Autobahn

VW-topman geeft Elon Musk gelijk

De uitlaat is de nieuwe sigaret. Dat is het frame waar Elon Musk handig gebruik van maakt en waar steeds meer mensen in geloven. Zelfs Matthias Müller, eindbaas bij Volkswagen, geeft hem nu ten dele gelijk en mijmert over het einde van diesel.

Een week nadat Dieselgate aan het licht kwam, voorzag Elon Musk tamelijk scherp wat dit voor de toekomst van verbrandingsmotoren zou betekenen. De uitlaat zou afsterven, want automakers willen niet met Saddam Houssein worden geassocieerd, qua weapons of mass destruction. Nu zijn Musks commentaren aan de ene kant precies wat je van hem verwacht: als de concurrentie kinderlongetjes volpompt met gif, sta jij er net iets beter op. Aan de andere kant zijn mensen hem wel gaan geloven, dus preekte Musk niet alleen voor eigen PR-parochie.

Neem Matthias Müller. De VW-topman vraagt zich nu openlijk af of investeren in dieseltechnologie nog wel lonend is en of het geen beter idee is om creatief te worden met accu's. Dit soort 'openhartige' speculatie is natuurlijk binnenskamers uitstekend voorbereid; Volkswagen stopt helemaal met diesel en dit is het startschot. Of beter: de bevestiging. 

Want de Volkswagen Group liet dit weekend al weten dat het veertig van zijn 340 modellen gaat schrappen. Wij hebben toen wat kandidaten op een rij gezet, maar schreven ook dat deze zuivering vermoedelijk vooral over het schrappen van dieselmodellen zou gaan. Dat past ook precies in de nieuwe strategie van Volkswagen, dat vanaf 2025 wereldspeler wil zijn op het gebied van elektrische auto's.

Daarbij komt nog een praktisch puntje: wie in minder dan tien jaar tijd van sigaret naar e-smoker wil overschakelen, heeft miljarden en miljarden nodig om in R&D te pompen. Als je zoveel inzet op accu-ontwikkeling, kun je het je niet permitteren om ondertussen nog geld te laten wegvloeien naar dieselontwikkeling. Einde diesel voor Volkswagen dus. 

Snif, we zullen nog vaak melancholisch terugdenken aan het geluid van een ijskoude Passat die buurman de vertegenwoordiger om half zeven 's ochtends liet warmtokkelen. Oh nee, wacht. Bedankt nog, Elon.

Reacties

Raider Twix 21-06-16 | 17:18

Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet de VW persé diesels in de VS wilde slijten. Daar is benzine relatief goedkoop.
En dat je uit olie benzine en diesel maakt, dat is het probleem van VW niet.
Sukkels.

loze stijl 21-06-16 | 17:37

De Volkswagengroep stopt voorlopig echt niet met Dieselmotoren. De belangen en de markt verhinderen dat moeiteloos.
Alleen als de diverse overheden het aandurven om in te grijpen met fiscale prikkels ( verlagen MRB voor LPG en benzine- autos) alsmede het inperken van de accijns diefstal zal het aantal diesel auto's op termijn kunnen afnemen.
Tesla , nota bene gevestigd in een land waar de fossiele brandstofprijzen nogal prettig genoemd kunnen worden t.o.v Europa is als niemand anders op de goede weg met volledig elektrisch rijden.
Alle andere elektro geneuzel is voorlopig slechts gefrut in de marge.

Einde van de Domheid 21-06-16 | 17:55

Hoe zullen we het noemen? Smerige hypocrisie of ontwikkelend inzicht?

i-Wonder 21-06-16 | 18:38 | 2

De elektrische auto slijt veel minder, na de initiële verkoop zal de markt instorten. Ook zullen er vele nieuwe spelers komen (China, Taiwan) omdat het maken van een elektrische auto veel makkelijk is. Nadat aan de initiële vraag voldaan is zullen de prijzen van de accu's inzakken en koop je voor een paar duizend Euro een redelijke elektrische auto.

Gingersrule 21-06-16 | 19:03

voorlopig kan een beetje smartphone nog geen dag zonder opladen dus dat zal wel loslopen/tegenvallen met die accu's. Ga maar na, wat is nou echt de gouden uitvinding? Juist een accu voor een smartphone die een week meegaat tussen laden. Klein, relatief eenvoudig te maken, enorme afzetmogelijkheden. Maar nee, je zit nog steeds met een 24 uurs accutje in je ifoon,
Nu moet je zoiets moeilijks maken als een accu met grote capaciteit, snel oplaadbaar, veel laad cycles zonder daar dure moeilijk te verkrijgen materialen voor te gebruiken zodat je voor je Efiets na 2 jaar geen 500 euries hoeft neer te tellen voor een nieuw accupack.
Lukt niet he.
Markt zat.
Met andere woorden, als dat al niet eens lukt, dan zal een relatisch powerpack voor electrische auto toch echt bestaan uit een diesel generator

Raider Twix 21-06-16 | 20:08

Onzin. Er is nu al schaarste aan koper voor stroomleidingen en metalen voor electromotoren en accu's.

Ulle Ruttelflut 21-06-16 | 19:12

Müller is compleet de weg kwijt. Dit soort uitspraken baart mij grote zorgen, zeker van een topman van een dergelijk concern. Op het moment zijn er grote ontwikkelingen gaande met zeer efficiënte dieselmotoren in dual fuel uitvoering waardoor de dieselmotor wel eens heel schoon zou kunnen worden en tevens veel efficiënter.
Oh wacht, Volkswagen heeft die technologie niet en de komende tien jaar ook geen onderzoeksbudget meer.

Klepstoter 21-06-16 | 20:04

Wacht, wat? VW is al jaren één van de grootste promoter van de zelfontbrandend. Wat Ulle zegt, dit zijn rare uitspraken van iemand in machtspositie.

Haberdoebas 21-06-16 | 20:14 | 2

Ik zie meer in de plugin hybride technologie van BMW, zoals de 740e, een mooie sedan die ook nog 40KM op stroom rijdt. Een Tesla is niets voor mij. Wanneer ik van Brussel via Antwerpen (werken) naar Schagen rijd, dan word ik bij het AZ stadion nerveus. Zeker wanneer ik in de file gestaan heb. Haal ik thuis of strand ik aan het Geestmerambacht? En dan hebben we een probleempje...

Een BMW heeft een 'thuisbrengertje'. Dan gaan we op benzine verder.

FW Ta-183 Huckebein 21-06-16 | 21:36

Hybrides van BMW ?? Je bedoelt die dinosaurussen (groot, log, zwaar) die in theorie net 30 km op de accu rijden en dan 1 op 10 rijden ? ps: van Brussel naar Schagen? wat dacht je van een UL-vliegtuigje? sneller, zuiniger, geen files en landen op Middenmeer, pak je daar je auto of e-bike :)

Barry Hay 22-06-16 | 10:51

Van Brussel naar Schagen en dan nerveus worden? Zelfs met een 60 kWh haal je dat vrij makkelijk, het is maar 270 km. En als je nerveus wordt, dan laad je toch in Aartselaar of Oosterhout even 5 minuten?
En filerijden is al helemaal geen probleem. Filerijden is juist goed voor de range. Langzaam rijden = weinig verbruiken.
Daarbij geeft een Tesla heel erg nauwkeurig aan hoe ver je nog kunt rijden.

Reageer