Autobahn

BMW krijgt miljoenenboete na autobranden

Ben je als Duitse autobouwer een keer niet aan het sjoemelen, krijg je evengoed een boete. BMW kreeg afgelopen week een prent van de Zuid-Koreaanse overheid omdat de 5 Serie spontaan in brand kan vliegen. 

De BMW 5 Serie staat niet bepaald bekend om zijn zelfontbrandende eigenschappen, maar tientallen Koreaanse eigenaren beweren het tegendeel. Hun voertuigen vlogen allemaal spontaan in de fik na een lange rit op hogere snelheden. Het probleem lag in een niet goed werkend koelsysteem. BMW ondernam wel actie om het euvel te verhelpen door eerst een select aantal auto's terug te roepen, en later alle auto's met hetzelfde systeem (65 verschillende modellen). Alleen kwam de reactie volgens de Koreaanse overheid niet snel genoeg. Bovendien probeerden de Duitsers het euvel te verdoezelen.

BMW wordt ervan beschuldigd het probleem aanvankelijk een beetje weg te lachen en niets te ondernemen. Daarom kregen de Beiers een miljoenenboete aan den broeck. Niet dat er iemand bij BMW wakker van ligt, want het totaal komt op net geen negen miljoen euro neer. Voor de Duitse autofabrikant niets meer dan een lachertje. Daarnaast benadrukken ze nog even dat er ondanks de verkoolde voertuigen niemand gewond geraakt is. Zo erg is het dus helemaal niet als je BMW in spontaan uitbrandt.

Reacties

harry19612 29-12-18 | 12:50

Echt gek is het ook niet dat er zoveel artikelen over Tesla komen op Autobahn als je nagaat dat er geen reacties komen op ellende dat een ander merk als Tesla veroorzaakt.
Had dit een Tesla geweest dan hadden er inmiddels al wel 30 reacties gestaan.
Het loont gewoon niet voor de schrijver zo.

ZwarteDag 29-12-18 | 14:11

Haat en nijd, wint het altijd...

de_tyvus 29-12-18 | 17:04

Bij een niet goed werkend koelsysteem denk je toch eerder aan vastnaaiers of ploffende koppakkingen. Goed, heb wel eens een op vollast draaiende motor zijn koppakking eruit zien blazen, met een steekvlam als resultaat die net zolang aanhield todat die steekvlam de D-riem had opgevroten. Maar punt is dus.. een motor vliegt niet zomaar in de fik door een koelprobleem. Er gaan wel dingen stuk, maar voor brand is er meer nodig.
Kortsluiting door slecht afgeschermde kabels, losgeschoten/ lekkende brandstofleidingen, niet hittebestendig plastic (denk aan een geluidskast om de motor heen) te dicht bij de hete uitlaat, over de uitlaat heen lekkende olie. Dat soort werk. Maar fik vanwege een 'koelingsprobleempje'? Er moet haast wel meer aan de hand zijn dan een onvoldoende grote radiateur of een nèt iets te klein koelkanaal bij cilinder X.

Reageer