Autobahn

Ford laat nieuwe oude Bronco's bouwen

Ford heeft een splinternieuwe versie van Bronco op stapel staan, maar voordat die daadwerkelijk op de markt verschijnt krijgen we eerst nog de kans om een oude te kopen. Gelukkig wel met wat moderne upgrades.

Het lijkt ondertussen een trend onder autofabrikanten om oude modellen opnieuw te bouwen, of te laten bouwen door een aparte fabrikant onder licentie. Niet gek, want de enkele iconische modellen zijn verschrikkelijk in trek en waarom zou je daar geen geld aan willen verdienen? Ford zag dat al eerder in met de Mustang, maar met de nieuwe Bronco op komst lijkt de oude versie ook een stuk populairder te worden (prijzen voor een goede rijzen de pan uit), en daarom springt de Detroitse autobouwer ook in dat gat.

Dat gat vult Ford niet alleen, daarvoor gaat het in zee met Gateway Bronco, een restauratiebedrijf dat gespecialiseerd is in het opkalefateren van oude Bronco's. Gateway mag nu een gelimiteerde serie eerste generatie Bronco's bouwen onder licentie van Ford. 

"We will work diligently to serve and protect the Ford brand. Our proprietary, exclusive solutions to re-condition and manufacture the first-generation Ford Bronco has led to incredible growth of our company. Deepening our relationship with Ford will help us better serve our customers who want the ultimate classic Ford Bronco with modern performance," aldus Gateway Bronco's CEO Seth Burgett.

Drie

Gateway Bronco gaat voor de aan te bieden modellen geen oude onderdelen gebruiken. Ze gaan alle auto's vanuit het niets opbouwen met nieuwe en zelfgemaakte onderdelen. Daarin hangen ze dan een Ford Coyote 5.0L V8 gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met zes verzetten. Bij het opbouwen veranderen ze ook het een en ander. Zo kan de koper een betere wegligging verwachten door een gemoderniseerde ophanging.

Het bedrijf verwacht twee tot vier Bronco's per maand te kunnen bouwen. Deze voldoen allemaal aan de Bronco-eisen die Ford door de licentie aan de auto's stelt. Goedkoop zijn ze ook niet. Prijzen variëren tussen de $120.000 en $180.000.

Reacties

hooibergje 09-12-18 | 12:28

Die trappen echt zo heel veel meer aarsch dan die lelijke nieuwe :-)

Cocorico 09-12-18 | 13:01 | 5

Alles wat Ford ontwerpt en bouwt is top.

Max Headroom 09-12-18 | 15:53

Tuurlijk, de mislukte 2.2 TDCi serie motoren die ze niet in bedrijfdwagens durfden te stoppen en vervolgens als campervoertuigen hebben verkocht is echt helemaal top. Een groot deel van die campers heeft vastlopers gehad, grote rookwolken en in sommige gevallen vlogen er zuigers of drijfstangen door de motorkap. Ford heeft de problemen jarenlang ontkend en beweerd dar het door het tanken van 'vervuilde' brandstof kwam. Ik heb zelf ooit bijna zo'n vehikel gekocht maar kwam er gelukkig op tijd achter. Heeft mij doen besluiten nooit een Ford te kopen.

kloopindeslootjijook 09-12-18 | 17:51

Max Headroom 09-12-18 | 15:53
Dat was een hele domme actie van Ford. Ook omdat het de gedupeerden veel geld heeft gekost. Gevolg is nu dat mensen die een nieuwe camper willen kopen wel twee keer nadenken. Als er namelijk wat mis gaat, is Ford niet thuis.
Ze zouden die vergadering waar dit soort beslissingen genomen worden eens op youtube moeten zetten. Als het netjes en respectvol naar de klant verloopt, hebben ze niets te vrezen.

CamaroHans 09-12-18 | 20:42

Als je je in de geschiedenis van de grote automerken verdiept dan rijzen de haren je te berge. Ze zijn er allemaal schuldig aan en wat VW gedaan heeft is daarbij erg tam. Voorbeeld? Check dit: www.autosafety.org/history-gm-side-sa...

Louigi 09-12-18 | 22:21

CamaroHans 09-12-18 | 20:42
De baan van de hoofdrolspeler in Fight Club was eigenlijk gebaseerd op dat Ford Pinto verhaal. Kansen en kosten van scahse vergoeding van kosten van terugroepactie. Mensenlevens komen in de vergelijking niet voor. Alleen kosten vs baten.

CamaroHans 10-12-18 | 10:27

@Louigi: Ok das grappig, dat wist ik niet. Het is daar echter gewoon meer regel dan uitzondering, GM heeft nog zo'n verhaal met de brandstoftank in de Malibu eind jaren '70. Punt is eigenlijk dat alle fabrikanten zich er schuldig aan maken, en niet alleen die van auto's.

Haringkoning 09-12-18 | 13:27 | 1

Bouwt men alleen die retro-Bronco’s of ook andere auto’s? Ik vraag mij af of je op twee tot vier auto’s per maand de toko draaiend kan houden.

captainobvious 09-12-18 | 16:53

Als je een halve ton per auto verdient, kan dat prima.

Tobi 09-12-18 | 14:11 | 2

Als ze daar bij Ford dan toch bezig zijn
zet gelijk een lijn op van jaren '60 Mustangs
Iets zegt me dat die als warme broodjes verkopen

captainobvious 09-12-18 | 16:54
CamaroHans 10-12-18 | 10:31

Je kan hem ook zelf bouwen, alles is aftermarket nieuw te koop. Kenteken blijft echter een punt van aandacht.

Johan_Voorhaar 09-12-18 | 15:50

Heeft Orenthal James Simpson al interesse?

kloopindeslootjijook 09-12-18 | 17:55

Ze kunnen natuurlijk ook iets met het design gaan doen van nieuwe auto's.

rifraf 09-12-18 | 19:21

Nice, lijkt best veel op de international scout

Reageer