Autobahn

Red Bull: 'we moeten nog wat aan de houding van Pierre Gasly doen'

Door de verrassende switch van Daniel Ricciardo naar Renault, halverwege het Formule 1-seizoen, kreeg Pierre Gasly ineens de kans zich te bewijzen bij Red Bull. Maar Helmut Marko ziet nog wel wat probleempjes.

Na 26 Grands Prix gereden te hebben, mag Pierre Gasly zijn talenten bewijzen bij Red Bull. Had hij er drie minder gereden voor zijn overstap, dan was hij nog sneller naar de Rode Stieren doorgegroeid dan Max Verstappen. Maar ondanks de snelle groei van de coureur denkt topadviseur Helmut Marko dat de Fransman uit het juiste hout gesneden is. Er moet alleen wat aan zijn discipline gewerkt worden.

"Zo zit de Formule 1 nu eenmaal in elkaar. Als je in het voetbal niet presteert, vlieg je naar de bank. Gasly heeft snelheid getoond, maar we moeten natuurlijk nog een beetje discipline aanbrengen. Maar de steun van het team is toch anders. We hebben er vertrouwen in dat hij het kan," vertelt de Oostenrijker aan Motorsport.

Niet best

Marko is daarnaast ook best tevreden over het afgelopen seizoen. Max Verstappen die op een vierde plek eindigt is natuurlijk heel mooi, maar er had meer in gezeten. Zeker voor Daniel Ricciardo, die ondanks alle pech de laatste race toch mooi afsloot met een vierde plek. "Uiteindelijk was het seizoenseinde wel oké. We hadden in de tweede helft van het seizoen een ongelooflijk chassis. Jammer genoeg was de betrouwbaarheid niet best, zowel aan onze kant als bij de motor. Met de resultaten van de laatste paar races doen we echter motivatie op voor het hele programma."

Opvallend is dat Marko een keer niet de schuld voor de onbetrouwbaarheid volledig in de schoenen van Renault steekt. Maar toch gaat volgend jaar alles veel beter want Honda komt to the rescue: "Iedereen heeft extra motivatie en kijkt er al naar uit. Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat we een fabrieksteam zijn. Dat was de juiste beslissing."

Reacties

Deviant 07-12-18 | 18:58

Renault is de nieuwe rabobank.

Techtalent 07-12-18 | 20:16

Overleeft de crisis op eigen houtje zonder staatssteun? Is opgegezet door de eendracht van arbeiders ipv een zakkenvuller? Doet niet aan banen swaps met politieke figuren maar zoekt eigen managers? Is niet groot geworden door WW2? Hoe bedoel je?

odolstoornis 07-12-18 | 22:47

Oeps

Deviant 07-12-18 | 23:59

Ken je klassiekers Techtalent.

mr_awesome 07-12-18 | 19:15

Ik kom och nog niet verder dan voorzichtig optimistisch. Laat maar gauw wat rondjes zien met die Honda er in.

aero911 07-12-18 | 19:48

Onze Helmut lijkt inderdaad niet echt overtuigd op deze foto.

Boemibol 08-12-18 | 07:00

Dat Gasly in die auto komt is pure armoe, evenals de terugkeer van Kvyat

CamaroHans 08-12-18 | 23:21

Wat zijn enkele voorbeelden van de slechte werkdiscipline van Gasly dan? Ben ik wel benieuwd naar, heb ik niks over gelezen eigenlijk.

Reageer