoek er wel van uitgaat dat de stroom voor de elektrische auto uit een kolen/biomassa centrale komt en geen enkele Tesla wordt opgeladen middels zonnepanelen. Wel de vervuiling van Congolese Kobalt mijnen meenemen, maar niet de Shell troep in Kenia, niet het BP olieplatform in de Mexicaanse Golf, niet de Valdez, niet het drama met de Brant Spar, Milieu schade door fracking.. Zal ik nog even doorgaan?

Daarnaast haalt het onderzoek de productie van de accu's aan. Een principe een goed argument. Helaas gaan de onderzoek er vanuit dat brandstof motor via zaadjes uit agrarische grond worden gehaald, want de uitstoot van bijvoorbeeld de BMW fabriek welke de BMW motors bouwen wordt niet meegenomen. En alleen BMW al heeft drie fabrieken staan (Duitsland, China en Mexico).

Dit onderzoek heeft geen Apples en peren vergeleken, maar peren en autobanden.. Maar dit Zweedse onderzoek is een van de weinige onderzoeken welke een brandstof auto milieu vriendelijker neerzet dan een elektrische auto..

Johnny66 30-12-18 | 17:49

Ik zeg het vaker , we gaan nog veel leren over Ev . Ondertussen is de mens het meest oppertunistische wezen op aarde.

koeberg 30-12-18 | 18:38

Zweeds onderzoek.. Laat me raden: Bjørn Lomborg.
De man is een persoonlijke vendetta begonnen tegen elektrische auto's en wetenschappelijke integriteit staat een stuk lager op zijn prioriteitenlijst dan EVs aanvallen. Hij doet me nog het meest denken aan Don Quichot.

Johnny66 30-12-18 | 19:13

Ja , en terzijde , je hebt of ligt wakker van een EV.

bitflip 30-12-18 | 21:27

Johnny verwijst alleen maar naar onderzoekjes, het is niet de bedoeling dat je dan zo'n onderzoek gaat lezen en er vragen bij gaat stellen.

Johnny66 30-12-18 | 21:32

Moet je zelf weten , zegt de enige realist in dit theater.

bitflip 31-12-18 | 16:26

Pcies, de realist, met wat extragratis hysterische bangmakerij over electriciteitsnetwerken...

forecastle 30-12-18 | 18:06 | 1

Alleen voor mensen met een eigen oprit voor het huis cq garage aan huis of een garage dicht in de buurt met oplaatkasten waar je tocht echt ook voor zal moeten betalen. Alleen voor mensen in de slappe was. Of te wel de tweedeling waar links zich zo lang tegen heeft verzet wordt nu ook door links omarmt. Maar dat is op te lossen met een basisinkomen waar links ook zo'n groot voorstander van is waardoor de burger zijn huis niet meer uit hoeft om te gaan werken en dus ook geen auto meer nodig heeft. Probleem opgelost. Wie dat gaat betalen is verder niet zo interessant.

Tapioca pudding 31-12-18 | 01:02

Dat is binnen een jaar of tien toch allemaal anders en dan is elektrisch rijden mogelijk voor iedereen.

rudy_wzv 30-12-18 | 18:38 | 1

Jullie vergeten de mooiste e-auto van allemaal, de Honda Urban EV

Joost Maghetweten 31-12-18 | 12:45

Als VW een retro model van de Golf 1 zou maken, dan zag hij er zo uit.

Johnny66 30-12-18 | 19:15 | 5

China is de EV wereld , zo sterk dat ze niet toekomen aan export van hun modellen. Basis is een niet voltooide infrastructuur zodat de switch relatief simpel is en was. In de EU gaan we eerst de Ev''s subsidieren en dan nog de infrastructuur , die er niet is.

bitflip 30-12-18 | 21:46

China subsidieert EV autobouwers omdat ze slim zijn en ook een speler van formaat willen zijn in de toekomstige auto industrie, en in de EU hebben we al een tijdje electriciteits infrastructuur, voel je je wel helemaal lekker vandaag?

Johnny66 30-12-18 | 22:26

Voor die paar ev s nu al geen netwerk. De opwekking nu ruim 90 procent vuile stroom.

bitflip 30-12-18 | 23:59

Er zijn meerdere EV lader netwerken, en iedereen kan vandaag nog kiezen voor een 100% wind&zon energie aanbieder als je de EU wijde trend naar duurzaame opwekking te lang vind duren.

Verzin eens wat nieuws eh?

Johnny66 31-12-18 | 09:38

Ja kiezen voor , zelfs in sinterklaastijd een centenkwestie . Weet dat geen enkele EV rijder omwille van het milieu rondrijd.

bitflip 31-12-18 | 13:24

Als er 7.49 miljard liter minder benzine getankt gaat worden (jaarverkoop NL 2017), is er ook ca. 11.8 miljard kilowattuur minder aan electriciteit nodig in de raffinaderijen om die benzine te maken.

Dat zou dan 10.2% van het electriciteitsverbruik in 2017 zijn, een grotendeels electrische transport sector heeft minder nodig. Olie is financieel compleet onrendabel, vandaar dat het ruim 5% van de wereldeconomie aan subsidies nodig heeft.

www.theguardian.com/environment/clima...

Man-Van-De-Rekening 30-12-18 | 20:36 | 5

Prijzen? Of vraag ik nu iets raars?

Johnny66 30-12-18 | 20:53

12.000 euro is mogelijk..... in china.

bitflip 30-12-18 | 21:49

De Sion in dit lijstje is 16.000 Euro, wat kost er precies 12k in China, opdat we even kunnen vergelijken?

Man-Van-De-Rekening 30-12-18 | 21:58

Ik zie vanaf € 32.890,00 voor die malle ZOE. En vanaf €42.510,00 voor het Koreaantje

Johnny66 30-12-18 | 22:22

Ja , en dat met subsidies. Waar moet het naartoe.

bitflip 31-12-18 | 00:02

Gek dat jij je dan opeens zorgen maakt, dat gaat de fossiele brandstof industrie toch al decennia prima af.

www.theguardian.com/environment/clima...

Johnny66 30-12-18 | 20:55

De Vw neo gaat in duitsland mind er dan 25.000 kosten , ter info.

Jan-Joris-Jaap-Joop 30-12-18 | 22:20 | 1

Maar waarom zien al die nieuwe e-auto' s er zo grotesk opgeblazen uit? Vinden mensen tegenwoordig zoiets mooi of zo?

Johnny66 30-12-18 | 22:24

Accupakket in de bodem , wegligging en ruimte . Het beste in een Suv dus . Vanaf 80.000 gesubsidieerde eurotjes . Iets met het milieu .

Reageer