Autobahn

Waymo introduceert (zelfrijdende) taxi

Geheel volgens plan introduceert Google vol trots de nieuwe taxiservice van Waymo genaamd Waymo One. Het unieke hieraan: de auto mist een bestuurder maar kan toch rijden.

Ergens vorige maand kondigde Waymo aan dat het binnenkort een (semi-)openbare taxidienst met zelfrijdende auto's zou gaan lanceren. Dat moment is nu gekomen en er rijden enkele Waymo's rond in en om de Amerikaanse stad Phoenix. 

Iedereen weet dat de zelfrijdende auto nog helemaal niet klaar is om volledig zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, maar daar heeft Waymo geen boodschap aan. Het bedrijf meent zelfs dat "'s werelds meest ervaren bestuurder" de auto bedient. Daarnaast doet het net alsof het hele taxi-concept nog niet bestond voordat Waymo met hun service kwam in een uiterst cringe-worthy videootje.

Maar het ergste is nog dat het hele gebeuren niet eens voor iedereen beschikbaar is. Waymo heeft enkele honderden gebruikers zelf geselecteerd, en ook zit er gewoon een bestuurder achter het stuur. Voor het geval dat, je weet immers maar nooit met die 'zelfrijdende' auto's.

Reacties

Ome Gijs 07-12-18 | 07:54

Ben benieuwd of het in 2030 nog zin heeft een eigen auto te hebben.

watergeus 07-12-18 | 10:01 | 2

Dat er nu nog een bestuurder aanwezig is, komt omdat dat wettelijk verplicht is. Niet omdat het nodig is. Die wet is er alleen maar omdat geen enkele ambtenaar de moeite neemt om de resultaten te lezen en te vergelijken met de resultaten van bestuurde auto's. Dan zouden ze normale auto's verbieden al ware het cigaretten.
Tevens is er natuurlijk een enorme lobby tegen (BMW bijvoorbeeld, want die zijn nog niet zo ver).
En die drogreden dat zelfrijdende auto's slechter zijn dan door bestuurders bereden auto's is pure onzin.
Zelfs Tesla's maken al 7x minder ongelukken en deze Waymo's zijn nog veel geavanceerder.

Johnny66 07-12-18 | 10:22

Tesla kent geen zelfrijdende auto , voor je info. Wel onderdeel van een aanklacht nu. #autopilot

potsenmakkert 07-12-18 | 12:32

@watergeus 07-12-18 | 10:01
Heb je een bron van deze cijfers? Ik ben hier erg benieuwd naar. Ik ben enorm fan van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, mede omdat ik denk dat, zoals professor Tony Seba ook aangeeft, ze een revolutie in vervoersland gaan ontketenen. Ik had echter niet het idee dat ze nu al beter rijden dan de mens, voor zover ik weet was het op de kilometers die door Tesla autonoom zijn gemaakt nog niet echt statistisch te bewijzen.

Johnny66 07-12-18 | 10:21

Dezelfde Waymo die heeft gezegd dat de zelfrijdende auto ( die nu niet bestaat) nog lang op zich laat wachten.

Reageer