Autobahn

'Tesla zou niet bestaan zonder Formule 1'

De Formule 1 is de aanjager van vrij veel technische snufjes in uw auto, maar volgens de technisch directeur van Williams, Paddy Lowe, had heel Tesla niet bestaan als de Formule 1 er niet geweest was om de accu's te ontwikkelen.

Een beetje kijken naar Formule 1-races doet veel meer dan alleen wat geld in de zakken van de toch al rijken brengen, het zorgt er ook nog eens voor dat de gemiddelde vierwieler op straat steeds beter wordt. Denkt u maar eens aan de nu standaard vier kleppen per cilinder of de comfortabele actieve ophanging, allemaal afkomstig uit de Formule 1. Paddy Lowe van Williams durft het nog wat verder te trekken. Hij beweert dat de koningsklasse aan de wieg van Tesla stond.

Toen de Formule 1 de KERS opgedragen werd, leek het vrijwel onmogelijk omdat iedereen nog met een vliegwiel werkte en de accu's destijds niet genoeg energie konden opslaan voor een fatsoenlijke werking. Het duurde niet lang of de sport kreeg het systeem wel werkend. "We slaagden er vervolgens in de vermogensdichtheid [van de accu's] te verhogen met factor 100. Dat is naar mijn mening de reden dat er vandaag de dag Tesla's te zien zijn op de openbare weg. Want ook Tesla heeft de vermogensdichtheid nodig om de wagens geschikt te maken voor productie. Die techniek is afkomstig uit de Formule 1."

Ondertussen krijgt Tesla zijn eigen raceklasse en is het cirkeltje weer helemaal rond. Of er in die klasse ook in zo'n moordend tempo geïnnoveerd wordt, moeten we nog zien, maar Paddy is in ieder geval onder de indruk van het tempo dat de Formule 1 weet vast te houden. "Daar worden tegenwoordig hele boeken over geschreven."

Reacties

gladdeteennaad 12-12-18 | 10:42 | 2

Onzin de Tesla Roadster was er al voor de implementatie van de Kers in de F1. De batterijtechniek van de oude en nieuwe modellen komt uit de koker van Panasonic.

Johnny66 12-12-18 | 11:24

achterhaalde techniek hoor. Nu 2018 .

Reanuker 12-12-18 | 11:50

En waardoor is de techniek precies achterhaald?

Leukautootje 12-12-18 | 11:00 | 2

Een factor 100? Dat is wel heeeel veel, zou wel mooi zijn als het waar geweest zou zijn. Ook snap ik niet waarom iedere Formule-E auto dezelfde accu dient te hebben, het hele doel van het racen is toch om zo goed mogelijke techniek te krijgen? Niet om iedereen met dezelfde techniek rond te laten rijden.

Reanuker 12-12-18 | 11:55

Het doel van racen is om de kijkers te vermaken met een leuke spannende wedstrijd. Daarom hebben ze die regel. Verder wel eens met jouw punt.

Racert33 12-12-18 | 15:19

Dit is het meerjarenplan van Formule E. Als ze nu de ontwikkeling helemaal vrij laten dan krijg je à la Formule 1 er de teams met het meeste geld in R&D zullen winnen. Hierdoor krijg je saaie races en daardoor kan je niemand interesseren voor je raceklasse. Daarmee zou de Fe binnen een aantal jaar al ten dode opgeschreven zijn. al met al een goed plan dat ze die ontwikkeling zo houden. Ze hebben nu alle fabrikanten aan boord, nu mooie races maken en het product ontwikkelen. Zo gaan ze waarschijnlijk stapje voor stapje groeien.... mand!

Harry Turtle 12-12-18 | 11:02

Ach ja de F1 is al jaren hard op zoek naar bestaansrecht. Op zoek naar een groen excuus voor een miljarden verslindende hobby.
Het is entertainment jongens, handel daar dan ook gewoon naar ipv de sport verneuken met die halfslachtige insteek.

TheEgg 12-12-18 | 12:06

Alhoewel er ongetwijfeld techniek uit de F1 zijn weg vindt naar de normale straat, lult ie uit zijn nek wat betreft de accu's van Tesla,. Dat zijn nl. pakketten 18650's. Dat zijn exact dezelfde accu's die je vindt in de meeste laptop accu's. Oh ja. 18650, dat is 18 mm doorsnede, 65 mm lengte, en die laatste 0 betekent dat de batterij rond is...

stormtijd 12-12-18 | 12:45

Tsja en de maan zou niet bestaan zonder de aarde!

Reageer