Red Bull Racing rijdt volgend jaar zonder TAG Heuer-label op de Honda-motoren

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Afgelopen seizoen had de auto van Max Verstappen een vrij lange naam. Wij kennen zijn bolide als de RB14, maar de officiële naam luidt: Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer RB14. Volgend jaar verdwijnt de naam TAG Heuer uit dat lijstje.

Het luxe Zwitserse horlogemerk is sinds 2016 een belangrijke sponsor van Red Bul Racing. De samenwerking was zo sterk dat het merk zelfs werd opgenomen in de officiële teamnaam. Althans, dat is de uitleg vanuit beide partijen. De waarheid laat zien dat Red Bull de naam van Renault niet meer achter die van haar wilde zien(die naam staat daar, omdat de motoren door Renault geproduceerd werden). Het Oostenrijkse team bereikte een overeenkomst met Renault, wat ervoor zorgde dat TAG Heuer in hun plaats achter Red Bull mocht komen te staan.

Zo werd de Renault-motor gebrand met het TAG Heuer-label. Nu de samenwerking tussen Red Bull en Renault voorbij is, is dit niet meer nodig. Volgend jaar komt de Honda-krachtbron achter in de bolide van Max Verstappen en Pierre Gasly te liggen. Red Bull Racing wil nu júíst dat de naam van Honda gezien wordt, dus verdwijnt TAG Heuer weer uit de officiële teamnaam. Het Zwitserse merk blijft wel een belangrijke sponsor, tot minimaal 2021.

Dat TAG Heuer sponsor blijft, betekent ook dat Max Verstappen nog minimaal drie jaar zijn eigen horloge mag blijven ontwerpen. Dit jaar kwam deze horloge op de markt...

Reacties