Autobahn

VIDEO. Politieauto voegt in, wat gaat hier fout?

Dashcamvids, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Hier tonen enkele leden van de Hermandad hun nieuwe Mercedes B-Klasse. De bestuurder van de dashcamauto kan hem van heel dicht bekijken en is boos.

Op het eerste gezicht zien we hier een simpele video van een agent die niet zo'n mooie inhaalmanoeuvre maakt en bijna een auto van de weg drukt. De B-Klasse van de agenten voegt op de snelweg in en wil snel doorrijden. Niemand weet waarom, het kunnen de donuts bij de koffie zijn, het kan een 'medium' noodgeval zijn (waarbij geen toeters en bellen nodig zijn), het kan een overval zijn (waarbij de zwaailichten en sirenes achterwege blijven om een heterdaadje mogelijk te maken). Hoe dan ook, ze worden nogal overvallen door het einde van het ritsvak. 

Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de agent niet kan rijden. Wat we echter wel zeker weten is dat de zich de baas van de weg voelende dashcammer wel erg appropriërend over de weg rijdt. Als de agent wat onhandig naar rechts ritst, drukt videomeneer (m/v) zijn toeter ongeveer een kwartier in. In dezelfde tijd had hij ook drie keer in zijn spiegels kunnen kijken en tot de conclusie kunnen komen dat de twee rijstroken rechts van hem vrij zijn en daarin kunnen duiken. Je hebt immers niets op de linker rijstrook te zoeken als je ook rechts kunt rijden. 

Uiteraard spreekt hier de advocaat van de duivel. Als u het beter weet, laat vooral een comment achter.

[Via Dumpert]

Reacties

Harry Turtle 06-12-18 | 11:39 | 5

De vraag is, wordt je een onhebbelijke droplul van een dashcam, of kopen relatief veel onhebbelijke droplullen een dashcam?

Muxje 06-12-18 | 11:46

Wat het ook is, het werkt ook omgekeerd. Ik rij soms in een sportauto die af en toe (vaak) op de één of andere manier droplulgedrag uitlokt. Maar dat is flink afgenomen sinds ik een dashcam heb gemonteerd, voor en achter, duidelijk zichtbaar met een klein lampje. Sindsdien geen lui meer gehad die willen racen, bumperkleven brakechecken en meer van zulk fraais.

odolstoornis 06-12-18 | 12:29

Ik vind het helemaal niet erg dat mensen die zelf ook niet kunnen rijden een dashcam kopen en deze beelden uploaden omdat ze vinden dat ze zelf niet fouts doen. Er moet immers iemand die sukkels vertellen dat ze zelf fout zijn en als er grote brokken gemaakt zijn, vind de rechter het wel handig dat de schuldige zijn eigen bewijs kan inleveren. Ik vind het een wereld uitvinding.

CamaroHans 06-12-18 | 13:29

Wordt er ook gek van, dat plakken van die linksrijders op mn voorbumper.

Harry Turtle 06-12-18 | 13:53

@ Muxje
Misschien is het zo dat enkel onhebbelijke droplullen de tijd nemen om dit soort non-situaties te uploaden.

zik 06-12-18 | 14:28

Je wordt wel een onhebbelijke droplul als je in een politieauto rijdt.

rozeisgay 06-12-18 | 11:44

Het is toch overduidelijk dat die flapdrol die dit heeft gefilmd op de verkeerde baan rijdt, net als die ene voor hem? Rechts zeeen van ruimte, en vervolgens links blijven plakken. Opknopen die inzichtloze sukkels.

Applefanboy69 06-12-18 | 11:58

Een vuile links plakker is het!

Zueco 06-12-18 | 12:05 | 1

De zwarte auto er voor is een linksplakkert.
Dashcam meneer is aan het inhalen, voegt in naar de derde baan van rechts en rijdt binnen enkele seconden al naar de bumper van de zwarte auto. Dat dashcam meneer niet naar de middelste baan gaat is vrij normaal met het oog op het snelheidsverschil met voorligger die goed naar rechts kan. Rij zelf op de weg en je weet dat je dit zelf ook vaak zat zo doet en niet meteen vol naar rechts stuurt. Je gaat altijd geleidelijk van baan naar baan.
Politiemeneer/mevrouw kan niet rijden, heeft de borden duidelijk niet gezien of begrepen.

meneerjan 06-12-18 | 13:29

maar dashcammeneer kan zelf ook zien dat er een rijstrook verdwijnt en dat er geritst moet worden, dus dat het verstandiger is als hij een baan naar rechts gaat. Zeker als hij daar ook nog ff in z'n spiegeltje kijkt.

Tripps 06-12-18 | 12:30 | 2

Ik ga meestal gewoon naar rechts als er hulpverlening achter me zit, ook als ze hun kerstverlichting en misthoorn niet aanhebben. Je weet namelijk niet of ze bezig zijn met een melding op dat moment. Dat heet anticiperen.

Maar goed, lekker zelf 't gaatje dichtrijden en dan beetje toeteren. Die sukkel heeft zat ruimte om naar rechts te gaan.

Typisch Nederlandsch verkeersgedrag anno 2018. Sjonnie met z'n petje aan de muziek te horen.

zik 06-12-18 | 14:25

Politie is geen hulpverlening.

Cen Bramer 06-12-18 | 20:26

@zik Niet? In welk opzicht is de Politie geen hulpdienst?

falkoro 06-12-18 | 12:53

Lekker aso van de dashcam. De spitsstrook stond aan dus ook 100 km/h ipv 120 ;-)

Pierre Tombal 06-12-18 | 13:10

Niet echt een sjieke actie van die agent. Dat de dashcammer wel eventjes in z'n spiegels zou kunnen kijken terwijl iemand heel druk bezig is met proberen tegen hem aan te rijden lijkt me ook een typisch gevalletje `beste stuurlui`, de meeste mensen hebben toch echt maar één paar ogen.

Sans Comique 06-12-18 | 14:20

Het grootste gevaar op de weg zijn zij die in elk hun aangedaan 'onrecht' van medeautomobilisten een persoonlijke belediging, nee, een uitdaging zien. Van die types die klagen over linksrijders omdat hun stoere bolide zo hard kan en ze dat anderen willen laten weten ook, bijvoorbeeld.

Die labiele types die hun eigen wangedrag recorderen en vervolgens opsturen naar deze web site bijvoorbeeld om hun gram te halen.

Sans Comique 06-12-18 | 14:22

Die lul die dit filmde heeft een soort pleinvrees lijkt wel. Zoals hij met alle geweld links wil blijven rijden.

Sans Comique 06-12-18 | 14:24

En moet je eens kijken hoe dicht hij met 120 per uur achter die zwarte voorganger kruipt om de politie maar met alle geweld niet voor te hoeven laten gaan. Hij is echt niet helemaal lekker in zijn bovenkamer.

Roger-Rabbit 06-12-18 | 14:29

Alsof oom agent nooit een foutje maakt,geef ruimte en niet lopen zeiken en zieken met je dashcam.

zik 06-12-18 | 14:31

Wat is dat toch met die politie-fanboys hier en op dumpert. De dashcammert rijdt niet volgens het boekje, had naar rechts gekund, maar die actie van die politieauto slaat als een lul op een drumstel.

De man maakt eerst een inschattingsfout (als ik veel te hard rij, kom ik er nog nét langs) en volgt vervolgens het adagium "2 keer knipperen en gáán". De politieagent zit gewoon totaal fout. En die heeft een speciale rijtraining gehad, zogenaamd.

Als dit andersom was geweest, had je een dikke forse boete en een preek en een belerend vingertje gehad.

Politie is GEEN hulpdienst en ze zijn hier NIET onderweg om mensen uit brandende huizen te redden of te reanimeren. Ze rijden hier gewoon asociaal.

Count_Grishnackh 06-12-18 | 16:35

Duidelijk het vermogen van de nieuwe dienstbak overschat, of zichzelf overschat. Ach, hebben beginnende bestuurder ook wel eens.....

Cen Bramer 06-12-18 | 20:35

Dashcams.. dashcams... geen groter bewijs van 'het grote gelijk' dan 3 seconden 720p beeldmateriaal zonder context en omgevingsbeelden.

Wat is de Vmax daar? Zat er een hele roedel stillen achter deze plofkrakende wegpiraat en probeerden de collega's 'm klem te rijden? Zat 'ie te bellen? Staat er met koeieletters "Fuck the police" achter op het Golfje? We weten het niet.

Net zoals een sollicitatiegesprek een momentopname van je arbeidsgeschiktheid is, zijn dashcams een momentopname van je rijvaardigheid.

Wees een vent en upload eens de volle 10 minuten voor en achter dit incidentje?

Draak uit Brabant 07-12-18 | 09:49

Onnodig linksrijden minus veel.
Omdat niet elke bestuurder zo is (wel veel) kan het goed zijn dat er achter daschcammert helemaal geen auto's zaten. Platte pet had dus ook daarachter kunnen invoegen.
Was daar geen plek, dan had 'ie z'n blauwe licht moeten aanzetten en dashcammert op de bon slingeren voor onnodig linksrijden en Algemeen Sukkel Zijn.

Reageer