Autobahn

Boring Company stelt tunnelopening uit vanwege slakken

Volgende week zou het ondergrondse feest in Los Angeles van start gaan: Elon Musks Boring Company zou de eerste tunnel daar openen. Maar zoals wel vaker met de plannen van de excentrieke CEO, wordt ook deze deadline opgeschoven.

Als Elon Musk een deadline voor iets stelt, dan neemt iedereen behalve hij die datum met een korreltje zout. We weten ondertussen allemaal dat de ambitieuze Amerikaan regelmatig te snel wil gaan, en dat geldt nu ook voor de eerste tunnel die zijn Boring Company zou opleveren. De feestelijke opening die op tien december zou plaatsvinden, gebeurt nu op de achttiende.

De verschoven datum werd door het bedrijf op Twitter bekend gemaakt. De enige uitleg die we hierbij kregen is dat ze het slakkenhabitat nog even klaar moesten stomen. Daarmee doelt het bedrijf vermoedelijk op hun huisdier Gary. Gary is een slak die als motivator gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de boormachine die het bedrijf gebruikt. De slak is namelijk 14x sneller dan de boormachine en dat immense verschil in snelheid moet gedicht worden.

Social

Kortom, wat de precieze reden is weten we niet. Musk liet wel weten dat de opening grootser is dan je zou verwachten van de opening van een gat in de grond.

Social

Reacties

WatMoetJeNu 07-12-18 | 12:38 | 1

Musk = Zuid Afrikaan met een Amerikaans én ook een Canadees paspoort.

LesPaul 07-12-18 | 12:40

En?

jip_86 07-12-18 | 12:55

Vind het nog snel. Die hele boormachine is pas 28 november uit de grond getakeld. Om dan alles binnen een maand in gebruik te kunnen nemen is wel netjes.
twitter.com/boringcompany/status/1067...

kloopindeslootjijook 07-12-18 | 13:42

sowieso, wat is dat gedoe met deadlines met dit soort dingen. het is een leuk project, wat maakt een paar weekjes meer of minder uit.

Skidze 07-12-18 | 15:05

Ik denk dat de opening niet groter dan het gat wordt...

loze stijl 07-12-18 | 15:26

Hier in NL kunnen we nog wat leren van Musk. Hier in de buurt, tunnel bij Nijverdal, N35 tussen Almelo en Zwolle is pas enkele jaren geleden opengesteld terwijl er al een schets lag in 1979. En zelfs toen hij feitelijk klaar was heeft het nog veel te lang geduurd voor hij werkelijk open ging omdat de beveiligingscamera's hun werk niet deden..
En onlangs barstte de discussie over brandveiligheid los.

azrahn 08-12-18 | 11:27

En dan hebben we het nog niet eens over de Noord-Zuid lijn in Amsterdam.

Reageer