Autobahn

Luxemburg verhoogt accijns op brandstof

U wilt nog even spotgoedkoop tanken in Luxemburg? Dan hebt u nog vier weken de tijd. Op 1 januari 2019 gooit het kleinste land van de BeNeLux de accijnzen op brandstof omhoog. Dat gratis OV moet ergens van betaald worden.

Luxemburg is het tankmekka van de EU. Menig vakantieganger rolt in de vakantie op de laatste brandstofdampen het Groothertogdom in, om een paar euro op een volle tank te besparen, en de rokers onder hen slaan er meteen wat goedkope saffen bij in. Maar ook Luxemburg - het land met de politie-Tesla's - blijft niet eeuwig vasthouden aan lage prijzen, al was het alleen maar omdat in een gezonde economie het prijspeil elk jaar licht stijgt. 

Met hoeveel de accijnzen stijgen is nog niet bekend, de overheid heeft alleen gemeld dát de prijzen stijgen. Lokale media verwachten met zo'n twee tot drie cent de liter, en hiermee kan de vrij retorische vraag 'is het de moeite nog waard om in Luxemburg te tanken?' met een volmondig 'ja' beantwoord worden. Momenteel kost een liter diesel of benzine tussen de €1,10 en €1,20, met een paar cent hierbij is Luxemburg nog steeds goedkoop. We verwachten dan ook dat de Luxemburgse Jean Dupont zijn gele hesje nog even in de kast houdt. Zeker nu hij van de staat ook legaal een blowtje mag roken, de eerste 20 kg aan Canadese marihuana is al onderweg naar de EU.

Reacties

oo4load 11-12-18 | 10:03 | 1

Wat een waanzin weer. Er groeien onderhand meer wietplanten in NL dan Tulpen, maar als in Luxembourgh wiet meot worden verkocht dan halen ze dat met het vliegtuig van de andere kant van de aardbol.

2voor12 11-12-18 | 10:50

Nederlandse wietteelt is volledig in handen van de zware criminaliteit. Logisch dat Luxemburg daar geen zaken mee wil doen.

GoedenMorgenDezeMorg 11-12-18 | 10:52

Tanken in Luxemburg scheelt ongeveer 15 euro per tank, dus bij gem 2x keer tanken per maand jaarlijks 360 euro.... Veel meer dan een gimmick op vakantie is het niet en je moet de wachtrijen er op de koop toe nemen.

Weet je wat ook 300 euro per jaar scheelt? Dan ga je boodschappen doen, en dan vlak voor je gaat afrekenen kies je 1 item uit waarvan je verstandelijk weet 'dat is niet zo goed voor me, doe die maar niet'. Dus weg met die reep chocola, fles wijn etc etc. Blijft nog genoeg over in je kar om obees mee te worden, maar bij 2x per week boodschappen doen scheelt al gauw 2*52 * 3.00 = ~300 pleuroos.. Als bonus heb je ook minder pleepapier nodig om die derrie na processing eraf te krijgen.

JanVergoor 11-12-18 | 10:54 | 3

Zo Hollandsch. Je betaalt je blauw aan je vakantie maar je gaat voor 30 euro voordeel meer dan een half uur in de rij staan voor een tankbeurt.

GoedenMorgenDezeMorg 11-12-18 | 12:29

je vergeet de fles gin en slof sigaretten, maar ja dat is wat de gem Nederlander enorm motiveert. Weet je wat ook veel geld bespaart? Niet op vakantie gaan, niet zuipen en niet roken. Maar ja het gros van de NL-ers weet dan weer niet wat met zijn tijd te doen. (ja facebook en insta)

hangtiet met knoop 11-12-18 | 12:57

Omdat Jan Modaal de IQ van een kwal heeft.

Ga eensch van de snelweg af en rij naar een gewone pomp.
a) NOG goedkoper
b) minder autos voor je
c) alcohol en tabak ook goedkoop

Bytemaster 11-12-18 | 13:44

Half uur in de rij? Gewoon afslag Bettembourg en dan 1,5 km rijden. Ben je direct aan de beurt. 10 minuten later zit je weer op de autobaan.

Het_Genie 11-12-18 | 10:54

"Dan hebt u nog vier weken de tijd. Op 1 januari 2019 gooit het kleinste land van de BeNeLux de accijnzen op brandstof omhoog. "
Tsja, rekenen is moeilijk. Over vier weken is het 8 januari 2019. U hebt dus geen vier, maar drie weken de tijd.

Reageer