Autobahn

Formule E-kampioen: 'racen wordt saai als we niet meer als wijf rijden'

Aankomend seizoen hoeven de Formule E-coureurs niet meer over te stappen naar een nieuwe wagen halverwege de race. De nieuwe bolides gaan een hele race mee, maar dat is niet per se een goed ding volgens regerend kampioen Jean-Eric Vergne.

De Formule E-bolides hadden tot nu altijd een grote tekortkoming: de accu's hielden het niet een hele race vol en even snel opladen tijdens een pitstop is er niet bij. De oplossing kwam in de vorm van een andere auto klaarzetten en de coureur laten overstappen. Een leuke stukje extra spanning zou je denken. Met de komst van de nieuwe Formule E-bolides valt het overstappen weg aangezien de accu's nu de 45 minuten + 1 lap durende race met wat slim energiemanagement kunnen volhouden. Maar dat brengt mogelijk een extra saai element met zich mee volgens de huidige kampioen.

Volgens Jean-Eric Vergne kan een langere inzet van een safetycar leiden tot een race waarbij iedereen het gaspedaal maximaal indrukt en niet meer loslaat. Dat houdt dan weer in dat iedereen even hard gaat en er een soort van zoemende polonaise ontstaat. Daar zit niemand op te wachten. Tijdens het rijden achter de safetycar kan iedere coureur namelijk alle benodigde energie besparen en kan hij maximaal trappen voor de rest van de race.

"The only concern I have and it’s quite a big one, is that in case of [a] long Safety Car the race becomes flat-out. That’s not the DNA of the championship. We don’t want flat-out races. We want to think it’s important also to save energy throughout the race," aldus een bezorgde Vergne tegenover Racefans.

Eenheid

Een natuurlijke oplossing voor dit probleem is verschil van technologie bij elk van de teams. Maar daar zijn alle coureurs waar Vergne mee gesproken heeft op tegen. Ze hopen collectief dat alle auto's vergelijkbaar blijven en dat er geen taferelen als een dominerende Mercedes in de Formule 1 gaan gebeuren. Op dit moment maakt elk team kans om te winnen en dat maakt volgens hem de Formule E zo succesvol.

"I think one of the reasons why the championship is successful, and why there is so many manufacturers is that they all have the feeling, rightfully so, that they can win or achieve podiums at every race if they do the right job. So hopefully we’re not going too much in that direction, too far. But so far it’s OK."

Reacties

issieookweer 11-12-18 | 20:42

Ja, ook hier het sociologische maaiveldprincipe uit het onderwijs: Het moet onmogelijk worden gemaakt dat er één is, die het beter kan dan de rest. Als er zo iemand opduikt, worden gewoonweg de regels aangepast om het hem onmogelijk te maken.

Harry Turtle 11-12-18 | 21:30 | 3

Dan tel je de ronden achter de safety-car niet, of half mee.

CamaroHans 12-12-18 | 10:17

Daar gaat het niet om, het probleem is dat er na een aantal ronden achter de safetycar geen potentieel energie tekort meer optreedt voor de rest van de race. Iedereen kan voluit blijven rijden en omdat alle wagens identiek zijn kan er dus niet meer worden ingehaald.

RiKoMaWi 12-12-18 | 10:36

@CamaroHans: Dan is het niet meetellen van de ronden achter de safety-car toch juist een oplossing?

Stel er komt een safety-car als je nog 15 ronden te rijden hebt. Je rijdt 4 ronden achter de safety-car en daarna moet je nogsteeds 15 raceronden. Maakt het juist extra spannend, want ook achter de safety-car wordt energie verbruikt.

CamaroHans 12-12-18 | 14:21

Nee achter de safetycar wordt zo weinig energie verbuikt dat ze, zodra de safetycar weg is, de rest van de race niet meer op het verbruik hoeven te letten en constant voluit kunnen gaan. Daarom zegt ie ook dat het saai wordt omdat ze niet als een wijf hoeven te rijden. Dat moeten ze normaal gesproken wel omdat ze anders niet voldoende energie hebben de eindstreep te halen. Degene die het beste zijn energie "managed" wint de race.

TheEgg 12-12-18 | 08:40 | 2

Daarom zijn die e-races zo ontzettend saai. Het is een stel fucking accountants dat probeert zijn energie consumptie binnen de perken te houden. Nee Jean-Eric. Het idee van een race is juist wél dat iedereen daar zo hard mogelijk over dat circuit probeert te scheuren. En degene die dat het best beheerst, die wint.
Oh ja, en het helpt ook als de auto's er niet uit zien en klinken als een afstandsbestuurd auto-tje.

survivorjm 12-12-18 | 09:06

Je snapt zijn punt blijkbaar niet, maar dat verbaast me niet eens want je hebt duidelijk iets tegen formule-e.
De verschillen tussen de auto's zijn nihil waardoor slim omgaan met de energie belangrijk is om niet voortijdig stil te vallen.
Ook in de F1 moeten coureurs letten op het verbruik dus daar zit nauwelijks verschil in. Een groot verschil is wel dat de F1 beheerst wordt door 2 teams met daar achter 1 team en tenslotte een hele ris veldvulling.
Dat zie je gelukkig in de Formule-e niet, alleen dat geluid is een drama, maar dat is bij de F1 intussen ook al naar z'n grootje geholpen.
Wat betreft je opmerking over accountants, erg kinderachtig en duidelijk een zeer groot gebrek aan kennis, en aangezien iemand domheid niet aan te rekenen valt doe ik dat ook niet.

Racert33 12-12-18 | 11:00

@survivorjm Amen!

zurekomkommer 12-12-18 | 13:37 | 1

Verder niet seksistich of zo.

CamaroHans 12-12-18 | 14:22

Ja erg hé...

Reageer