Autobahn

Skoda Scala komt Seat Leon en Volkswagen Golf opjagen

De Volkswagen Golf is al jaren een gigantisch verkoopsucces in ons koude kikkerlandje, maar daar komt nu een geduchte concurrent voor: de Skoda Scala moet het de Duitsers warm onder de voeten maken.

Na de uiterst sportief ogende Vision RS moeten we volgens Skoda de eerste directe afgeleide hiervan zien in deze Scala. De Tsjechische tegenhanger van de Volkswagen Golf heeft volgens de autobouwer namelijk meerdere stijlelementen van de RS overgenomen. En als u met de ogen knijpt vindt u deze natuurlijk in de grille, de koplampen en de bumpers van de iets minder veilig vormgegeven hatchback.

Belangrijker nog is de motorisering natuurlijk. Skoda geeft kopers van het eerste moment de keuze uit vijf blokken: een 1.0 TSI-turbodriecillinder met 70 kW/95 pk en 175 Nm of 85 kW/115 pk en 200 Nm. Daarboven staat een 1.5 TSI-turboviercilinder met 110 kW/150 pk en 250 Nm. Rijdt u liever met een zelfontbrander, dan kan dat ook alleen heeft u dan geen keuze en moet u het doen met een 1.6 TDI-turbodiesel met 85 kW/115 pk en 250 Nm. Iets groener rijden kan ook met een 1.0 G-TEC die op aardgas rijdt. Deze heeft een driecilindermotor met 66 kW/90 pk.

We hebben het hier over een fonkelnieuwe auto en dat betekent dat ook de Scala weer ramvol technische snufjes zit. Zo heeft ook deze auto geen analoge metertjes meer achter het stuur, maar wordt alles weergegeven op een digitaal scherm. Ook is er een lijst aan driver-assists terug te vinden: Lane Assist, Front Assist met City Emergency Brake, Crew Protect Assist, Multi-Collision Brake, Side Assist, Park Assist en Manoeuvre Assist. De eigenaar staat ook altijd in contact met zijn nieuwe Scala dankzij de Skoda Connect App waarmee de auto bijvoorbeeld op afstand ontgrendeld kan worden.

De Skoda Scala komt in de eerste helft van 2019 bij de dealers te staan. Voor die tijd verwachten we de prijzen nog te horen, want die zijn helaas nog niet bekend gemaakt.