Autobahn

Max Verstappen rijdt voor het eerst met de Hondamotor. In de sim

Bij de Formule 1-teams zit de vakantie er alweer op en de ogen zijn gericht op seizoen 2019. Max Verstappen kan bij Red Bull Racing voor het eerst proeven aan de nieuwe krachtbron van Honda. Weliswaar in de simulator, maar het is een begin.

Een van de belangrijkste dingen voor Formule 1-coureurs is het testen van nieuwe ontwikkelingen op de racesimulator. De simulaties zijn er niet alleen om alle banen van binnen en buiten te leren kennen. Bij de raceteams kunnen de computers ook onderdelen testen en de reacties die onderdelen op elkaar gaan hebben.

Bij Red Bull Racing betekent dat voor het komend jaar dat er een nieuwe motor wordt getest. Gelukkig hebben de Engelse Oostenrijkers al een jaar in de keuken van Honda mee kunnen kijken via satellietteam Scuderia Toro Rosso. Pierre Gasly reed daar dit jaar al met Hondapower.

Servus

Voor Max Verstappen wordt het deze week de eerste officiële kennismaking met de motor uit Japan. Tijdens een interview op het Oostenrijkse Servus TV vertelde Max: "Het is de eerste keer dat we in de simulator met een Honda-power unit rijden. We werken natuurlijk al hard aan volgend jaar." Dat gebeurt niet in Japan, maar in Milton Keynes, waar Red Bull Racing gevestigd is. Overigens heeft Honda Motorsport ook een fabriek in dezelfde plaats in Engeland.

Omdat het weer een nieuwe week is, is het ook weer tijd voor een positief bericht over Honda. Max Verstappen zegt dat hij een zeer positief gevoel over de Japanse V6 heeft: "Alles verloopt heel voorspoedig en iedereen kijkt erg uit naar het eerste jaar met Honda." Natuurlijk hoopt hij ook dat hij en Pierre Gasly veel gaan winnen met de RB15 en de nieuwe power unit.

Reacties

Thierry-Rosette 18-12-18 | 18:42 | 1

"Natuurlijk hoopt hij ook dat hij Pierre Gasly veel gaan winnen met de RB15 en de nieuwe power unit."...

Anders lees je de tekst nog effe door voordat je op "Publish" klikt Goes.

M.Goes 18-12-18 | 20:14

Dank voor uw vriendelijke suggestie. Het is opgelost.

Eddee 18-12-18 | 19:24 | 2

Voorzover ik het goed begrepen heb heeft Redbull een test noviteit.
Het aantal testuren op de baan met motor is beperkt maar het testen in de simulator en de het tergen van de motor op de dyno is niet onderworpen aan reglementen.
De simulator hebben ze nu dus gekoppeld aan de motor op de dyno om nog iets dichter bij de werkelijkheid te kunnen testen. Zal binnenkort dus wel verboden worden.

HurryOnTrack 18-12-18 | 20:41

Laten we niet hopen dat 2014 zich herhaalt. Toen deden Mercedes en Ferrari (iig 1 van hun) huilie huilie over het uitlaat gas terug win systeem...

ScumbaggusMaximus 18-12-18 | 21:42

Om een verbod effectief te maken, moet je handhaven, maar hoe denk je dit ooit te kunnen handhaven? Je kunt deze tests laten uitvoeren door e-players die veilig bij de fabriek of op afstand door Max vanuit zijn eigen huis, of de historische data van de afgelopen races gebruiken als input om daarna de output van Renault en Honda vergelijken.

Barkey 19-12-18 | 10:50

Dat zou ik graag ook een keer doen, in zon sim rijden. Wel het gevoel, niet met 300 tegen een muur rijden...

Reageer