Autobahn

Botsauto's zijn de shit in Jeddah

Als je niet in echte auto's mag rijden, dan pak je een botsauto. Logisch toch? In Saoedi Arabië mogen vrouwen niet achter het stuur van rijdende auto's zitten en daarom vluchten ze naar een pretpark om alsnog het gevoel van rijden te kunnen ervaren.

Een weg waarop geen vrouwen rijden is waarschijnlijk de droom van de meeste mannen die niet in de Formule 1 uitkomen. Je weet precies waar je aan toe bent: iedereen wil vooraan rijden en voorrang geven is volstrekt overrated: degene met de duurste auto mag voortaan altijd als eerst. In Saoedie Arabië hebben ze dat utopia gewoon. Het is alleen knap lullig (padoem) voor degenen die daardoor niet mogen rijden: de dames. 

Als ze in het buitenland studeren komen de Saoedische meiden erachter dat in de rest van de wereld geen onderscheid wordt gemaakt in de waardering van rijvaardigheden. Ben je mens? Ben je ouder dan 16/17/18-jaar? Dan mag je een rijbewijs halen. Zo niet in de olierijke zandbak. Daar is het verbranden van de huisgemaakte olie alleen voorbehouden aan de mannen. Vinden de meisjes niet leuk. Is ook tamelijk bizar, maar ja het staat in de boeken, hè? Dan is het waar.

Nu hebben inventieve dames een oplossing gevonden voor hun automobiele genoegens. Het pretpark. Daar staan namelijk botsauto's. Cue de standaardgrap: dat zouden meer vrouwen moeten doen. Doordat er op de ladies only avond ook echt geen mannen worden toegelaten kunnen ook de boerka's uit en wordt er gereden in de botsauto's. Wow, spannend natuurlijk. Maar het vreemdste gaat nog komen: de dames willen niet botsen, ze willen lekker kunnen rijden. 'Mannen rossen hun wagens altijd tegen elkaar aan, maar de vrouwen zijn netjes aan het rijden.' Nou wordt ie helemaal fraai. 


Reacties

Swoop 21-06-16 | 15:03

Nou kan ik me er wel wat bij voorstellen om vrouwen niet toe te laten tot het echte rijden...

Martinspire 21-06-16 | 16:28

Zelfs zonder vrouwen hebben ze daar 27,4 doden per 100.000 inwoners. Tegenover 3,4 in NL. 119 per 100.000 auto's ten opzichte van 6 hier. Kortom: dat helpt ook niet veel

kloopindeslootjijook 21-06-16 | 19:16

Dan zou je dus een vrouwenverkeerspark kunnen maken. Of juist niet?

FW Ta-183 Huckebein 21-06-16 | 21:40

"maar ja het staat in de boeken, hè? Dan is het waar.". Nou, het staat niet in Mein Koran. Er zijn alleen wat ouwe mannetjes die claimen een directe ADSL-verbinding met Allah te hebben die zeggen dat Allah dit toch echt zo bedoeld heeft.

Reageer