"Max Verstappen gaat Formule 1 domineren"

 |  D. Wilman  |  Plaats reactie

De heren coureurs vallen bijna over elkaar om te zeggen hoe goed Max Verstappen wel niet is. Maar vaker dan niet is het geval dat ze nog nooit tegen Max geracet hebben. Tom Blomqvist heeft dat wel en ook hij denkt dat Max de beste is.

Max Verstappen is goed bezig. Zo goed dat zijn reputatie groter wordt dan zijn kunnen. Menig coureur denkt dat Max de volgende Formule 1-eindbaas gaat worden, en daar kunnen we er nu een bij optellen: Tom Blomqvist. Deze jonge man denkt dat Max niet alleen een kampioenschap op zijn naam gaat zetten, maar dat hij de hele sport keihard gaat domineren.

Tom kent de rijstijl van Max erg goed. Hij reed in 2014 tegen de Nederlander in de Formule 3. Hij wist toen de tweede plek voor de neus van Verstappen weg te kapen. Het gevecht om die tweede positie is hem zeker bijgebleven. "Max Verstappen viel direct op, omdat hij rechtstreeks vanuit de kartsport de stap naar de Formule 3 maakte en direct snel was. Met name in de races was hij direct erg sterk en stak hij boven het maaiveld uit. Je wist dat als hij achter je zat, hij het hoe dan ook ergens ging proberen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje en dat is onveranderd gebleven nu hij in de Formule 1 zit."

In de tijd dat Blomqvist en Verstappen tegen elkaar raceten was de mentaliteit van de Limburger al duidelijk. "Als hij voor je zat daarentegen, liet hij je echt niet zomaar voorbij. Hij remde later dan laat en ging er nog liever vanaf dan dat hij zich liet inhalen. Daarmee gaat hij in het hoofd van de tegenstander zitten. De lijn tussen moed en domheid is heel dun, maar hij zit aan de veilige kant. Max laat een frisse wind door de Formule 1 waaien."

Door dit alles denkt de Zweedse coureur dan ook dat Max Verstappen, na het aftreden van Lewis Hamilton, de hele sport gaat overnemen. "Hij heeft zoveel vertrouwen in zijn eigen kunnen. Hij denkt niet zomaar dat hij de beste coureur is, hij denkt dat hij met afstand de beste coureur is. Ik weet zeker dat hij denkt dat hij beter is dan Lewis Hamilton. Ik denk dat Verstappen na Lewis Hamilton de volgende is die de sport volkomen gaat domineren."

Reacties