Autobahn

Vliegende auto vliegt per ongeluk weg en crasht

De vliegende auto moet het volgende toverding worden, na de hybride-, batterij- en autonome auto. Toch wil het allemaal niet echt opschieten, want ze vliegen nog steeds nergens, en als ze het wel doen, gaat het fout.

Een van de bedrijven die werken aan een vliegende auto is Detroit Flying Cars. De naam laat niet heel veel aan de verbeelding over, ze maken een auto die kan vliegen. Ongetwijfeld doen ze dat in Detroit.

Dit weekend waren ze hun prototype aan het testen op het Willow Run Airport ergens in de staat Michigan. De auto zou niet gaan vliegen, maar alleen over de banen van het vliegveld taxiën. Dat ging kennelijk niet helemaal volgens plan, want de auto steeg op en crashte na een korte vlucht wer ter aarde. 

Bij de harde landing klapte het landingsgestel in en het toestel brak in tweeën. In de vliegende auto zaten twee personen, ze zijn na de crash naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen.

De Detroit Flying Cars WD-1 die ze aan het testen waren blijkt in ieder geval goed te vliegen. Althans hij komt makkelijk van de grond, maar het is niet handig als dat op ongeplande momenten gebeurt. De auto heeft twee motoren aan boord, een elektrische voor tijdens het gebruik als auto, die motor heeft 54 pk. Het batterijpakket voor die motor is niet heel groot, want de auto komt er maar 80 kilometer ver mee. Ongetwijfeld kozen de ontwikkelaars voor een zo licht mogelijk accupack. Tijdens het vliegen komt een conventionele motor kijken. Dat exemplaar heeft 101 pk en genereert een kruissnelheid van 200 kilometer per uur en heeft 640 kilometer bereik.

Reacties

KlauwnBassie 15-12-18 | 20:09

Tja, een leuk ontwerpje in autocad uitpoepen betekent nog niet dat het goed vliegt (en land).

issieookweer 15-12-18 | 22:20 | 2

Echt een goed autootje om even mee in de binnenstad boodschappen te gaan doen.

2voor12 16-12-18 | 08:49

Zolang het maar geen diesel is want dat mag niet meer.

Techtalent 16-12-18 | 09:27

Zie je je buurvrouw Trudie dit ding al landen op het Damrak?

pedro300 16-12-18 | 09:06

die vliegende prut is gewoon een idee van Stan lee en co .,ongelukken en rotzooi boven je is niks waard.

pedro300 16-12-18 | 09:12 | 1

ff winkelen 500 km verderop en meer van die onzin ,werk ver weg verbieden ,laten de prefab en productie bedrijven maar zich vestigen waar de werknemers zijn, ben je die onzin niet nodig en files kwijt

Alexander des Burgus 16-12-18 | 12:14

Dit verbieden levert gegarandeerd gele hesjes op. Men pikt mobiliteitsbeperkingen niet, zeker als het weer de armoedeklasse en de middenklasse zijn. Ga maar je huis alvast heel goed isoleren. Over een paar jaar hebben we een zwerm aan vliegende auto's boven onze hoofden.

Questionmarc 16-12-18 | 14:53

Hopelijk wordt dit nooit wat. Moet je voorstellen, dat er niet alleen herrie van de snelwegen komt (kun je geluidschermen voor zetten) maar ook uit de lucht. Nooit meer rust in de lucht. Daar is Schiphol niks bij!

Wedstrijdkrokodil 16-12-18 | 16:21 | 1

Dat ding ziet er ook echt uit alsof ie door een autofabrikant ontworpen is. Daar is niet iemand bij in de buurt geweest met verstand van vliegen.

zik 16-12-18 | 19:46

Dit zegt meer over jou, dan over die auto. Hoezo is daar niemand bij in de buurt geweest met verstand van vliegen? waarop baseer je dat? Het is een canard-toestel, en ik zie geen reden waarom het niet prima zou vliegen. Het zal een relatief hoge vleugelbelasting hebben, maar ja, je kunt nu eenmaal geen 20m spanwijdte op een vliegende auto zetten.

zik 16-12-18 | 19:44

De vliegende auto is 60 jaar geleden al uitgevonden en geflopt. En zal blijven floppen.

Het probleem is niet de techniek, het probleem is het besturen. Er zijn genoeg mensen voor wie een gewone auto eigenlijk al te moeilijk is, laat staan een vliegende.

De vliegende auto gaat pas tractie krijgen als de 'normale' auto écht autonoom wordt. Pas als dát punt bereikt is, en we ook de vliegende auto's op een veilige manier autonoom kunnen krijgen, pas dán wordt het een succes. Zal nog wel 20-40 jaar duren, gok ik zo. Ik hoop het nog wel mee te maken.

Reageer