Autobahn

Volkswagen ontdekt ook gesjoemel in sjoemelupdate diesels

Bij Volkswagen zijn ze inmiddels zo erg op hun hoede voor sjoemelsoftware dat ze zelfs de updates nu verdenken van geknutsel met de dieseluitstoot. Ze hebben nu zelfs de toezichthouders gewaarschuwd.

Het schandaal met sjoemelsoftware waardoor diesels schoner leken te rijden dan ze daadwerkelijk deden blijft doorgaan. Niet alleen is Volkswagen nog steeds jaarlijks miljarden kwijt aan de naweeën van het schandaal, er blijken nog steeds hardnekkig sjoemelaars te zijn. De Duitsers ontdekten onregelmatigheden in de software-updates die aan sommige motoren zijn gestuurd.

De Duitse krant Bild am Sonntag meldde gisteren dat de autofabrikant weer op een probleem is gestuit. De woordvoerder van het concern meldt de krant dat het gaat om de driecilinder 1,2 liter EA 189 dieselmotor. Het opvallendste van het verhaal is dat die motoren al een update hebben gehad om het gesjoemel te laten stoppen.

Het Kraftfahrt Bundesamt (KBA) dat in Duitsland over de toelating van auto's gaat meldt dat ze inderdaad door Volkswagen op de hoogte zijn gebracht. Volkswagen gaat begin januari met gezwinde spoed aan de slag met het verder onderzoeken van de onregelmatigheden. 

Reacties

pedro300 24-12-18 | 09:22

die duitse prutsers hebben de rudolph diesel voorgoed genaaid, hadden die stumpers nou maar het uitlaatgas reinigingssysteem van PSA genomen.maar nee zeiden ze in Brussel we regelen dat met het motormanagement dat is beter.. Anders waren de duitse diesels al probleemloos geweest sinds 2002,Vraag maar aan elke apk keur meester.

Johnny66 24-12-18 | 09:41

Mensen die het woord ''wantrouwen'' vaak bezigen adviseer ik altijd eerst te werken aan je eigen vertrouwen.

Hunebedbouwer 24-12-18 | 11:00 | 2

Doe mij maar een VW met sjoemel software.
Want waarom deden ze dat? Om met kunstgrepen te voldoen aan de uitstoot normen.
Dus word de motor afgeknepen. Verlies je veel vermogen, eeuwig zonde.
Dan koop ik dus zo'n 'groene' diesel en kan dan direct door naar de tuner om er voor veel geld meer pk's uit te laten halen. Die past de software ook aan hé. Dan beter direct af fabriek!

Johnny66 24-12-18 | 13:00

Afknijpen is niet het Vw verhaal.

De_Rokjesman 24-12-18 | 23:42

Wat is het dan?

"In reality, the system failed to combine good fuel economy with compliant NOx emissions, and VW chose around 2006[46] to program the Engine Control Unit to switch from good fuel economy and high NOx emissions to low-emission compliant mode when it detected an emissions test, particularly for the EA 189 engine. This caused the engine to emit NOx levels above limits in daily operation, but comply with US NOx standards when being tested, constituting a defeat device."

Ik weet niet hoe je het dynamisch aanpassen van de ECU anders dan 'afknijpen' zou noemen.

Fatabeestje 25-12-18 | 12:16

Nou mooi, heb in 2011een transporter gekocht uit 2009 met maar 85pk en te weinig koppel.
VW bood aan hem te tunen voor €600,-excl. Btw..
Ik zei ik kijk nog wel even.
Ben uit eindelijk in Huizen beland bij VTune en die hebben voor € 250,- incl. Btw met een laptop een soort van fine tuning gedaan.
Had in ene 114 pk en 162Nm... wat echt een wereld van verschil maakt met het origineel.
Had ook gewoon voor €5000,- een sterker model kunnen kopen die dezelfde motor had maar die ze dus vanuit de fabriek al die software hadden gegeven.
Als het goed is rijd hij nu ook zuiniger en anders is dit nu ook gewoon een sjoemel diesel...🤣.

Reageer