Max Verstappen kijkt op officiële Formule 1-site vooruit naar 2019: 'Denk dat we een krachtige motor krijgen'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Helmut Marko is al wekenlang aan het roepen dat Max Verstappen in 2019 voor de wereldtitel kan gaan in de Formule 1. Of de Oostenrijker dat serieus meent of dat hij Honda probeert op scherp te zetten, is niet duidelijk. Nu komt Max zelf aan het woord.

Op de officiële website van de Formule 1 wordt de Nederlander gevraagd naar zijn voorspelling van volgend jaar. Duidelijk is dat Verstappen een stuk voorzichtiger is in zijn uitspraken dan Dr. Marko, maar ook ondanks deze voorzichtigheid, is er een gezonde dosis vertrouwen te vinden. Max wil wel benadrukken dat we pas tijdens de wintertests écht weten of Red Bull in 2019 vooraan mee kan strijden.

"We moeten zorgen dat we eerst een goed chassis hebben, daarnaast moet de nieuwe motor krachtig en betrouwbaar zijn. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we die ook krijgen, maar we moeten eerst de wintertests in Barcelona afwachten", aldus Verstappen.

Titel in 2019?

Ook Verstappen krijgt de vraag gesteld of hij in 2019 voor het wereldkampioenschap Formule 1 kan gaan strijden. Daar wil hij, slim als hij is, nog geen concreet antwoord op geven. Eerst de auto op orde krijgen, daarna zien we wel hoe het jaar gaat lopen.

"Of ik de titel kan winnen? Dat vind ik een moeilijke vraag, het hangt er maar vanaf welke package je krijgt. Maar zelfs al heb je een winnende package, moet je zelf zorgen dat je niet te veel fouten maakt. Maar om te beginnen hoop ik natuurlijk dat ik kan beginnen met een winnende auto ja", zo sloot Max af.

Reacties