Autobahn

Italianen willen van Monza nog sneller circuit maken

Het circuit van Monza staat al bekend als Tempio della Velocità omdat de baan zo ontzettend snel is. Gelukkig kan het altijd sneller en daarom overwegen de Italianen om twee opstoppingen uit de baan te verwijderen bij een grote renovatie.

In 2022 bestaat het Autodromo di Monza honderd jaar en dat is reden om het geheel weer eens goed op te poetsen. De opknappers hebben grootse plannen met het circuit en -dit is geweldig nieuws- ze overwegen zelfs om de kombochten weer in ere te herstellen.

Voor de Formule 1 is dat niet heel relevant, maar ook die raceklasse kan rekenen op nog sneller omlopen op het Italiaanse asfalt. Een van de ideeën is om de Variante della Roggia op te offeren. Het is de tweede chicane (de bocht van Vettels spin (zie boven)) die de coureurs op de baan tegenkomen onderweg naar Lesmo. 

Ook voorbij die chicane moet er nog wat worden aangepast: Lesmo Twee kan weer in oude staat worden hersteld waardoor auto's er vloeiender en sneller doorheen kunnen rijden. Tot 1994 reden auto's er op die manier voorbij. 

Tegelijk met de aanpassingen kan het circuit meteen wat verbreed worden, ook willen ze nieuwe toegangswegen naar de baan aanleggen. Als laatste moet ook de hoofdtribune vernieuwd worden en vervangen door een beter exemplaar. Het hele feest moet voor ongeveer honderd miljoen euro geregeld kunnen worden. 

De Italianen maken zich geen zorgen om de hoogte van het bedrag, ze zullen het geld op de een of andere manier wel ergens vandaan weten te trekken. Heerlijk Italiaans, maar als ze dan toch bezig zijn: regel meteen genoeg geld dat de Formule 1 de komende jaren kan blijven langskomen, want volgend jaar is het laatste jaar van de huidige overeenkomst.

Reacties

meneerjan 14-12-18 | 23:38 | 1

Hoe maken we ons circuit beter? Oh ik weet het, minder bochten!

Biet 15-12-18 | 13:56

Uiteindelijk houd je twee kombochten over.

GoedenMorgenDezeMorg 15-12-18 | 16:32 | 1

ik vind het prima, straks met 25 races per seizoen is het wel lekker als ik er een paar niet hoef te zien wegens saai en voorspelbaar. Monaco staat al bovenaan op dat lijstje. Ik bedoel, zelfs met een kreupele motor kan niemand je voorbij daar.

Racert33 15-12-18 | 21:28

Monaco kijk je op zaterdag dat is wel spannend, de rest van het weekend kan je skippen.... Tenzij max VT3 nog een keer extra naar buiten gaat

odolstoornis 15-12-18 | 20:37

Het gaat met Vettel echt de verkeerde kant op, zo te zien.

BIEEEEER 15-12-18 | 21:14

Want het circuit was nog niet saai genoeg?

Reageer