Autobahn

Bijgewerkt: de levels van autonoom rijden

Elke grote autofabrikant werkt aan een zekere mate van autonoom rijden, waarvoor zes 'levels' gedefinieerd zijn. Deze legden we in dit artikel al eens uit. Deze week kregen ze een update, handige infographic na de breek.

De autonome levels zijn vastgesteld door de Society of Automotive Engineers (SAE), een Amerikaanse ingenieursclub van meer dan een eeuw oud. Wereldwijd wordt deze standaard door de auto-industrie omarmd. De SAE is ook bekend van de notering op motorolie (bijv. 20W50), en van hun eigen definitie van paardenkrachten, gemeten in hp. Hiervoor wordt door de niet-Angelsaksische wereld liever de 'PS' van het Duitse DIN gebruikt (1 kW = 1,3410 hp = 1,3597 PS).

Enfin, deze SAE paste deze week haar definitie van de levels van autonoom rijden aan, en zette deze in een handige infographic. Het commentaar hierop: The new chart offers more “consumer-friendly” terms and definitions for the levels, which are frequently cited and referred to by industry and media. The infographic will help to eliminate confusion by providing clarity and using terms more commonly used by consumers. Er zijn nog steeds zes levels, variërend van '0' (geen enkele autonomie) tot '5' (volledige autonomie):

De meeste fabrikanten die nu al autonome systemen in hun auto's introduceren zitten op level 2, Audi heeft in de nieuwe A8 een fileassistent die kwalificeert als level 3 autonoom. De zelfrijdende taxi's van Waymo zitten op level 4, en bij level 5 zijn we nog (lang) niet aangekomen. 

Reacties

potsenmakkert 16-12-18 | 18:27

Ik vraag me af of we ooit op level 5 aankomen. Als ik het zo lees betekend level 5 namelijk dat de 'autopilot' jouw 4x4 beter over Antartica naar de zuidpool kan jagen dan jij zelf.

koeberg 16-12-18 | 20:40 | 3

Ik vind het geen verbetering. Niet alleen moet ik nu veel meer lezen, ik moet ook meer puzzelen omdat alles nu in rijen en kolommen staat.
Wat mij verder opvalt is dat level 2 met deze definitie een stuk makkelijker te bereiken lijkt. Iedere auto die 'lane centering' heeft heeft ook adaptieve cruise control. Dus door simpelweg beide aan te zetten is je auto ineens level 2. Volgens de oude definitie is level 2 'hands-off'. Ik zou bv de Hyundai Iconiq niet een level 2 autonome auto willen benoemen. En zeker niet aanraden om 'hands-off' te gaan rijden. Dat doet Hyundai zelf ook niet.

koeberg 16-12-18 | 20:42

Iconiq moet Ioniq zijn.

harry19612 17-12-18 | 10:05

Je aannames zijn niet geheel correct; ik heb geen adaptive cc, maar wel lane centering.

CamaroHans 17-12-18 | 12:37

Volgens mij gaat het er niet om wat je er zelf van vind maar hoe de betreffende auto aangeboden gaat worden. Op zichzelf vind ik het wel duidelijk: Level 0 tm 2, je bent altijd zelf aan het rijden en Level 3 tm 5 kan de auto zelfstandig rijden. Vragen over verantwoordelijkheid bij problemen worden in elk geval nog niet beantwoord.

Cue_The_Deer 17-12-18 | 00:22 | 1

En op welk level wordt er bepaald wie er in geval van een ongeluk mag blijven leven, inzittenden of bijv voetganger?

CamaroHans 17-12-18 | 12:38

Sowieso alles onder Level 0.

Johnny66 17-12-18 | 09:49

Zijn we er ondertussen van overtuigd dat zelfrijdende auto''s niet bestaan ? (enkel voor diegene die niet tot de musk sekte zijn aangesloten ...)

Reageer