'Max Verstappen betere inhaler dan Daniel Ricciardo'

 |  D. Wilman  |  Plaats reactie

Max Verstappen mag dan volgens zo'n beetje iedereen die iets met de Formule 1 te maken heeft  een betere coureur dan Daniel Ricciardo zijn, een betere inhaler is hij volgens velen niet. Tenzij je het aan Arie Luyendyk vraagt.

De Nederlander die in 1990 en 1997 de Indianapolis 500 op zijn naam schreef is het niet eens met de F1-wereld. Daarin wordt vrijwel unaniem gesteld dat Daniel Ricciardo beter is in inhalen dan Max Verstappen. Daarnaast denkt hij ook dat Max beter is dan huidig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton. "Ik blijf volhouden dat Max de beste coureur is in de Formule 1, ondanks het feit dat Lewis Hamilton kampioen is geworden."

"Dan lees ik verhalen van dat Daniel Ricciardo de beste inhaler zou zijn, maar dan vraag ik mij af of zij naar dezelfde race hebben gekeken als ik. Ik vind dat Max namelijk de beste inhaler is. Hij is al een van de ervaren coureurs aan het worden," aldus de tweevoudig Indy 500 winnaar in een interview.

Over de uitspraak van Luyendyk dat Max beter is dan Hamilton hebben twee Nederlanders nog wel wat te zeggen. Guido van der Garde denkt dat dit komt omdat Verstappen vooral goed het seizoen eindigde en dat Hamilton toen al niet echt meer volluit reed. Hij had het kampioenschap immers al vrijwel op zak. Jan Lammers denkt ongeveer in dezelfde lijn. Volgens hem moet Max 101 of 102% geven om Lewis bij te kunnen benen. "Hij moet dat extra beetje risico nemen, vooral in die beginronde, want daar win je vaak de race." Daarmee doelt de coureur op de beginronde in Oostenrijk waarin Verstappen in de eerste ronde Hamilton al wist af te troeven.

Reacties