Autobahn
I'm gonna rip off your head, and piss in your dead skull. YOU FUCKED WITH THE WRONG TECH BILLIONAIRE

Tesla gaat 'klokkenluider' KAPOT maken, eist $167 miljoen

Terwijl Tesla deze zomer alle zeilen bijzette om zo veel mogelijk Model 3's te produceren, werd het naar eigen zeggen gesaboteerd door een medewerker. Deze Martin Tripp dacht daar anders over, en eiste na zijn ontslag $1 miljoen. Tesla slaat nu terug.

Het verhaal van de Tesla-saboteur-slash-klokkenluider was al een beetje raar, en het werd er vanuit zijn zaak niet veel beter op toen Tripp allemaal foto's en rants begon te twitteren. Inmiddels heeft de beste man zijn twitteraccount weer verwijderd, maar de rechtszaken lopen door. Uit informatie die CNBC heeft ingezien blijkt dat Tesla met een omvangrijke counter claim is gekomen: het wenst $167 miljoen van Tripp te ontvangen. Een symbolisch bedrag natuurlijk, want tenzij de man morgen de Powerball wint, zien we hem niet even honderdzestig miljoen ophoesten.

De kans dat de rechter Tesla de door Tripp gewenste $1 miljoen zal uitbetalen schatten we ook vrij klein in, te meer omdat Tripp zijn advocaten heeft ontslagen en zichzelf nu vertegenwoordigt. De zaak zal wel met een sisser aflopen.

Reacties

Zander 13-12-18 | 07:53 | 1

Musk is heel duidelijk, hij maakt je leven kapot als je tegen hem bent, zelfs als je een medewerker bent van Tesla die interne misstanden aan de kaak wil stellen. De man werd namelijk ontslagen nadat hij grove fouten had ontdekt, daarna werd hij valselijk beschuldigd dat hij de Gigafactory zou willen bestormen en zijn collega's kapot zou schieten (ja Tesla had politie gebeld). Zeer naar bedrijf. Dit is gewoon een tactiek naar andere Tesla medewerkers

Tisnietanders 13-12-18 | 10:29

Normaal gesproken zou ik het met je eens zijn. Klokkenluiders worden vaak aan gort geprocedeerd en legitieme zaken worden de kop ingedrukt. Echter... in dit geval lijkt het anders te liggen. Lees de zin even dat hij zijn advocaten heeft ontslagen en dat hij zichzelf vertegenwoordigt...
Wanneer hij een sterke zaak zou hebben, wanneer zijn bronnen en zijn doelen maar enigszins zuiver zouden zijn, zouden advocaten in de rij staan om Tesla aan te pakken. Aan de ene kant omdat er dan een dikke loonstrook voor ze klaarligt dan en aan de andere kant vanwege de landelijke aandacht die ze daarmee zouden krijgen. Voor een advocaat van levensbelang.
Maar blijkbaar geven de advocaten adviezen die deze meneer niet aanstaan. Dat kan bijna niet anders betekenen dan dat zijn advocaten hem aanraden om eieren voor zijn geld te kiezen terwijl meneer nog steeds denkt dat hij een zaak heeft.
Advocaten raden alleen aan eieren voor je geld te kiezen wanneer er echt niets te halen valt.
Als meneer enigszins een zaak zou hebben zou die miljoen zonder blikken of blozen door Tesla worden opgehoest met een dikke geheimhoudingsverklaring eraan vastgeniet. Het laatste wat Tesla wil is dat er in een rechtszaak legitieme twijfel aan betrouwbaarheid boven tafel komt.
Dat Tesla niet eens bereid is 1 miljoen te betalen geeft wel aan dat de beste man helemaal niets heeft. Helemaal niets. Nog niet één fotootje. Anders zou Tesla nooit de rechtszaak voortzetten en zouden zijn advocaten niet weglopen.

2voor12 13-12-18 | 08:47 | 1

Tsja als je alleen door gesjoemel op papier winst maakt dan zou dit een welkom begin zijn om de vele miljarden schuld af te betalen.

Tisnietanders 13-12-18 | 10:30

Als je alleen door gesjoemel op papier winst zou maken zou deze meneer zo snel mogelijk afgekocht worden. Dan kun je deze aandacht missen als kiespijn.

Reageer