Autobahn

Snik. De kleine autodealer sterft langzaam uit

Ieder zichzelf respecterend dorp heeft een autodealer, maar echt veel verkopen doen ze daar niet. De vijftig grootste dealerbedrijven van Nederland hebben namelijk meer dan de helft van de markt in handen.

Laten we maar beginnen met het vingerwijzen: omdat jij een leasebak rijdt, verkoopt de dorpsdealer geen auto's. De toptien dealers van Nederland zet bijna 30% van alle verkochte auto's op de straat. Met de veertig bedrijven die daarachter komen zetten ze 54,6% van alle nieuwe wagens op kenteken.

De grote glimmende autopaleizen van Stern, Pon, Louwman en PGA werken op kopers als magneten. De bedrijven weten astronomische hoeveelheden auto's te verkopen (pdf-alarm) en dat kan bijna alleen maar toegeschreven worden aan de inkopers van leasemaatschappijen. De showrooms van Van Mossel wisten bijvoorbeeld 635 auto's per vestiging te verkopen. Dat zijn er bijna twee PER DAG. Dan kan je nog eens een keer een beetje korting weggeven en dat vinden leasemaatschappijen natuurlijk leuk, en ze kunnen goed persen.

De plussen die bij alle bedrijven staan zijn vrij groot, maar dat is natuurlijk niet verwonderlijk. De afgelopen jaren werden er zo weinig nieuwe auto's verkocht dat je al snel aan een 28% stijging zit. Riva wist zelfs 41% meer auto's weg te zetten. Kan je nagaan hoe slecht het in 2014 gegaan is daar.

Reacties

Gingersrule 21-06-16 | 19:12

zoiets als economische groei cijfers van eoa 3de wereld land zoals nederland. Van 1 naar 2 is 100% groei.

kloopindeslootjijook 21-06-16 | 19:18

Dacht dat je aan auto's verkopen niet veel meer kon verdienen, maar wel aan het onderhouden ervan. Dus sluiten die dealers ook onderhoudscontracten via de verkoop.

Klepstoter 21-06-16 | 20:02

Als zelfstandige dealer ben je simpelweg fucked. Top 50 NL dealers waren in 2005 goed voor 40,1% van de nieuw verkoop. Tien jaar later: bijna 55%. En er is geen enkele reden om aan te nemen dat die groei in de komende jaren geremd wordt.

beukjedemoeder 21-06-16 | 23:49

Een winst van €200 op een nieuwe passat, een up of polo hooguit € 40, dikke handel!!!

voldemort 22-06-16 | 13:09

De marge zit in Nederland vooral bij de importeur, als je kijkt naar de netto prijzen in Duitsland. De importeur bevoordeeld het liefst zijn eigen dealers. Grijsimport gaat nog groot worden.

loze stijl 22-06-16 | 14:45

Mij is altijd verteld dat de marges op nieuwe verkoop minimaal zijn maar dat de dealers dat bij de facturen voor onderhoud aardig goed maken.
Zolang ook dat in een contract gepropt zit ( met name met leaseconstructies valt het misschien nog mee maar als particuliere automobilist wordt je hard genaaid.
Juist daar kan de lokale dorpsgarage het verschil maken.

Reageer