Autobahn

Aston Martin gaat voor 810 pk in de nieuwe Vanquish

Omdat de nieuwe DB11 met iets meer dan 600 pk straks krachtiger is dan de Aston Martin Vanquish gaan de Engelsen hun nieuwe Vanquish met VEEL meer pk's uitrusten: 810 om wat preciezer te zijn. Dat zijn er 250 meer dan er nu uit de oude V12 komen.

We moeten nog even tot 2018 wachten op de vernieuwde Vanquish, maar als het zover is dan willen de Britten Ferrari met hun F12berlinetta en F12tdf volledig afdrogen. Het blok dat ook in de nieuwe DB11 komt te liggen heeft nog wat tuneruimte over en gaat nog wat harder opgepompt worden. De eerste versie van de nieuwe V12, die vanaf het najaar in de DB11 geschroefd gaat worden, komt met zo'n 610 pk niet als een lullig koffiemolentje voor de dag. Desondanks beweert Aston dat er nog 200 pk meer uit het 5,2 liter twinturbo-apparaat getrokken kan worden. Tijdens proeven op de testbank zijn ze zelfs tot 830 pk gekomen, en dan gebruikt de motor ook nog relatief weinig benzine.

En om in dat verbruiksstraatje door te rijden: deze motor kan ook hulp krijgen van elektrische vriendjes. Bij het ontwerpen is al rekening gehouden met de steeds sterker wordende roep van de groene autohaters, maar dat gaat niet meteen gebeuren. Motorenontwerper Dr. Brian Fitzsimons heeft daarover een vrij episch citaat afgegeven: "I can deploy electrification when I want." Met andere woorden, 'kan al, maar elektriciteit is stom, dus daar wachten we nog even mee'.

Desondanks begrijpt hij wel dat de toekomst leidt naar geblazen en elektrisch geholpen aandrijvingen. Maar voor de ouderwetsche ongeblazen V12's moet volgens hem ruimte blijven. Dat is een fijn vooruitzicht.

Reacties

bast8166 21-06-16 | 12:10

Wat een naïeve instelling. Los van de kosten en de uitstoot: tijdens het rijden gooi je een heleboel energie weg die je ook gewoon zou kunnen opvangen en hergebruiken. Zelfs als je een schurfthekel hebt aan bomen en ijsberen is het nog steeds heel fijn als je tijdens het remmen een accu oplaadt die je bij het accelereren eventjes wat extra vermogen geeft. In de FIA WEC (Le Mans) haalt Porsche 500 pk uit een 2 liter turbomotor en nog eens 500 uit een hybride-systeem, waarmee ze in 2015 met de helft van de brandstof die tien jaar daarvoor gebruikt werd 17 seconden per ronde sneller zijn.

levensnevel 21-06-16 | 13:34

En dan klinkt die motor als een verkouden zeehond waarschijnlijk...?

Raider Twix 21-06-16 | 17:14

Voor het echte uitlaat geluid, heb je een turboloze, katalysator vrije motor nodig.
Een oudje dus.

kloopindeslootjijook 21-06-16 | 19:09

Gewoon gemeen om dit te laten zien in Nederland. Je er hier niets mee. Behalve weten dat ie veel meer kan dan je mag gebruiken. Niet leuk.

Reageer