'Ferrari nu al beter dan Mercedes en Red Bull Racing'

 |  D. Wilman  |  Plaats reactie

Het media-offensief van Ferrari is blijkbaar al begonnen. De nieuwe auto staat amper in de windtunnel of er wordt al geclaimed dat hij nu al beter is dan de concurrentie.

Het duurt nu niet heel lang meer voordat de Formule 1-bolides van 2019 aan ons gepresenteerd worden. Net zoals in 2018 verwacht zo'n beetje iedereen dat Red Bull weer met het sterkste chassis komt, maar de Italianen denken daar anders over. de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport claimt op een informatielek gestuit te zijn waaruit blijkt dat het chassis van Ferrari beduidend beter is dan vorig jaar. 

Volgens de krant zijn de resultaten uit de windtunnel erg bemoedigend en ligt het downforce-niveau aanzienlijk hoger. Dit ondanks dat er met de komst van de nieuwe regels alleen maar minder downforce verwacht werd. Ook zou het motorvermogen toegenomen zijn en zou er zelfs nog ruimte voor meer zijn.

Alles uit het bericht van de krant wijst op typisch Italiaans chauvinisme, zeker aangezien het artikel nu al beweert dat Red Bull en Mercedes gedoemd zijn om volgend jaar achter de rode bolides aan te moeten rijden. Ook geloven de Italianen dat Red Bull met de Honda-motor toch echt niet verder dan de derde plek gaan komen.

Reacties