Autobahn

Auto-onderdelen Sophia Floersch gestolen na crash

Na de heftigste F3-crash in de autosport van dit jaar, vonden omstanders het nodig om de rondvliegende onderdelen mee naar huis te nemen. Van Amersfoort Racing haalt deze nu terug met hulp van politie.

Sophia Floersch schoot tijdens de GP van Macau als een raket over de omheining en landde tussen de omstanders. Hierbij raakte ze gewond aan haar ruggengraat en kwamen enkele fotografen er ook niet ongeschonden vanaf. Na een crash als deze is een onderzoek een logisch gevolg, maar daarvoor zijn wel alle onderdelen nodig. Deze werden helaas niet teruggevonden. Wat dieven in het publiek dachten er een mooi zakcentje aan te kunnen verdienen en zetten ze op eBay.

"We hebben een vriend die ons vertelde dat de onderdelen op het internet aangeboden werden. Ik zei 'Bloody Hell, de voorvleugel heeft de crash overleefd.' Daarna namen we direct contact op met de politie die de onderdelen voor ons is gaan ophalen. Dat zijn een paar dagen die ik nooit meer zal vergeten," aldus een geschokte teambaas Frits van Amersfoort.

Herstel

Floersch is ondertussen herstellende van een operatie. Ze heeft al wel bevestigd dat ze volgend jaar voor Van Amersfoort Racing mee gaat doen aan het Formula European Masters (voorheen F3 European Championship). Dat ze gemotiveerd is om weer te starten blijkt wel uit haar drive om weer te trainen en mee te doen aan simulaties.

"Ik wil alvast beginnen met lichte training en ik hoop dat ik helemaal fit ben om in de lente weer achter het stuur te kruipen." Van Amersfoort ondersteunt haar in die drive. "Haar herstel gaat heel goed en ze blijft positief ondanks alles. We hopen dat ze volgende maand in staat is om rustig wat werk in de simulator te doen."

Reacties

Wedstrijdkrokodil 13-12-18 | 15:37 | 4

Het publiek is in gevaar gebracht doordat rondvliegend schroot op plekken terecht is gekomen waar publiek zich veilig zou moeten kunnen wanen. En dan als team op je strepen gaan staan? Dan heb je wel lef. Hierbij moet ik meteen aan die chauffeur en organisatie van dat ongeluk met die monstertruck denken. Die moesten ook door het stof want het publiek kun je niet aan=-rekenen dat ze zichzelf in gevaar brengen. En dan een grote bek opzetten wanneer mensen wat souvenirs meenemen.

Halal gehaktbal 13-12-18 | 15:49

Souvenirs zet je niet op ebay voor dik geld. Het waren andermans stukken schroot en dus afblijven. zeker als je even nadenkt en bedenkt dat er een gedegen onderzoek aan zal komen waarbij ook onderdelen van belang zijn. Dit is eigenlijk net als plunderen van een net neergestort vliegtuig.

der Schmutz 13-12-18 | 17:23

Een team dat mee raced is verantwoordelijk voor de hekken c.q beveiliging van het circuit? Aparte gedachtekronkels hebben sommige mensen.

Mooi dat de politie daar zich niet te goed voelt om onderdelen op te sporen en op te eisen.

DatInternetDingetje 13-12-18 | 17:53

Zeker nog nooit toeschouwer geweest op een circuit?
De waarschuwingen op het moment dat je door de poort loopt of als je een kaartje koopt zijn heel duidelijk: we doen er alles aan wat binnen onze mogelijkheden ligt om ongevallen te voorkomen maar: MOTORSPORT IS DANGEROUS.
Dan moet je dan niet gaan zitten huilen omdat er misschien wel een onderdeel tegen je kanis had kunnen vliegen. Als je dat niet wil moet je lekker thuis achter de treurbuis gaan zitten!
En nee... rondvliegende onderdelen zijn niet automatisch jouw bezit op het moment dat je zo opraapt. Het oprapen en mee naar huis nemen heet diefstal.

MisterMr 14-12-18 | 07:03

Ik kom van de week even bij je langs om hoi te zeggen en ik neem gelijk even wat souvenirs van je mee. Ik zit zelf te denken aan je tv en je fiets. Geen grote bek opzetten als ik wegga graag :-)

kloopindeslootjijook 13-12-18 | 22:36

Tja, je moet wat met je leven.

Dima Beeline 14-12-18 | 07:13

Gelukkig is de situatie met mijn onderdelen van de motor van Olivier Jacques (Yamaha TZR250) en die van Alex Barros (Honda NSR500) al verjaard. Welke oetlul zet zoiets te koop. Dat hang je met trots in je garage.

Reageer