Autobahn

'Max Verstappen is beste coureur na Lewis Hamilton'

Het einde van het jaar is weer in zicht en de lijstjes beginnen langzaam maar zeker binnen te druppelen. Een daarvan is de lijst van beste F1-coureurs volgens de teambazen uit die sport. Daarop staat Max Verstappen op de tweede plaats.

Na afloop van het Formule 1-seizoen vielen de F1-prominenten bijna over elkaar heen omdat ze wat positiefs over Max Verstappen wilden vertellen. Volgens vrijwel iedereen heeft de Limburger het in zich om volgend jaar kampioen te worden, mits zijn auto met Honda-motor meewerkt. Nu het puntje bij het paaltje is, is niet Max tot beste verkozen, maar gaat wereldkampioen Lewis Hamilton (uiteraard) met die eer aan de haal.

Autosport ging op de koffie bij alle teambazen en vroeg ze stuk voor stuk wie ze nu eigenlijk de beste coureur vonden. Negen van de bazen werkten mee en verdeelden de gegeven punten, alleen Maurizio Arrivabene van Ferrari wilde niet meewerken (hij kon immers niet meer winnen). 

Nadat de punten bij elkaar opgeteld waren kwam Lewis Hamilton overduidelijk op de eerste plaats. Hij kreeg 218 punten toebedeeld. Verstappen kwam niet verder dan 139, maar bleef op nipte voorsprong van Sebastian Vettel die genoegen moest nemen met een derde plaats en 105 punten. De nummer vier is niet wie je zou verwachten, maar toch kreeg hij 103 punten: Fernando Alonso

Reacties

Nuchternederland 06-12-18 | 12:32 | 1

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de notoire Max-haters hier van vinden.... al heb ik die hier al een tijdje niet meer gezien...

small_town_dude 06-12-18 | 12:48

wat zegt dit lijstje nou weer? Als hij in een Williams had gereden stond hij niet eens in de top 10. Zijn vader stond ook hoog in lijstjes (als hij een ferrari zou hebben was hij kampioen geweest / hij is zeker zo goed als Schumi). de beste is degene die het geld meebrengt; F1 90% marketing en 10% talent.

zik 06-12-18 | 14:24

Enige fout in het lijstje is dat Vettel boven Ricciardo en Alonso staat. Vettel is dit jaar gewoon gigantisch door het ijs gezakt.

BIEEEEER 06-12-18 | 18:07

"De nummer vier is niet wie je zou verwachten, maar toch kreeg hij 103 punten: Fernando Alonso"

Ehh, hoezo is dat onverwachts? Die vent is een top coureur die toevallig in een kut wagen rijdt. Ik ben eerder verbaasd dat Raikkonnen onder Ricciardo en Leclerc staat.

Reageer