Cyril Abiteboul weer terug op aarde: 'Red Bull is te positief over Honda; Toro Rosso rijdt nog achter ons'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Afgelopen week had Cyril Abiteboul een waarheidspilletje genomen, waarna hij toegaf dat Renault had lopen klungelen dit jaar. Dat pilletje is ondertussen weer uitgewerkt, dus gaat de Fransman verder met klagen op Red Bull Racing.

De Parijzenaar heeft zich het afgelopen seizoen lopen ergeren aan Red Bull. De reden: Red Bull was te positief over Honda.

Het Oostenrijkse team reedt namelijk nog gewoon met Renault-motoren, waarmee ze vier Grand Prix hebben gewonnen. Maar nadat het team in juni bekend maakte dat het in 2019 en 2020 met Honda-krachtbronnen ging rijden, hebben ze daar veel over gesproken in de media. Té veel, zo denkt Abiteboul. En te positief, dat ook.

Abiteboul was vooral van mening dat de prestaties van Toro Rosso (B-team van Red Bull; reden dit jaar al met Honda-motoren, red.) nogal tegenvielen. Toro Rosso eindigde namelijk als negende team in het kampioenschap, waarmee alleen Williams het slechter deed. Dit terwijl Renault het vierde team was.

"Het is afwachten hoe het gaat met Red Bull en Honda volgend jaar. Als we Red Bull mogen geloven gaat die samenwerking geweldig worden, aangezien ze maar blijven roepen hoe goed Honda is. Maar ik moet toch even vertellen dat Toro Rosso nog altijd een flink stuk achter ons ligt", aldus een geïrriteerde Abiteboul.

Reacties