Autobahn

"Michael Schumacher kan uit bed komen"

Al bijna vijf jaar weet bijna niemand hoe het echt met Michael Schumacher gaat. Nu is de geruchtenmolen aangezwengeld door Britse krant Daily Mail, die beweert dat zevenvoudig wereldkampioen zijn bed uit kan en fysiotherapie krijgt.

Als de geruchten waar zijn, dan betekent het dat het langzamerhand de goede kant op gaat met Michael Schumacher. Op 29 december is het alweer vijf jaar geleden dat Michael Schumacher op een piste buiten Méribel met zijn hoofd een steen raakte. De sportheld lag ruim een halfjaar in coma en werd meerdere keren geopereerd.

Sindsdien weten we eigenlijk niets van zijn toestand. De familie Schumacher houdt zijn kaken stijf op elkaar en ook vrienden die op bezoek komen laten niets over de status van Michael los. Dat geeft weinig reden tot vreugde. 

Nu echter, bijna vijf jaar later, brengt Daily Mail een bericht waar eigenlijk iedereen op hoopt: het gaat beter. De krant postte de laatste dagen bij het huis van de sporter in het Zwitserse Gland aan het Meer van Genève. Volgens de vader van Michael is zijn zoon inderdaad aanwezig in het huis. Dat betekent in ieder geval dat Schumi niet in Mallorca is en ook niet op een ranch van de familie in Texas.

Het laatste nieuws komt via aartsbisschop Dr. Georg Ganswein die de familie bezocht. De geestelijke vertelde het Duitse  Bild volgens de Daily Mail: "I first talked to Corinna Schumacher and her mother. Then a therapist brought Michael Schumacher into the living room. I introduced myself and told him that I’m a secret fan, that I often watched his races, and that I was fascinated by how someone can steer such a machine through any weather at such high speed.

Het betekent in ieder geval dat Michael niet met allerlei slangetjes en machines in leven wordt gehouden volgens de krant. Daarnaast duidt het erop dat hij fysiotherapie krijgt. Het is echter de vraag of het goede nieuws ervoor zorgt dat hij op zijn vijftigste verjaardag, op 3 januari, plotseling tevoorschijn zal komen. 

Reacties

Huftert 17-12-18 | 16:00

Altijd nog een held

IndienMogelijkKeren 17-12-18 | 16:49

Dan zal hij binnenkort wel een stoeltje bij Williams aangeboden krijgen...

Duffe 17-12-18 | 16:58

Zonder te vermelden of hij zelfstandig uit bed kan komen betekend dat natuurlijk helemaal niets. Voor het zelfde geld hebben ze drie verzorgers en een kraan nodig om hem uit bed te krijgen.

Anyway, dit geloof ik pas als er over een paar dagen een bericht verschijnt dat Corina die pastoor aanklaagt wegens schendig van de geheimhoudingsplicht rond Michael's situatie.

Het_Genie 17-12-18 | 17:01

"De krant postte de laatste dagen bij het huis van de sport in het Zwitserse Gland."
Het huis van de sport?
"De geestelijke vertelde aan het Duitse volgens de Daily Mail: "
Aan het Duitse wat?

Het gaat weer lekker.

SanderVreibik 17-12-18 | 17:54 | 1

Keurig, daar heb ik zelfs regelmatig moeite mee!

(En na deze uitermate ongepaste opmerking wil ik graag nog even benadrukken wat een groot Sporter Schumi is en wat een jeugdbeleid hij voor mij was. Ja, zo jong ben ik.

Slipsnifter 17-12-18 | 19:42

Voor mij was hij ook een enorm jeugdbeleid.

Diepstrotje 17-12-18 | 18:29 | 2

Als hij echt zelfstandig naar de woonkamer kan, op de bank zitten en een gesprek voeren was daar vast al openheid over gegeven.

artie 17-12-18 | 18:46

Als hij had kunnen praten, had hij al lang gezegd : "Trek de stekker er maar uit".

Sonja27 17-12-18 | 21:30

Maar als hij dan kon praten, hoefde die stekker er ook weer niet uit...
Uiterst intressante intrigerende speculatieve speculaties...
... terwijl de man naar mijn mening best wat privacy gegund mag worden.

Cavenman 17-12-18 | 19:34

Held !!

Tapioca pudding 17-12-18 | 21:19 | 1

Hoop dat hij een beetje kan praten en dat hij zijn herinneringen nog heeft.

Hiesjes 18-12-18 | 09:03

Bij zwaar hersenletsel werkt lange termijn geheugen vaak nog wel (deels). Maar korte termijn geheugen, spraak en motoriek zijn vaak ernstig gehinderd. Dan blijft er niet veel meer van je oude persoonlijkheid over.

zik 18-12-18 | 18:05

Mijn 90 jarige oma kon ook uit bed komen. Kwestie van het bed onder 45 graden zetten.

Reageer