Autobahn

Max Verstappen: ‘Ze deden maar wat met die straffen’

Max Verstappen had dit jaar een aantal acties die op het randje waren. De ene keer pakte het goed uit, de andere keer kreeg hij er straf voor. En precies daarover maakt de Nederlander zich boos. 

Samen met Franse coureur Romain Grosjean leidt Max Verstappen dit jaar het klassement als het op strafpunten aankomt. De Limburger is er niet blij mee en denkt dat er maar wat aangeklooid met het uitdelen van de straffen. Als voorbeeld werd hij gevraagd naar zijn actie op Valtteri Bottas op Monza waar hij vijf seconden straf en twee punten op zijn licentie voor kreeg.

"In mijn beleving is dat voorval nog steeds oneerlijk beoordeeld. Ik gaf hem een autolengte ruimte, zoals nodig was. Ik denk dat er een soortgelijk incident was een jaar eerder met Felipe Massa en zijn teamgenoot toentertijd. Ik denk dan ook dat er met penalties gestrooid werd afgelopen seizoen. Er zat geen lijn in: soms kreeg je wel, de andere keer niet."

Gelukkig geeft Verstappen wel toe dat hij leert van dit soort incidenten. Hij zal het de volgende keer niet aan de stewards laten om hem wel of niet een straf te geven: "Als ik erop terugkijk, dan had ik inderdaad wat later kunnen remmen en wat meer links kunnen houden, maar het is op dat moment erg moeilijk in te schatten als je met 300 km/u aan komt zetten. Maar voor de volgende keer ga ik het zeker beter aanpassen, dan ga ik wat meer ruimte laten om veilig te zijn. Maar tegelijkertijd ben ik er wel om hard te racen en niet om mijn podiumposities op te geven.

Reacties

Racert33 07-12-18 | 15:09 | 2

volwassen reactie. onderbouwd zijn mening met voorbeelden maar geeft ook aan dat het beter moet. Beetje een sensatiekop maar hey alles voor de clicks op de site

Tapioca pudding 07-12-18 | 18:10

Beetje populair om altijd maar weer over clicks te mouwen. Daar is iedere site groot mee geworden. En als het allemaal niet interessant genoeg is dan blijven de clicks weg.

WanKwats 08-12-18 | 15:37

Tapioca pudding 07-12-18 | 18:10
Nog iets; het is mauwen, zoals in kat, niet mouwen, zoals in trui. Als je Brabants wilt gebruiken, doe het dan wel goed.

verlegenmaarlief 07-12-18 | 18:34

Doe dan ook of straf punt(en) of tijdstraf in de race, maar niet beide. (Tenzij het een zeer ernstig vergrijp is, maar met Bottas was race op het scherps van de snede...)

Reageer