Autobahn

Max Verstappen rijdt voor het eerst met de Hondamotor. In de sim

Bij de Formule 1-teams zit de vakantie er alweer op en de ogen zijn gericht op seizoen 2019. Max Verstappen kan bij Red Bull Racing voor het eerst proeven aan de nieuwe krachtbron van Honda. Weliswaar in de simulator, maar het is een begin.

Een van de belangrijkste dingen voor Formule 1-coureurs is het testen van nieuwe ontwikkelingen op de racesimulator. De simulaties zijn er niet alleen om alle banen van binnen en buiten te leren kennen. Bij de raceteams kunnen de computers ook onderdelen testen en de reacties die onderdelen op elkaar gaan hebben.

Bij Red Bull Racing betekent dat voor het komend jaar dat er een nieuwe motor wordt getest. Gelukkig hebben de Engelse Oostenrijkers al een jaar in de keuken van Honda mee kunnen kijken via satellietteam Scuderia Toro Rosso. Pierre Gasly reed daar dit jaar al met Hondapower.

Servus

Voor Max Verstappen wordt het deze week de eerste officiële kennismaking met de motor uit Japan. Tijdens een interview op het Oostenrijkse Servus TV vertelde Max: "Het is de eerste keer dat we in de simulator met een Honda-power unit rijden. We werken natuurlijk al hard aan volgend jaar." Dat gebeurt niet in Japan, maar in Milton Keynes, waar Red Bull Racing gevestigd is. Overigens heeft Honda Motorsport ook een fabriek in dezelfde plaats in Engeland.

Omdat het weer een nieuwe week is, is het ook weer tijd voor een positief bericht over Honda. Max Verstappen zegt dat hij een zeer positief gevoel over de Japanse V6 heeft: "Alles verloopt heel voorspoedig en iedereen kijkt erg uit naar het eerste jaar met Honda." Natuurlijk hoopt hij ook dat hij en Pierre Gasly veel gaan winnen met de RB15 en de nieuwe power unit.