Autobahn

Renault: Red Bull liegt dat het barst over nieuwe Honda-motor

De soap rondom de breuk tussen Red Bull Racing en Renault is nog steeds niet afgelopen. Nu beweert Fransman Cyril Abiteboul dat het team van Max Verstappen de wereld voorliegt over de prestaties van hun nieuwe Honda-motorblok.

Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Eerder deze week stak Red Bull-teambaas Christian Horner oud parter Renault nog een mes in de rug met wat vuile opmerkingen, nu trakteert Renault-teambaas Cyril Abiteboul de rode stieren op hetzelfde. De hardwerkende Fransman claimt dat de toekomst van Red Bull helemaal niet zo mooi gaat zijn als ze nu doen voorkomen. Sterker nog, Abiteboul beweert dat het team uit Milton Keynes keihard feiten omtrent het Honda-motorblok verdraait en manipuleert.

"Ik weet wat Red Bull allemaal vertelt, maar zij verdraaien de feiten en manipuleren de data. Ik snap hun communicatiestrategie best wel, maar het is gewoon niet op feiten gebaseerd. Zij hebben zich niet veel meer ontwikkeld. Het afgelopen seizoen lagen ze 20 Kilowatt achter ons en dat is vandaag de dag nog steeds zo." aldus een gepikeerde Abiteboul. Hij zou die 20 kilowatt achterstand overigens niet uit zijn mouw getoverd hebben, maar dit is gebaseerd op een 'echte' analyse. Daarnaast beweert hij dat Honda aan het begin van het seizoen die achterstand al had en dat ze gedurende dit jaar geen stappen hebben gemaakt om dat gat te dichten. Als we McLaren mogen geloven, dan heeft Renault wel grote stappen gemaakt.

De Oostenrijkse topadviseur van Red Bull, Helmut Marko, had niet veel woorden nodig om op de uitspraken van Cyril te pareren. "Volgend jaar zullen we zien waar we staan. Abiteboul moet zijn dromen maar mooi voortzetten, maar komend seizoen zal het allemaal heel duidelijk worden."

Reacties

borgmonster 21-12-18 | 21:57

Marko is de enige die met zekerheid iets zegt wat waar is.

Duffe 21-12-18 | 23:43 | 2

Ik wil er best in mee gaan dat Red Bull iets te optimistisch is (opzettelijk?), maar Abiteboul lult ook maar wat. Hij kan zich een beetje baseren op Torro Rosso maar dat zegt lang niet alles over wat er bij Honda in ontwikkeling is, en daar krijgt hij echt geen data van te zien, en Red Bull wel.

CamaroHans 21-12-18 | 23:53

Klopt natuurlijk, maar waarom RB dat dan zo hoog van de toren blaast is mij een raadsel. Ik zou het voor mezelf houden en ze in maart een poepie laten ruiken! Nu kan je alleen maar afgaan als het niet uitkomt...

Techtalent 22-12-18 | 18:28

@camarohans het zal hier een daar ook wel aangedikt worden anders is het geen nieuws natuurlijk. Zou inderdaad gunstiger zijn om vanuit een underdog positie de strijd aan te gaan dan vooraf roepen dat het beter zal gaan. Dat zegt abiteboul zelf al 4 jaar en komt ook zeer weinig van terecht.

CamaroHans 21-12-18 | 23:50

Niemand die het zeker weet. Maar ben benieuwd dat als RB volgend jaar weer gewoon sneller is dan Renault wat dan de uitvluchten zijn van Renault: "Ja we hebben 20kW meer, maar ons chassis is gewoon ruk?"

Fatabeestje 22-12-18 | 02:07 | 2

Sjongejongejonge, hebben jullie nou echt niet door dat de media alles aandikt?!
Stelletje dombo's.

rolandet 22-12-18 | 10:00

Media = meervoud.
Dombo

warmeballen 22-12-18 | 15:32

@rolandet: Het is dan ook op meerdere media te lezen.
Dombo

pedro300 22-12-18 | 05:48

die F1 is gewoon een aflopende zaak ,moeten ze spannend maken, lijkt wel een tv soap.

StevenQ 22-12-18 | 08:59

en hoe zou Renault dat moeten weten?

Red Bull heeft het hele seizoen de Honda motor van Toro Rosso kunnen vergelijken met hun Renault motor.

The Ugly 22-12-18 | 11:07 | 4

Als Renault volgend seizoen niet duidelijk verbetert denk ik niet dat die Cyril daar nog lang rondloopt. Ik ken verder geen andere teambaas die dit soort uitlatingen doet over andere teams. Verder gaat het niet alleen om hoeveel vordering je zelf maakt, maar ook wat de anderen doen.. Als Mercedes er volgend jaar weer 30 pk bij hebben blijf je op achterstand.

Harry Turtle 22-12-18 | 17:04

Onbegrijpelijk dat Renault hem er nog niet uitgeschopt heeft.
Hij straalt nou niet echt positief af op Renault met zijn continue jij-bakken en vooral wijzen naar anderen.

Techtalent 22-12-18 | 18:29

Werkte vroeger in de bouw waarschijnlijk ;)

CamaroHans 22-12-18 | 23:22

Cyril kan er persoonlijk weinig aan doen denk ik dat ze in Frankrijk geen goede motor bouwen voor hem denk ik...

dutchfellow 23-12-18 | 12:56

Exact wat The Ugly zegt: De andere topteams staan ook niet stil, RB zal 2x zo hard hun best moeten doen om als nummer 1 team uit de bus te komen. Voordeel dat Honda nu heeft ten opzichte van Mclaren destijds is dat men nu een motor ontwikkeld waar het chassis omheen gebouwd wordt. En aangezien we weten dat RB altijd sterk is in het ontwikkelen van een sterk chassis zal dit misschien het voordeel geven waar ze op hopen. Desalnietemin zal het een enorme kluif worden om Mercedes en Ferrari te verslaan qua motor prestaties.

ScumbaggusMaximus 22-12-18 | 12:14

Ik ook wel roepen dat ik beter ben dan Badr omdat ik zijn kleine broertje in elkaar kan meppen. In de ring ... we zullen het zien Cyril.

nieuwe_Deen 22-12-18 | 21:17

20 kW meer met 50% kans op stuk gaan is knap waardeloos

Reageer