Autobahn

Saab is nu écht echt heel erg dood

Adieu, bedankt tot ziens. Vanaf nu zal de naam Saab alleen nog maar op nieuwe vliegtuigen en oude auto's staan. Niet meer op nieuwe auto's van het Sinozweedse bedrijf NEVS.

De NEVS 9-3 wordt een elektromobiel. Wat we ervan mogen verwachten? Geen idee, maar je zou zeggen dat, als het zo makkelijk zou zijn om elektrische auto's te maken, iedereen het wel zou doen. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat rechthebbenden op de de naam en het logo van Saab het niet meer wilden uitlenen aan de Chinezen en Zweden die door zijn gegaan waar zelfs comeback-kid Victor Muller moest afhaken.

Officieel zegt NEVS (National Electric Vehicle Sweden) dat ze liever als zichzelf bekend willen worden, maar iedere boerenkinkel zal begrijpen dat dat klinkklare nonsens is. En met precies dezelfde reden: als het zo simpel was om een merk in de markt te zetten, dan zou iedereen het wel doen en waren merken niet zoveel geld waard.

De belangrijkste markt voor de Zweden met Chinese investeerders wordt China. Logisch dus om in Zweden te gaan zitten, dat begrijp je. In 2017 komt de nieuwe NEVS 9-3 op de markt en er moeten er meteen 150.000 van per jaar gemaakt gaan worden. Veel succes om die oude bakken met nieuwe accu's te slijten.

Deze Saabs blijven we wel graag zien

Frans Top Model Petra Nemcova bij de Elie Saab Show van de Paris Fashion Week

Helena Bordon bij de Elie Saab show tijdens de Paris Fashion Week

Reacties

Klepstoter 21-06-16 | 19:12

Een elektrische auto op de bouwstenen van de Saab 9-3, die meer dan een decennium oud is. Veel succes daarmee!

Raider Twix 21-06-16 | 19:21

Saab auto. Failliet. De ideale Victor Müller overname kandidaat dus.

Casamalakka 21-06-16 | 20:24

Zonde; een - ooit - iconisch merk dat een revival had kunen meemaken á la Mini wanneer het niet door beancounters om zeep was geholpen.

behangtafel 22-06-16 | 08:13

Weinig te beleven aan de Saab modellen, zonder durf en fantasie. Italianen en Amerikanen ontwerpen wel mooie auto's daar had Saab 20 jaar geleden eens moeten gaan kijken. Volvo lijkt op de weg terug, min punt: ze maken de Amerikaanse suv's in het klein na, doen ze allemaal.

Reageer