Autobahn

VIDEO. Politieauto voegt in, wat gaat hier fout?

Dashcamvids, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Hier tonen enkele leden van de Hermandad hun nieuwe Mercedes B-Klasse. De bestuurder van de dashcamauto kan hem van heel dicht bekijken en is boos.

Op het eerste gezicht zien we hier een simpele video van een agent die niet zo'n mooie inhaalmanoeuvre maakt en bijna een auto van de weg drukt. De B-Klasse van de agenten voegt op de snelweg in en wil snel doorrijden. Niemand weet waarom, het kunnen de donuts bij de koffie zijn, het kan een 'medium' noodgeval zijn (waarbij geen toeters en bellen nodig zijn), het kan een overval zijn (waarbij de zwaailichten en sirenes achterwege blijven om een heterdaadje mogelijk te maken). Hoe dan ook, ze worden nogal overvallen door het einde van het ritsvak. 

Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de agent niet kan rijden. Wat we echter wel zeker weten is dat de zich de baas van de weg voelende dashcammer wel erg appropriërend over de weg rijdt. Als de agent wat onhandig naar rechts ritst, drukt videomeneer (m/v) zijn toeter ongeveer een kwartier in. In dezelfde tijd had hij ook drie keer in zijn spiegels kunnen kijken en tot de conclusie kunnen komen dat de twee rijstroken rechts van hem vrij zijn en daarin kunnen duiken. Je hebt immers niets op de linker rijstrook te zoeken als je ook rechts kunt rijden. 

Uiteraard spreekt hier de advocaat van de duivel. Als u het beter weet, laat vooral een comment achter.

[Via Dumpert]