Autobahn

In 2030 €100 miljard marktpotentieel automotive blockchain

Uw in januari aangekochte Bitcoins mogen dan wel in the shitter liggen, dat is nog geen reden de blockchain te wantrouwen. Het komende decennium gaan we nog veel zien, bijvoorbeeld in tijdbesparend filemanagement.

Automobilisten van nu staan open voor oplossingen die de Blockchain biedt, en zijn ook bereid hier maandelijks geld voor neer te tellen. Dat is de conclusie van strategie- en marketingadviesbedrijf Simon-Kucher & Partners. Uit onderzoek dat de firma onder een kleine 400 autorijders uitvoerde blijkt dat deze bereid zijn te betalen voor technologie die hen tijd bespaart. Bijvoorbeeld intelligent filemanagement of geautomatiseerd betalen. Ook beloningssystemen, bijvoorbeeld voor een veilige rijstijl (lagere verzekeringspremie) of ecobewust rijden, mogen op de interesse van de ondervraagden rekenen.

De studie, die zich vooral richt op de commerciële kansen van partijen in de automarkt, komt met de volgende maandelijkse betalingsbereidheid:

  • Intelligent filemanagement: 27% is bereid maandelijks 10 euro te betalen
  • Hoge gegevensbeveiliging: 7% is bereid maandelijks 9,60 euro te betalen
  • Afstandbediening auto (openen/sluiten): 12% is bereid 7,20 euro te betalen
  • Geautomatiseerde betalingen: 17% is bereid 5,70 euro te betalen

Al met al komt er onderaan de streep van het rekensommetje een bedrag van 104 miljard euro tot 2030 uitrollen. Autofabrikanten zelf houden zich al bezig met de blockchain, maar hier ligt de focus meer op bijvoorbeeld transacties en smart contracts: contracten die vanzelf in werking treden als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Onder hen: Seat, Porsche en Renault.

Reacties

Blasfemie 30-12-18 | 09:42 | 2

Al deze dingen hebben toch niets met blockchain te maken?

Deviant 30-12-18 | 11:14

Ik heb ook zo'n manager op het werk die overal het woordje blockchain in weet te proppen terwijl het er niks mee te maken heeft.

Muxje 30-12-18 | 12:30

Alles heeft met blockchain te maken, volgens consultants die blockchainhype proberen te verkopen. Maar inderdaad: voor transacties levert blockchain vrijwel nooit een voordeel op, ook in deze toepassingen niet. En smart contracts zouden wel eens een stille dood kunnen gaan sterven. Het concept is interessant, maar in de praktijk is het eigenlijk altijd veel handiger om gewoon ouderwets vertrouwen vooraf te gunnen, en achteraf te controleren. Hoe filemanagement of het openen van de auto met blockchain er uit ziet zou ik wel eens willen zien. En tenslotte: voor gegevensbeveiliging heb je crypto nodig, geen blockchain.

Tapioca pudding 30-12-18 | 09:45

Het is dan ook niet meer dan een technologie waar we veel van verwachten. Arteficial intellegiance, deep learning, block chain zijn termen die ook tot misverstanden gaan leiden. Een block chain is niet automatisch een munt, laat staan dat het iets van doen moet hebben met een Bitcoin. Deep learning kan een zelf lerend systeem zijn, maar dat kan ook op simpel niveau. Wat in ieder geval gaat gebeuren is dat die mooie hypermoderne termen gebruikt gaan worden om een marketing verhaal flink op te kloppen. We gaan het nog vaak merken. Bla die bla en bull shit all over.

3747 30-12-18 | 10:54

Wat een waardeloos artikel: dit is een onderzoek waar men voor wilt betalen waar een blockchain verhaaltje omheen is geplakt. Filemanagement, gegevensbeveiliging, geautomatiseerde betalingen en gegevensbeveiliging zijn overigens allemaal al mogelijk zonder dlt, dus er is geen enkele directe link.

Cthulhutec 30-12-18 | 13:21

Carvertikal

Raider Twix 30-12-18 | 14:52

Al het genoemde is er al gratis:
- vroeger of later van huis
- uit de cloud, op de lokaal en ook bij opa bewaarde losse externe harddisk.
- welke auto is nog zonder?
Machtigingen, ingeplande herhalende betalingen en gewoon niet aan beginnen. Is gratis bovendien.

2voor12 30-12-18 | 20:22

Ik mis nog iets met agile just-in-time ofzo. Alhoewel just-in-time natuurlijk al een beetje uit is.

Reageer