Autobahn

'Ik wil over de Nürburgring getaxied worden, welke keuzes heb ik?'

De Nürburgring Nordschleife heeft een geweldig appeal, alleen is niet iedereen gezegend met racetalent of een hele snelle auto. Speciaal voor die mensen zijn er steeds meer Ringtaxi's die je een rondje op full speed meenemen.

Voor de meeste  thrillseekers die de Groene Hel betreden heeft zelf rijden absoluut de voorkeur. Echter, wie niet heel veel oefent en een lichte supercar heeft komt nooit in de buurt van een 8 minuten durend rondje rond het 20,83 km lange 'circuit'. De pro's wel, en tegen flinke betaling kan jij en je vrienden instappen voor een flying lap.

Een alternatief is een snelle auto huren op de Ring, maar daarmee heb je nog seeds niet automatisch de skills, en als je de auto stuk rijdt kost het je klauwen vol eigen risico.

BTG Ringtaxi (M3, 911 GT3 RS) - v.a. 90 euro p.p.

Chauffeur Dale Lomas kent de Groene Hel net zo goed als Sabine Schmitz. Elke centimeter is honderden, zo niet duizenden keren verkend, en dus kan de Brit het circuit als het ware met zijn ogen dicht rijden. Doet 'ie gelukkig niet, maar snel gaat het wel. In de BTG-vloot zat tot voor kort een M5, wie daar met 3 man in stapte was 300 euro kwijt. Inmiddels is de M5 vervangen voor een M3 (269 euro).

De meer exotische opties hebben natuurlijk oplopende prijzen, onlangs is er zelfs een 911 GT3 RS aan de vloot toegevoegd, die met 299 euro nog niet eens zo heel duur is. Echter, je kunt er maximaal 1 passagier in kwijt, dus kosten verdelen is er niet bij. BTG biedt de ritten aan in samenwerking met Ringtaxi.de, en mag daarom ook de Ringtaxi-naam gebruiken.

Ringtaxi.de (BMW M3, M5, e.v.a.) - v.a. 90 euro p.p.

Wellicht de oudste taxidienst rond de Nordschleife, en voormalig werkgever van de eerder aangehaalde Sabine Schmitz. Dit bedrijf hanteerde vroeger exclusief BMW M's, maar tegenwoordig vind je ook andere merken in de Ringtaxi-vloot. Een rondje in een M3 kan vanaf 269 euro. Met 3 man zo'n ding boeken betekent dus dat je 90 euro de neus kwijt bent. 

Doorgaans zit je wel veilig in zo'n taxidienst. Echter, zelfs het beste paard struikelt wel eens, zoals deze M5-crash pijnlijk duidelijk maakt:

Jaguar F-Type SVR - 295 euro p.p

Jaguar lanceerde in 2012 zijn eigen Ringtaxi, in de vorm van een matgrijze, 510 pk sterke XJ met lange wielbasis en een topsnelheid van 280 km/u. Een jaar later klapte het gevaarte met zijn linkerkant in de vangrails van de Groene Hel, en we weten eigenlijk niet of hij daarna nog ingezet is. Wat we wel weten is dat Jaguar nu met een nieuw voertuig op de proppen komt: de 575 pk sterke F-Type SVR tweezitter, mét AWD. Voor 295 euro mag je plaatsnemen voor een co-pilot sessie in dit V8-kanon.

Voor dit geld krijgt u overigens niet alleen een snel rondje, ook een veiligheidsbriefing en het terugkijken van het gemaakte rondje zitten in het 30 minuten durende pakket. Nu alleen hopen dat Antonio Pizzonia niet achter het stuur zit...

Mocht u nog aanvullingen hebben dan horen we ze graag.

Reacties

evaQ8 21-06-16 | 10:30 | 3

Haha, ik zou zeker niet voor dezelfde prijs als de Porsche in de Jaguar stappen! Wil je zo indrukwekkend mogelijk over de ring gejaagd worden of alsof je op de bank bij je oma zit?

H. Drievuldigheid 21-06-16 | 10:47

Haha, wie kiest er nog voor een Porsche als je voor hetzelfde geld in een goddelijke V8 kunt plaatsnemen! Meer power dan een Carrera 4 GTS, en meer stijl en minder proletomobiel dan om het even wat ze in Duitsland bouwen.

bast8166 21-06-16 | 11:09

Het artikel heeft het toch over een GT3 RS, niet over een Carrera 4 GTS? En meer power is leuk, maar die Jaguar weegt ook ruim 300 kilo meer dan de Porsche, en dat maakt nogal een verschil op de Ring.

H. Drievuldigheid 21-06-16 | 14:24

GT3 RS is ruim 200 kg lichter, omdat het een Renn Sport uitvoering is i.p.v. een straatversie. Daarom 4 GTS als vergelijk.GT3 RS rondetijd 7.30, F-SVR 7.33, dus slechts 3 seconden verschil. Dan hebben ze in Zuffenhausen nog even wat te doen. Uit eigen ervaring met de GT3 RS: ben niet onder de indruk van de stabiliteit bij het aanremmen van een bocht, daar valt winst te halen.

MelonUsk 21-06-16 | 10:51

Kapper Eugene neemt je mee in een Tesla Model S voor een rondje van 50 minuten (20 minuten rijden en 30 minuten snelladen).

met vreselijke groet 21-06-16 | 11:43

Pizzonia verdient een lintje. Die wanstaltige Jag met dito wegligging zou niet eens de Ring op mogen.

voedselbankier 21-06-16 | 11:57

Als je crashed krijg je dan een refund?
een rondje is maar een rondje, een crash is onvergetelijk!

sinar2 21-06-16 | 12:28

Ik zou juist zo langzaam mogelijk willen, des te langer heb je er plezier van.

voldemort 21-06-16 | 15:02

Je kan beter in een M5 op de achterbank zitten dan in een M3.

Reageer